DAW heeft een overwinning overgehouden aan de reis naar Siebengewald. Het won met 1-2, verdiend, maar het maakte het zichzelf onnodig lastig.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van John van Orsouw werd afgetrapt.

20151115 Stormvogels DAW2

Het zware veld en de straffe wind waren een factor in de grensplaats. DAW kon met de omstandigheden beter omgaan, het combineerde beter en de lichte middenvelders waren in het voordeel. Het eerste wapenfeit was toch voor de thuisploeg. Vanaf 25 meter neemt Ingo Custers het DAW doel onder vuur, Silvester Rodriquez redt bekwaam.
Nog geen minuut later komt DAW op voorsprong, na een mooie combinatie tussen Stijn en Noud. Noud speelt de bal naar Freek, en vanaf 25 meter, gedragen door de wind verdwijnt de bal vanaf de zijkant in de rechter winkelhaak. Keeper Koch volslagen kansloos achterlatend, 0-1 en een prima doelpunt.
Stormvogels probeert wat terug te doen, vanaf 30 meter neemt aanvoerder Bart Seegers het DAW doel onder vuur. De verre afstand lijkt geen bezwaar, bijna verrast hij de DAW doelman met een snoeihard schot. Het venijn van de eerste helft zit in de staart. Eerst een goede kans voor de thuisploeg maar de inzet belandt op de buitenkant van de paal. Drie minuten voor rust stuurt Mike van de Ven Marc Raaijmakers op avontuur, alleen de keeper voor zich besluit Marc de bal af te leggen op de vrijstaande Noud de Looijer. De inzet van Noud belandt op de paal. Wellicht had Marc hier zelf moeten schieten, maar Noud had hier moeten scoren. DAW had hier de wedstrijd in het slot moeten gooien, rust 0-1.

Na rust een aanvallender Stormvogels, het verlaat de verdedigende stellingen en zet DAW meer onder druk, het speelt meer vooruit. Aanvankelijk komt DAW voetballend er redelijk uit maar naar mate de wedstrijd vordert, krijgen de DAW'ers het steeds lastiger. Een verwaaide voorzet van links belandt bij de tweede paal, de actie van Loyd Kooiman is bijzonder fraai. Vanuit een moeilijke hoek schiet de aanvaller, met links de bal in de verre hoek 1-1. Een fikse tegenvaller voor DAW.
Trainer Rob van de Ven brengt na een uur spelen A-junior Corik Megens, de jongeling doet weer van zich spreken. Een kwartier voor tijd pikt Corik de bal op en spoedt zich naar het vijandige doel, het schot wordt ternauwernood gekraakt. Nog geen vijf minuten later een een vliegend schot van Marc Raaijmakers. De bal vliegt een meter over de deklat. Zeven minuten voor tijd het beslissende moment van de wedstrijd. Gijs Creemers maakt een onnodige overtreding op Mike van de Ven in het strafschopgebied. Scheidsrechter Vissers twijfelt geen moment en geeft volkomen terecht een strafschop. Silvester Rodriquez weet wel raad met dit buitenkansje en schiet onberispelijk de 1-2 op de borden. In de laatste minuten kraakt het DAW bolwerk nog wel maar de overwinning wordt niet meer uit handen gegeven.

Foto's zijn hier te bekijken: DAW1 huidig seizoen.

Drie hele belangrijke punten gaan mee naar Schaijk. Zondag wacht alweer FC Uden in Schaijk voor een inhaalduel. Kan DAW de weg omhoog blijven volgen? Ik zou zeggen, komt dat zien.