DAW heeft de belangrijke wedstrijd tegen MVC uit De Mortel verdiend met 3-1 gewonnen. Zelfs nadat keeper Schamp na 30 minuten met rood van het veld werd gestuurd, bleef DAW de betere ploeg en kon MVC nauwelijks kansen creëren. Door deze overwinning heeft DAW de laatste plaats op de ranglijst verlaten en is opgeschoven naar plek 9.

In de 12e minuut van de wedstrijd was het direct raak voor DAW. Een diepe bal van de goed spelende Jeroen van Dijk valt tussen de verdediging en de keeper van De Mortel. Brian Peters is er als de kippen bij, neemt de bal goed aan en schuift het leder beheerst langs de keeper. 1-0! In de 16e minuut laat MVC een eerste mogelijkheid noteren: De nummer 8 van MVC haalt hard uit van ruim 20 meter, maar Schamp staat goed opgesteld. Hierna laat DAW weer van zich spreken. Brian komt door op links, geeft goed voor, maar helaas wordt zijn voorzet tot corner verwerkt. Nog geen drie minuten later een goede kans voor de sterk spelende spits Rob Vos: Een voorzet van Mark Raaijmakers valt voor de voeten van Rob, die de bal via de stuit net aan de verkeerde kant van de lat plaatst.

DAW verzuimt de 2-0 te maken, MVC profiteert van balverlies op het middenveld in de 32e minuut: Een steekbal op de linkerspits van MVC zet hem direct 1-op-1 met Michiel. Michiel wordt omspeeld op het moment dat hij voor de bal gaat, waardoor hij de speler buiten de 16m vloert. Een rode kaart en een directe vrije trap tot gevolg. Mark Raaijmakers moet helaas het veld verlaten: Sjoerd den Brok vervangt Mark en neemt plaats in het doel. Helaas kent Sjoerd een vervelende start: de toegekende vrije trap wordt onhoudbaar over de muur in de linkerkruising gewerkt. 1-1.

DAW is echter niet ontdaan en staat 5 minuten later weer op voorsprong. Opnieuw is Jeroen van Dijk de aangever: Een vrije trap vanaf rechts wordt door Jeroen voor het doel geslingerd. Rik Willems komt voor zijn directe tegenstander en kopt de 2-1 binnen. Slechts twee minuten later opnieuw een goede kans: Brian omspeelt twee verdedigers, maar stuit helaas op de keeper. Net voor het rustsignaal een kans voor MVC. Nummer 8 komt door op links en schiet op doel. Sjoerd maakt zijn doel echter goed klein en redt met zijn voeten.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld als in de eerste: DAW creëert kansen, MVC probeert via spaarzame uitvallen gevaarlijk te worden. In de 55e minuut komen Brian en Rob net te kort om een gevaarlijke voorzet van Bas binnen te werken. Tien minuten later wordt een voorzet van Bas wel gepromoveerd tot doelpunt: Bas geeft na een goede actie voor met links, Mike van Son kopt de bal prima binnen. 3-1. In de 70e minuut opnieuw een kans voor DAW. Brian legt de bal terug van de achterlijn, deze wordt helaas door iedereen gemist. Bas pikt de bal op, op links, en geeft voor. Brian komt net te kort om goed te kunnen koppen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd krijgt DAW nog drie goede kansen via Brian. De keeper van MWC brengt echter drie maal goed redding op zijn inzetten. Het enige wat MVC hier tegenover zet is een schot op de lat, na een afgeslagen bal uit een corner.

Kortom, DAW boekt een belangrijke, maar dik verdiende overwinning op MVC en kan met vertrouwen tegemoet zien naar de uitwedstrijd tegen Vitesse’08 in Gennep. Opnieuw een erg belangrijke wedstrijd, omdat de ploeg uit Gennep slechts twee punten onder DAW staat op de ranglijst. Opnieuw rekenen we op de steun van het trouwe publiek!