DAW is de nacompetitie gestart met een gelijkspel 1-1. Beide ploegen kregen kansen op meer, de uitslag is dan ook terecht. Donderdag zal DAW vol aan de bak moeten in Maasbree om de volgende ronde te halen. Rik Willems zal er dan weer bij zijn na zijn wedstrijd schorsing.

Beide ploegen begonnen nerveus aan de wedstrijd maar de eerste kansen waren voor DAW. Al in de eerste minuut een grote mogelijkheid, een voorzet van Marc Raaijmakers wordt door Corik Megens ingeschoten het gekraakte schot komt bij Bart Vos, voor open doel, maar in een moeilijke positie schiet Bart de bal over. Na een klein kwartier de eerste aanval van MVC’19. Rob Custers speelt aan de linkerkant twee mensen uit en plaats de bal op de zestien naar Marco Daniels. De kleine ras voetballer haalt fantastisch uit en de bal verdwijnt in de rechterbovenhoek, onbereikbaar voor doelman Rodriques. DAW probeert wat terug te doen, maar creëert geen echte mogelijkheden, de eindpass is niet scherp genoeg. Aan de andere kant heeft MVC’19 kansen op het uitbouwen van de voorsprong via de razendsnelle omschakeling. Halverwege de eerste helft is het eerst Rob Custers die alleen voor Silvester Rodriques verschijnt, de bal van de linksbuiten verdwijnt in het zijnet. Een minuut later steekt Ron van den Kerkhof de bal naar Bart Crienen. Crienen omspeelt Silvester Rodriques. Maar de doelman heeft een katachtige beweging als slotakkoord, en brengt fantastisch redding door de bal van de voet te graaien. DAW recht de ruggen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. DAW krijgt mogelijkheden maar pas net voor rust tekent het voor de gelijkmaker. Bas van de Ven legt de bal prachtig achter de “Breese” verdediging, de aanname van Marc Raaijmakers is perfect, Marc omspeelt de doelman en schiet diagonaal de bal tegen de touwen. De gelijkmaker is terecht 1-1 rust.

20160522 DAW MVC1

20160522 DAW MVC2

Na rust een grote kans voor MVC’19, de vrije trap van Daniels belandt op het hoofd van de geheel vrijstaande Ron van den Kerkhof. Silvester houd wederom bijzonder knap zijn ploeg in de wedstrijd. Na driekwart wedstrijd een voorzet van invaller Aldair Rodriques, Mark Megens kopt rakelings naast. Aan de andere kant een scrimmage voor het doel na een vrije trap van Marco Daniels, de bal verdwijnt echter niet in het doel. In de laatste minuut nog een grote mogelijkheid voor Marc Raaijmakers, geheel vrijstaand denkt Marc aan de winnende treffer, maar de redding van Sander van den Broeke is weergaloos, eindstand 1-1.

Donderdag as. volgt de ontknoping in Maasbree, DAW zal daar ook zeker kansen krijgen. En is hoopvol op een goede afloop. DAW zal met veel supporters in Maasbree aanwezig zijn. Voor de chauffeurs, Bij Cuijk de A73 op, afslag 14 Baarlo, Maasbree, reistijd een klein uur. Tot donderdag.