DAW kon de goede wedstrijd van vorige tegen Avanti (met een teleurstellende afloop) geen gevolg geven tegen Erp. Ten opzichte van vorige week waren er helaas weer een aantal spelers die toegevoegd werden aan de toch al niet korte blessurelijst van DAW 1. Dit gaat helaas ook ten koste van alle andere teams binnen DAW. Hopelijk gaat de ziekboeg de komende weken leegstromen zodat alle elftallen binnen DAW weer op oorlogssterkte gaan komen en met hun eigen team kunnen aantreden.

Erp begon zeer sterk aan de wedstrijd met aan het begin vooral een aantal kansen uit hoekschoppen. In de 10de minuut werd een hoekschop scherp vanaf de rechterkant ingedraaid door Ramon Bongers, maar deze werd gelukkig door iedereen gemist waardoor deze bal voorlangs het doel van Michiel ging. In de 13de minuut was het wederom Erp dat gevaarlijk werd uit een hoekschop. Uit een korte genomen corner kon Youri Vissers uithalen echter belande zijn uithaal aan de “goede” kant van de paal. Zoals wel vaker was driemaal wel scheeprecht voor Erp. In de 20ste minuut kon Youri Vissers geheel vrijstaand inkoppen deze inzet werd nog knap van de lijn gehaald door Joost Heurkens. Echter was Roy Verhagen er als de kippen bij om uit de rebound zijn 5de doelpunt van het seizoen te maken. Een meer dan terechte 1-0 voorsprong voor Erp.

We moeten tot de 25ste minuut wachten tot het eerste wapenfeit van DAW. De altijd goed spelende Niels de Groot komt op rechts goed door, echter kan zijn pass op Dirk v/d Hoogen nog net onderschept worden door een verdediger van Erp. Twee minuut later schiet Tom den Ouden net naast, na een vlot lopende combinatie van DAW. Daarna volgen nog een aantal kleine kansjes voor Erp met o.a. een schot van Alexander Munsters die twee meter langs gaat. In de 32 minuut is het echter weer raak uit de rebound voor Erp. Na een goede aanval van Erp beland de bal wederom op het hoofd van Youri Vissers. Michiel Schamp kan de bal helaas niet klemvast houden waardoor wederom Roy Verhagen er als de kippen bij is en de 0-2 kan aantekenen.

DAW komt sterker uit de rust zonder echte grote kansen te creëren. Een voorzet van Niels de Groor beland net niet bij Dirk v/d Hoogen. Daarna het belangrijkste wapenfeit van DAW: een vrije trap van Tom den Ouden. Deze goed genomen vrije trap kan ternauwernood door keeper Kevin v/d Laar tot corner verwerkt worden. In de 72ste minuut maakt Max de Jong de 3-0 door een voorzet van Marcel Claase tot doelpunt te promoveren.

DAW wordt twee keer gevaarlijk uit goede voorzetten van Mark Raaijmakers. Een schot uit de draai van Tim Huberts gaat net over het doel van Erp. En een strakke lage voorzet wordt door een been van Erp bijna in eigen doel gewerkt echter kan de keeper met een goede reflex de bal nog uit zijn goal houden. In de 85ste minuut schiet Luuk Barten van Erp rakelings naast. DAW wordt nog 1x gevaarlijk door de opkomende Maikel van Orschouw. Deze gunt de bal met een afgemeten pass aan Dirk v/d Hoogen. Zijn inzet beland echter op de paal. Het slotakkoord is weer voor Erp uit een counter scoort Dieuwe van der Heijden met een lob de 4-0 voor Erp.

DAW-Erp_23_sept_2012_008

DAW-Erp_23_sept_2012_012

DAW-Erp_23_sept_2012_044

DAW-Erp_23_sept_2012_050

Volgende week wordt de uitwedstrijd tegen Rhode gespeeld. Rhode vooraf door vele betiteld als kampioenskandidaat begon matig aan het seizoen met 4 punten uit 4 wedstrijden. Echter afgelopen weekend werd MVC op de Rhodense pijnbank gelegd met 5-0.