• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW treft in de eerste wedstrijd van de finalepoule Oranje Zwart uit Helmond. De Helmonders eindigden op de tweede plaatst in de competitie op gepaste afstand van kampioen IVO. De finalepoule wordt gespeeld in een halve competitie tussen drie ploegen. Naast DAW en Oranje Zwart komt ook het Boxtelse ODC uit in deze nacompetitiepoule. De Boxtelnaren eindigde op de elfde positie van de tweede klasse H en stromen nu pas in.

Oranje Zwart is met een stevige opmars bezig in het amateurvoetbal. Het werd twee jaar op rij kampioen en promoveerde vanuit de vijfde klasse. Bij Oranje Zwart zijn de gevaarlijke mensen: de behendige Said Azerfane, de snelle Amos Letwory, topscoorder Christiaan van Veen met 13 doelpunten en Appie Yahia met 11 doelpunten in de competitie.

DAW is ongeschonden uit de tweestrijd met MVC’19 gekomen. Rik Willems viel uit, maar de verwachting is dat Rik er gewoon bij is zondag. Niels de Groot is een vraagteken. Trainer Rob van de Ven over zondag. “Na de dubbele confrontatie tegen MVC '19 staat komende zondag de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart op het programma. Een technisch vaardige tegenstander die makkelijk scoort en tevens over aardig wat ervaring in de laatste linie beschikt. Een mooie uitdaging en wederom een leuke onbekende tegenstander waarmee we ons kunnen meten. Natuurlijk hebben we ons huiswerk gedaan en weten we wat we kunnen verwachten. Als we echter gewoon eerst naar ons zelf kijken en het niveau halen van de eerste helft tegen MVC (uit) dan hoeven wij voor niemand bang te zijn. Dat dit echter niet vanzelf gaat hebben we in de tweede helft tegen MVC kunnen zien. Het is nog even afwachten hoe de spelers uit de wedstrijd van gisteren zijn gekomen, maar ik verwacht niet al te veel problemen. De groep is gebrand om zondag wederom een goed resultaat neer te zetten”.

Na afloop van de wedstrijd worden er strafschoppen genomen, ongeacht de uitslag. Dit om bij een eventuele gelijke stand in de poule een winnaar te krijgen. DAW en heel Schaijk is er klaar voor om een goed resultaat neer te zetten. Het belooft een spannende en meeslepende wedstrijd te worden van twee voetballende ploegen. Zorg dat je er bij bent! Namens spelers en begeleiding tot zondag.

Tagged under DAW 1