DAW speelde zondagmiddag de tweede wedstrijd dit seizoen en wederom was dit een uitwedstrijd. Op een zonovergoten vernieuwd sportpark de Amstelhoef werden voor de pakweg 200 aanwezige toeschouwers, een aantrekkelijk duel voorgeschoteld. Beide ploegen hadden kansen op een overwinning. Met de uiteindelijke 1-1 uitslag konden beide kampen leven.

Op het stroef bespeelbare kunstgrasveld waren de eerste kansjes voor Margriet. Het combineerde beter dan de Schaijkenaren, die zich van de omschakeling bediende en vaker de lange bal hanteerde. De beste kansen waren voor DAW, en het was dan ook Noud de Looijer die zijn eerste competitiedoelpunt voor DAW 1 op zijn naam mocht schrijven. Na een diepe bal van Bas van der Ven over de linkse kant. Mark Raaijmakers neemt de bal uitstekend aan en met links geeft Mark een strakke lage voorzet, de keeper van Margriet kan de bal onvoldoende verwerken waarna het voor Noud een koud kunstje is om, alert, zijn doelpunt mee te pikken. 0-1! Tot de rust veranderd het spelbeeld niet, DAW heeft de wedstrijd onder controle, zonder overigens veel kansen te creƫren. Margriet wil wel maar komt venijn te kort om het DAW echt moeilijk te maken. De ruststand is dan ook logisch.

Direct na rust een enorme kans voor Mark Raaijmakers om de stand naar 2-0 te tillen. Helaas wordt ie gemist. DAW heeft teveel van dit soort kansen nodig om een tegenstander pijn te doen, vind trainer Rob van Griensven. Na een uur spelen een beoordelingsfout van de verdediging van DAW, Margriet profiteert optimaal. Rob Ooms steekt de bal achter de Schaijkse defensie, Rick van Rodijnen stuit in eerste instantie op Silvester Rodriquez maar de rebound rond de Ossenaar wel doeltreffend af. 1-1. De volgende 20 minuten zijn voor Margriet, het krijgt mogelijkheden voor de voorsprong, dringt aan, maar DAW houd stand. Het slotakkoord is weer voor DAW. Met name een aantal hoekschoppen leveren gevaar op voor het doel van Maikel van Lee. Maar de stand blijft onveranderd 1-1.

Een stand waren beide partijen na afloop vrede mee konden hebben. DAW speelt volgende week voor de eerste keer thuis, tegen Berghem Sport. Een wedstrijd om naar uit te kijken!