Volkomen onnodig verloor DAW deze middag drie kostbare punten in Dinther tegen het plaatselijke Avesteyn. Geen goede wedstrijdinstelling en slecht spel in de eerste helft. Dit kon in het tweede bedrijf niet meer gerepareerd worden toen er wél voor elke meter geknokt werd.

Zoals gezegd de eerste helft zeer slecht voetbal veelvuldig balverlies aan beide zijde. Avesteyn was de minst slechte en kwam op slag voor rust op een 1-0 voorsprong. Inleiding was een makkelijk gegeven vrije trap op 25 meter schuin voor het doel. Hierna volgden een tweetal hoekschoppen, bij de tweede hoekschop wordt de bal in eerst instantie nog (onvoldoende) verwerkt door de DAW defensie. De bal wordt echter opnieuw ingebracht, komt voor de voeten van Joep Konings die de bal, via een paar DAW- benen, in het net ziet verdwijnen. 1-0 ruststand en DAW loopt achter de feiten aan.

In de tweede helft een feller en agressiever DAW, zonder overigens in eerste instantie kansen af te dwingen. De eerste kans is voor Avesteyn maar Lars van Lee mist vrij voor open doel. Na bijna een uur spelen, een diepe bal van Jeroen van Dijk op Dirk van de Hoogen. Dirk gaat alleen op de keeper af, maar Rob Kuijpers trekt Dirk naar beneden. De spelregels voorzien hierin maar met één straf. De spelregel luid namelijk: " Een tegenstander, die zich in de richting van het doel van zijn tegenstander begeeft, een duidelijke scoringskans ontnemen door middel van een overtreding waarvoor een vrije schop of strafschop gegeven moet worden is direct rood".  Scheidsrechter Reddy heeft een andere mening en doet het hele geval af met een gele kaart en een vrije trap randje zestien. Een foutieve beslissing! Dirk ging alleen op de keeper af en er was in de verste verte geen verdediger in de buurt die dit nog kon verhinderen. Na drie kwart wedstrijd brengt DAW Bart v d Velden in de punt en nog wat later wordt ook Robbert Knipping naar het front gestuurd. Vanaf nu hebben de lange ballen zin. Het resulteert in een handvol kansen. Tien minuten voor tijd. Robbert speelt in op Mark, die fraai door tikt naar Dirk. Dirk komt vrij voor keeper van den Heuvel, die met de voet redding brengt. Nog geen minuut later. Mark speelt Bart van de Velden aan in de zestien, Bart zijn inzet gaat een metertje naast. In blessuretijd een vrije trap van Aldair. De bal komt via Bart van de Velden weer bij Aldair. Het schot met rechts gaat rakelings naast. Ook nog in blessuretijd een schot van Dries Heerkens na een defensiefout bij DAW maar Rik brengt redding.

DAW verliest de eerste wedstrijd van de derde periode als gevolg van een zeer matige eerste helft. Eerst maar eens carnaval gaan vieren en dan de uitwedstrijd tegen koploper Margriet in Oss. We weten wat ons te doen staat.