DAW verloor de uitwedstrijd tegen Avanti’31 met 1-0. Een slechte wedstrijd van beide partijen. DAW wilde voetballen, Avanti´31 speelde een 'vervelend' spelletje. Haalde het tempo waar het kon uit de wedstrijd met lange discutabele blessurebehandelingen en loerde op fouten van de tegenstander.

DAW begon als sterkste aan de wedstrijd. Aldair steekt de bal op Stijn Lamers, de inzet wordt gekeerd door de verdediging. Na een kwartier een vrije trap van Freek van Boekel vanaf rechts, de indraaiende bal bij de tweede paal op het hoofd van Robbert Knipping, de bal wordt terug gekopt maar kan ternauwernood weg worden getrapt door de blauwhemden.
Drie minuten later een indraaiende vrije trap van Geert van Heeswijk, die door Rik Willems met een sliding kan worden weggewerkt. Enkele minuten later wederom een vrije trap van Geert van Heeswijk. De bal komt in de zestien bij Jurgen van Puyenbroek, in tweede instantie, via de kluts weet de Schijndelnaar de 1-0 op de borden te krijgen. Avanti'31 heeft wat het wil, een voorsprong en kan vanuit daar haar ´spelletje´ spelen.
De blessures worden talrijker het tijdrekken vervelender. Vanuit twee blokken probeert men te counteren. DAW probeert het wel maar komt er maar moeizaam doorheen. Een vrije trap van Aldair vanaf grote afstand kan ternauwernood worden gered door keeper van Kaathoven. Twee minuten voor rust, een vrije trap van Freek van Boekel wordt diagonaal door Robbert Knipping voor gekopt. Rik Willems glijdt de gelijkmaker binnen. Scheidsrechter Vissers wijst naar het midden. Maar wordt geattendeerd op het vlagsignaal van grensrechter Vroomen. Deze clubgrensrechter heeft buitenspel geconstateerd????? Iedereen in het voetbal kent de rol van de clubgrensrechter, scheidsrechter Vissers gaat erin mee, tja... heeft U een oplossing? Het blijft bij 1-0, rust.

Na rust wordt de wedstrijd almaar vervelender, DAW is machteloos aan het Catenaccio-achtige spel van de Schijndelnaren. Na twee minuten lijkt Avanti´31 op 2-0 te komen, ook hier wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd kent geen hoogtepunten meer. Wel nog een opmerkelijk feit, grensrechter Harrie van der Heijden moet worden vervangen door Henk van der Zanden. Bij terugtrappen van de bal in het veld blesseert de trouwe grensrechter zich aan de hamstring. DAW verliest een vervelende wedstrijd met 1-0. Het had geen recht op een overwinning, een puntendeling was het hoogst haalbare. Snel vergeten...

Volgende week Boekel Sport uit. Daar beginnen we weer met 0-0. Hopelijk zien we in Boekel wel dat voetbal een kijksport is.