• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De wedstrijd begint met een minuut stilte vanwege het overlijden van Harrie v/d Zanden, Erelid van DAW.

In de eerste helft is DAW heer en meester, het speelt met veel druk op de verdediging van Avesteijn, dat daar zichtbaar moeite mee heeft. Ook speelt DAW met veel positiewisselingen, zo verschijnt aanvoerder en libero Bas v/d Ven regelmatig op het middenveld en zelfs in de aanval.

Kansen werden er volop gecreerd, zo waren Mark Raaijmakers en Wessel Bens dicht bij de openingstreffer. Die viel echter pas in de 40e minuut. Bas v/d Ven zoekt met een hoge bal de lengte bij de 2e paal, hij vindt daar Mark Megens die in het luchtduel de keeper de baas is. Mark legt de bal panklaar bij de 2e paal, waar Noud de Looijer zijn 5e treffer van het seizoen laat aantekenen.

Avesteijn komt in de eerste helft niet verder dan een schot vanaf zo'n 30 meter, een makkelijke prooi voor DAW-doelman Sylvester Rodrigues.

In de tweede helft tapt Avesteijn uit een ander vaatje. De duels worden steviger aangegaan, en de ballen worden zo snel mogelijk naar voren getrapt, hoog op de lange spits.  Dit resulteert in een aantal kansjes, die door Sylvester vakkundig onschadelijk worden gemaakt.

In de 60e minuut krijgt de nr. 7 van Avesteijn voor de 2e maal geel wegens commentaar op de leiding.

Gek genoeg wordt vanaf dat moment DAW door de 10 van Avesteijn teruggedrongen. De lange ballen blijven gevaarlijk maar met name Rik Willems en Mark Megens tonen zich vandaag meesters in de luchtduels. Avesteijn gaat alle risico's nemen. Een verdediger wordt gewisseld voor een extra targetman voorin. Uiteraard krijgt DAW hierdoor aan de andere kant ruimte, maar het verzaakt om Avesteijn de nekslag te geven. Zo zijn Dirk v/d Hoogen, Noud de Looijer, Tom den Ouden en Alair Rodigues dicht bij de bevrijdende tweede treffer, maar falen zij in de afwerking.

In de 89e minuut krijgt Avesteijn zijn laatste mogelijkheid. Een goede aanval over rechts met een harde lage voorzet. De bal gaat echter aan alles en iedereen voorbij.

Na 98 minuten fluit de goed leidende scheidsrechter Verstegen af, en heeft DAW de verdiende overwinning binnen. Door dit resultaat komt DAW op 9 punten, en heeft het weer aansluiting met de middenmoot.

Ave-Daw-07

Ave-Daw-01

Ave-Daw-02

Ave-Daw-03

Ave-Daw-04

Ave-Daw-05

Ave-Daw-06

Tagged under DAW 1