• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

De eerste competitiewestrijd voor DAW 1 staat voor zondag op het programma tegen SC Den Dungen. Voor het gros van de mensen een onbekende tegenstander maar in de jaren 80 speelde we tienmaal tegen Den Dungen. De laatste keer uit was op 16-10-1988. Uitslag toen 2-3. De doelpunten kwamen op naam van Erik van den Heuvel, Corne de Louw en Theo van de Linden. Thuis werd het later dat seizoen 0-0.

DAW 1 lijkt klaar voor de competitie na de laatste oefenwedstrijd uit tegen 3e klasser Excellent. Uitslag 0-4 De doelpunten kwamen van Corik Megens, Freek van Boekel, Robbert Knipping en Marc Raaijmakers. Den Dungen is overkomen waaien van de afdeling zuid 1. De technische staf heeft wel beeld van de tegenstander, as. zondag.

Rob van der Ven: `Komende zondag start een nieuwe interessante competitie in de Derde Klasse D. Een competitie waarin naar alle waarschijnlijkheid dit seizoen toch wat anders naar DAW 1 zal worden gekeken dan aan het begin van vorig seizoen. Dit biedt natuurlijk totaal geen garantie voor succes. Ook dit seizoen zal het collectief onze kracht moeten zijn. Daarnaast zullen we iedere wedstrijd weer opnieuw alles moeten geven en wel vanaf de eerste minuut. Als we dat doen hoeven we voor niemand onder te doen en zullen onze voetballende kwaliteiten uiteindelijk iedere wedstrijd naar voren komen. Inzet, strijd en beleving blijft echter altijd de basis. Na een redelijke voorbereiding waarin we in veel wisselende samenstellingen hebben gespeeld is het mooi dat we zondag weer voor "het echt" aan de bak mogen. Den Dungen is een fysiek sterk elftal, bestaande uit spelers met veel ervaring en scorend vermogen. Met name in de voorste linie staan spelers (De Laat - Sterks) die gemakkelijk het net weten te vinden. Aan ons zaak om deze angels eruit te halen. Ondanks het feit dat enkele spelers vanwege late vakanties conditioneel nog niet helemaal 100% zijn, kunnen we beschikken over een complete groep. Ook Mark Megens sluit weer aan, zodat alleen Rens Wijnakker helaas niet inzetbaar is vanwege vakantie`.

Bij DAW is iedereen nieuwsgierig waar het elftal zal staan, nadat vorig jaar, promotie op een haar na werd gemist. Een goede start van de competitie kan cruciaal zijn voor het verdere verloop. Ongetwijfeld zal er weer een groot oranje legioen de uitwedstrijden bezoeken. Het adres is Hooidonksestraat 8 Den Dungen. Namens spelers en begeleiding tot zondag!

Tagged under DAW 1