DAW is de nieuwe koploper na de winst op Achates. Omdat zowel Rhode als Nooit Gedacht punten verspeelde staat DAW na zes wedstrijden alleen bovenaan in de derde klasse D. De competitie is nog lang, maar je kunt de punten maar alvast hebben. Het geeft de jonge ploeg vertrouwen.

DAW startte wat timide en de beginfase was dan ook voor de bezoekers, die ook de eerste kansen kregen. De Schaijkse verdediging stond echter weer als een huis en gaf ook deze middag geen goals weg. DAW speelde met Rob Vos in de punt van de aanval en Rob was telkens aanspeelbaar en balvast zodat de rest van het elftal bij kon sluiten. Nadat de beginstorm van Achates was gaan liggen nam DAW het initiatief langzaam over. Na een half uur voetballen was het Niels de Groot die vanaf rechts de bal voorbrengt. Deze wordt aangeraakt door een Ottersumse verdediger die de bal verwerkt tot corner. De corner van Aldair wordt weg gestompt door keeper Hopman, maar de bal wordt opgepikt door de Gerwin Wittenberg wiens inzet door Rik Willems wordt gepromoveerd tot doelpunt: 1-0 voor DAW. Vijf minuten later probeert Achates iets terug de doen. Paul Toonen verovert op de rand van de zestien de bal, komt naar binnen en ziet zijn inzet via de vingertoppen van Rik van de Linden op de paal belanden. DAW komt goed weg. Direct daarna laat DAWweer van zich spreken: een voorzet van Niels wordt met het hoofd geschampt door Rob Vos, maar zijn inzet gaat voorlangs. Net voor rust wederom gevaar voor her het doel van DAW. Thom Francissen gaat vanaf rechts goed door en komt vrij voor Rik van de Linden. Rik komt goed uit en brengt schitterend redding.

Na rust meteen een feller Achates zonder echt kansen te creĆ«ren. In de 53e minuut een veelbelovende aanval van DAW. Vanaf rechts komt Rob Vos naar binnen en passt in op Aldair Rodriquez. Aldair kapt zich met links vrij en knalt met rechts de bal werkelijk schitterend diagonaal stijf in het kruis. Een beauty! Vanaf dat moment speelt DAW een gewonnen wedstrijd, bevrijdt door de 2-0 laat het zich van z'n beste kant zien. Telkens met een mannetje over op het middenveld legt het de tegenstander de wil op. In de 70e minuut beloont Rob Vos zijn goede spel met een treffer. Een diepe bal van Nicky van Son bereikt niemand van DAW. De laatste man van Achates speelt echter te kort terug op keeper Hopman. Mark Raaijmakers dreigt te profiteren maar de keeper kan de bal nog net keren, echter in de voeten van Rob die dit buitenkansje beheerst verwerkt tot een doelpunt: 3-0. Met nog een kwartier te spelen volgt een mooie aanval van DAW over veel schijven, maar de kopbal van Niels de Groot wordt gekeerd door keeper Hopman. In het laatste kwartier nog wat kleine kansen over en weer, maar de 3-0 blijft op het bord. Al met al een terechte overwinning volgens Rob van Griensven. Maar 3-0 was wel wat geflatteerd.

Volgende week speelt DAW uit bij Boekel Sport. Boekel Sport is goed op dreef de laatste weken en DAW vol zelfvertrouwen door de koppositie. Komt dit zien!