Op de Heykuul begon DAW aan de competitie op een allerbelabberdst veld. De grasmat was te lang, hobbelig, echt goed combinatievoetbal was daardoor niet mogelijk.

Het eerste kwartier was voor DAW, kansen voor Marc Raaijmakers en Freek van Boekel troffen echter geen doel. Daarna nam de thuisploeg langzaam het initiatief, zonder echt gevaarlijk te worden. De beste kans was nog voor Stijn Hendriks maar het schot was te slap om Silvester te verschalken.
De machtige kopbal van Rik Willems was nog het enige wapenfeit de eerste helft van DAW, maar de bal vloog uiteindelijk ruim over. Tien minuten voor rust krijgt Vitesse een vrije trap op de rand van de zestien meter. De inzet van Dadda verdwijnt in de muur. Derhalve een blanke ruststand 0-0.

Direct na rust de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe. Een vrije trap van Freek van Boekel beland in de zestien voor de voeten van Rik Willems. In riante positie schiet Rik de bal over het doel. Een geweldige kans, dit had de 0-1 moeten zijn. Na een uur spelen een pass van Freek van Boekel op Stijn Lamers. De voorzet van Stijn is prima. Een Vitesse verdediger zit er net tussen voordat Marc Raaijmakers gevaarlijk kan worden.
Het spelt golft op en neer, Vitesse voetbalt iets beter. Het krijgt dan ook na een uur spelen een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Silvester brengt tweemaal prima redding. DAW moet noodgedwongen een paar sterkhouders wisselen en is de grip op de wedstrijd kwijt. De lange ballen van achteruit, van de 31-jarige Sef Peeters, zorgen steevast voor gevaar. DAW houdt stand.
In de slotminuut nog een levensgrote kans voor de ingevallen Noud de Looijer. Vrij voor het doel weet de topscoorder het net niet te vinden, de opvolgende scrimmage levert ook geen doelpunt op.

Het zou ook te veel van het goede geweest zijn. Vitesse was de beter voetballende ploeg. Over de hele wedstrijd gezien kreeg DAW de betere kansen. Met het gelijke spel konden de meeste toeschouwers wel leven.

Foto's zijn hier te bekijken: DAW1 huidig seizoen.

Volgende week het eerste thuisduel van DAW tegen het gedegradeerde Nooit Gedacht, dat thuis niet verder kwam dan 1-1 tegen Avanti'31. Als laatste wil ik u wijzen op de rest van de uitslagen. Iedereen speelde gelijk, behalve Nulandia dat won in Vianen.
Tip! Download de app van 'In de wandelgangen' voor live uitslagen in de derde klasse D. Tot zondag.