Na het vrije weekend, stond alweer de 2e speelronde op het programma. En meteen een derby: DAW – Festilent. In de allereerste wedstrijd van het seizoen werd er nog gelijkgespeeld tussen deze 2 ploegen.

Nu werd er in Schaijk op het kunstgrasveld gespeeld omdat het hoofdveld niet goed bespeelbaar was. DAW begon goed aan de wedstrijd, maar de eerste kleine kansjes waren toch voor de uitploeg, met in de 5e minuut een hoekschop voor Festilent. Er is wat dreiging voor de goal, maar het wordt niet echt gevaarlijk. In de 11e minuut volgt het eerste schot op doel. Festilent-speler Peter Jacobs legt echter te weinig overtuiging in het schot, waardoor Schaijkse doelman Rik v/d Linden makkelijk kan redden.

Een paar minuten later het eerste gevaar van DAW-zijde. Brian Peters komt vanaf links naar binnen met een goede actie, maar wordt afgevlagd wegens buitenspel. In de 16e minuut is het dan wel raak voor DAW. Brian Peters speelt Rob Vos in die de bal op zijn beurt panklaar legt voor Brian, die beheerst (via de binnenkant van de paal) binnenschiet: 1-0 voor DAW.

Naar een half uur voetballen volgt de volgende kans voor DAW. Vanuit een kort genomen corner kopt Rik Willems net over de kruising. Zo’n twee minuten later komt er weer wat dreiging van Festilent. Aanvoerder Jochem Fleuren komt net te kort door goed ingrijpen van Rik v/d Linden. De laatste aanval voor rust is er nog eentje van Festilent. Met een snelle uitval over links komt de bal bij Camiel van Geenen. Zijn kopbal kan nog net over de lat worden getikt door Rik v/d Linden.

De 2e helft is nog maar net begonnen als DAW centrale verdediger en sterkhouder Rik Willems ziet uitvallen met een schouderblessure. Slecht nieuws voor Rik en voor DAW, want in de 60e minuut weet Festilent de gelijkmaker binnen te schieten. Naar een goede aanval tussen Camiel van Geenen en Pepijn van Geenen, komt de laatstgenoemde 1 op 1 met de DAW-doelman. Pepijn van Geenen blijft rustig en schuift de bal beheerst binnen: 1-1.

Toch is DAW niet van slag door de gelijkmaker, want 5 minuten later is er alweer een kans voor DAW. Bas v/d Ven geeft de bal vanaf links voor, maar helaas voor DAW schiet Mike van Son net voorlangs. In de 80ste minuut is het dan wel raak voor DAW, na een combinatie tussen Rob Vos en Bas v/d Ven. Laatstgenoemde schiet met links op doel, waarna de bal binnenrolt: 2-1. De voorsprong voor DAW is absoluut verdiend. Krap 5 minuten daarna gooit DAW het duel op slot. Deze keer levert Bas v/d Ven met een steekbal de assist. Afronder is plaaggeest in Schaijkse dienst: Brian Peters, die de Festilent-doelman uitspeelt en de bal in het lege doel schuift: 3-1.

In de slotseconde van het duel valt de laatste kans van de wedstrijd te noteren. Deze is voor DAW, maar helaas ziet Mike van Son dat zijn kopbal 2x op de lat valt, en uiteindelijk niet gepromoveerd wordt tot doelpunt.

DAW pakt 3 hele belangrijke punten, waarmee ze over Festilent heen klimmen naar de 7e plek op de ranglijst en weer aansluiting vinden met de subtop.

Volgende week volgt de laatste wedstrijd voor de winterstop: een uitwedstrijd tegen het sterke EVVC uit Vinkel. Hopelijk kan DAW weer rekenen op de steun van de trouwe supporters, zodat de sterke reeks nog verder uitgebouwd wordt!