Na het gelukkige gelijkspel op donderdag, waarin DAW duidelijk wat tekort kwam, wisten de oranje hemden in de uitwedstrijd tegen opnieuw IVO uit Velden dat het eigenlijk alleen maar beter kon. Echter moest er dan wel uit een ander vaatje getapt gaan worden. Al in de eerste minuten werd duidelijk dat DAW iets goed te maken had, zeker ook richting de vele supporters die richting Velden waren afgereisd. Het eerste half uur was dan ook genieten en DAW had een duidelijk veldoverwicht, combineerde bij vlagen fantastisch en meerdere kansen werden gecreëerd. Een van richting veranderd schot van Brian Peters net voor langs, een vrije trap van Bas v/d Ven die net langs de andere paal vliegt en een afstandsschot van de prima spelende Tim Huberts die net over de kruising gaat. In deze fase is DAW duidelijk de betere ploeg en dit wordt dan ook beloond in de 23e minuut. Een dieptepass van Tim komt bij Brian die de keeper prima omspeelt en de bal met links in de korte hoek schuift, 0-1. Zeven minuten later een corner van Bas die bij Rob Vijnmans belandt, hij legt terug op Marc Raaijmakers, die de bal vervolgens met links met veel gevoel in de linkerbovenhoek schiet, 0-2 en op dat moment nog verdiend ook. Na de 0-2 neemt de druk toe van IVO. De centrale verdediger en aanvoerder Bas Kusters schuift veelvuldig mee in en DAW loopt wat te veel achteruit. De voorhoede is niet meer in staat de bal vast te houden en Jeroen van Dijk heeft na een uitstekend begin steeds meer moeite met de zeer dreigende Dennis Theelen. In de 40e minuut moet Jeroen een overtreding maken net buiten de zestien, waarna de vrije trap vlak over gaat, maar even later wederom een actie van de nummer 8 waarbij Jeroen nu wel binnen het zestienmetergebied de overtreding begaat. De terecht toegekende strafschop wordt binnengeschoten door Joep Sijbers. Vlak voor rust nog een kans voor DAW, maar tijdens de actie van Marc besluit de scheidsrechter uit het niets voor de rust te fluiten. Een prima voorsprong, met bij vlagen zeer goed voetbal, maar helaas een onnodige tegentreffer.

In het begin van de tweede helft eenzelfde spelbeeld als de laatste tien minuten voor de rust. IVO heeft het betere van het spel en DAW lijkt wat zoekende. De bepalende spelers van IVO; (4) Kusters, (8) Theelen, (9) Sijbers en (10) Heijnen zijn prima op elkaar ingespeeld en zoeken elkaar veelvuldig. DAW houdt stand en werkt voor iedere meter, maar in de 60 minuut is daar dan toch de gelijkmaker via de ingevallen Dick Louwhoff, 2-2. Vijf minuten later is het wederom raak. Een vrije trap op de middenlijn belandt via een aantal schijven in de zestien bij Rik Broekaart en die passeert de uitkomende Rik van de Linden 3-2. DAW geeft zich echter niet gewonnen en knokt zich terug in de wedstrijd. De inzet, strijd en beleving die donderdag nog werd gemist waren vandaag bij iedereen 100 % aanwezig. Een vrije trap van Bas belandt in de 70 minuut op het hoofd van Rik Willems en zo staat het gewoon weer gelijk, 3-3. Twee minuten later krijgt DAW zelfs de kans om wederom op voorsprong te komen, Brian en Dirk komen er samen uit, maar de steekbal van Brian wordt iets wat te laat gegeven, waardoor de verdediging van IVO nog kan herstellen. In de 75e minuut een cruciaal moment in de wedstrijd. Waar de aanvoerder van IVO mag blijven staan na een grove charge op Brian, wordt Rik Willems van het veld gestuurd na een tweede gele kaart. Een zeer twijfelachtige beslissing van de scheidsrechter. Ondanks dat DAW met 10 man verder moet blijft DAW gevaarlijk met enkele goede uitvallen, ondermeer via de prima ingevallen A- speler, Tim v/d Helm. In de laatste tien minuten krijgen beide teams kansen om de wedstrijd te beslissen, maar uiteindelijk is het na ruim 180 minuten voetbal nog steeds gelijk en gaan we verlengen.
In de verlenging wederom wat mogelijkheden voor DAW via Brian, Dirk en wederom Brian. IVO krijgt echter ook een aantal prima kansen, maar beide teams hebben op dat moment het vizier niet meer op scherp staan. Vier minuten voor dat penalty’s beslissing moeten gaan brengen, wordt DAW dan toch nog verrast. Een mislukte buitenspelval geeft Theelen de kans om door te komen over rechts en de bal laag voor te geven. Spits Joep Sijbers weet met deze kans wel raak en dan is daar uiteindelijk toch de beslissing, waardoor DAW met lege handen achter blijft en niet beloond wordt voor de fantastische wedstrijd van vandaag. Drie kwartier met 10 man en zeker niet de mindere tegen een prima ploeg uit Velden. Over twee wedstrijden wellicht een terechte winnaar, maar DAW heeft vandaag laten zien wat ze allemaal in huis hebben als iedereen er vol voor gaat.

Ondanks de nederlaag een waardige afsluiting van een prachtig seizoen na een zeer lastige beginfase van de competitie. Supporters bedankt voor jullie steun en we zien jullie graag weer volgend jaar.