• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Zondag speelt DAW voor het eerst dit seizoen thuis tegen het nog puntloze Berghem Sport. Berghem kan zich niet weer een nederlaag permitteren. Voor DAW zaak om de eerste overwinning te behalen na twee gelijke spelen.

Berghem Sport is een jonge ploeg dat vorig jaar vrij kansloos degradeerde uit de 2e klasse. De club heeft erg veel last van clubs in de omgeving waar suikeroompjes met geld spelen. Volgens "Bergse" insiders speelt er zowat een compleet eerste elftal elders op de velden in de omgeving. Trainer Maikel Maas doet het met eigen jongens iets wat een compliment waard is. Volgens assistent trainer Ronnie Kocken wordt er desalniettemin aardig gevoetbald en reist de ploeg dan ook met vertrouwen naar Schaijk.

DAW speelde zoals gezegd tweemaal gelijk, was beide keren niet de mindere maar had ook beide keren geen recht op een driepunter. Iets wat trainer Rob van Griensven zondag graag anders wil zien. "Zondag willen we graag de punten in Schaijk houden". "Tegenvaller is dat Robbert Knipping nog niet voldoende hersteld is". Robbert zal dan ook niet spelen, trainer van Griensven verwacht dat Robbert er volgende week er weer bij. Daar in tegen is Dirk van den Hoogen weer hersteld. Goed nieuws is er van Mark Megens. Mark stond afgelopen week weer op het trainingsveld. Zijn sleutelbeenbreuk geneest voorspoedig, toch zal zijn herstel nog enkele weken vergen.

Zondag dus de derby tegen Berghem sport de laatste keer beide ploegen elkaar troffen was in het seizoen 2002/2003. Dat jaar werd Berghem kampioen en degradeerde DAW. Zondag 14.30 uur is de aftrap onder leiding van scheidsrechter Franssen. U bent er toch ook bij!

Tagged under DAW 1