• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW – Rhode is een regelrechte wedstrijd om het kampioenschap in de derde klasse D. DAW heeft twee overwinningen nodig om zeker te zijn. Voor Rhode kan winst in Schaijk al genoeg zijn, mits Margriet punten verspeelt in Boekel. Een echte climax voor de twee dorpsclubs. Vele overeenkomsten tussen beide teams. Bij voorkeur allemaal jongens van het eigen dorp en wat het nog mooier maakt, ook beide trainers wonen in Schaijk en Sint Oedenrode.

Het verschil op de ranglijst is twee punten in het voordeel van Rhode. Belangrijk verschil is dat Rhode de laatste twee wedstijden verloor en DAW ze won. Het momentum, zou je zeggen, is voor DAW. Aangetekend moet worden dat de heenwedstrijd gewonnen werd door Rhode. Jammerlijk voor DAW is Corik Megens geschorst. Daarentegen is Marc Raaijmakers weer beschikbaar en sluiten Bart Vos, Jaap Maathuis en Robyen van der Heijden aan vanuit de A-jeugd. Niels de Groot is op moment van schrijven onzeker voor zondag, misschien een plaats op de bank.
Trainer Rob van de Ven over zondag. “Dit zijn de wedstrijden waar je het als speler voor doet, we zullen vol aan de bak moeten tegen een sterke tegenstander, de druk ligt vooral bij Rhode vind ik. Voor ons is, door de onverwachte verliespartijen van Rhode. deze wedstrijd een extra toetje”. “Maar we krijgen de kans om Schaijkse voetbalhistorie te schrijven om voor het eerst te promoveren naar de 2e klasse en die kans willen we met beide handen aangrijpen”.

DAW zal onbevangen en met veel strijd en beleving de wedstrijd aan moeten gaan. De steun van het thuispubliek kan dan misschien net een extra zetje geven om de punten in Schaijk te houden. Scheidsrechter deze middag is de Hr Kessels. Vanuit spelers en begeleiding wensen we jullie een mooie, sportieve en spannende wedstrijd toe.

Tagged under DAW 1