Uiteindelijk moesten er strafschoppen aan te pas komen om te bepalen wie de volgende bekerronde ging bereiken. Hierin toonde eerste-klasser Venray zich de sterkste: 5-4.

Na de reguliere 90 minuten, en een boeiende wedstrijd, stond de 3-3 eindstand op het bord.

Het begin van de wedstrijd was voor Venray. Met vlot combinatiespel konden de gevaarlijke spitsen in stelling gebracht worden. Zo ook in de 10e minuut toen een steekbal door het midden terrecht kwam bij aanvoerder Armend Shala (18 jaar!), die beheerst weet te scoren.

Na wat tactische omzettingen komt ook DAW gaandeweg wat beter in de wedstrijd. Een aantal acties over links, waar Marc van Heesch prima op dreef was, resulteerden in goede mogelijkheden.

Toch viel het doelpunt aan de andere kant, na een aanval over links komt de bal voor de voeten van Bram Kersten, de bal ploft via de binnenkant van de paal binnen: 0 – 2.

Nog voor rust de aansluitings-treffer voor DAW. Een vrije trap op zo’n 25 meter en specialist Marc van Heesch weet de bal mooi in de linkerhoek te sturen.  1 – 2 rust.

Na rust een gelijk opgaande stijd, met kansen aan beide kanten. Na 60 minuten een uitbraak van DAW over rechts via Corik Megens. Zijn voorzet is net te hard voor Marc van Heesch.

Niet veel later valt de 1-3. Een aanval van Venray over rechts, de voorzet kan van dichtbij worden binnengeschoten door wederom de jonge Shala.

DAW recht de rug en komt snel weer op 2-3. Marc van Heesch gaat goed door op links, via de kluts krijgt hij de bal op zo’n 16 meter voor zijn favoriete linker. Hard schot in de hoek, keeper kansloos, 2-3.

DAW voelt dat er wat te halen valt deze wedstrijd, en voert de druk nog verder op. In de 75e minuut valt dan ook de gelijkmaker. Corik Megens wordt aangespeeld op de 16, hij laat de bal vallen op Mike vd Ven, die beheerst afrondt: 3-3.

In de 80e minuut de laatste kans voor DAW om de wedstrijd te beslissen, een verre uittrap van Sylvester Rodrigues wordt door de Venrayse verdediging slecht verwerkt, en Mike vd Ven kan alleen op de keeper af. Mike probeert het met een lobje maar weet geen doel te treffen.

Na 94 minuten fluit scheidrechter Bogers de beide teams naar de penalty-serie.

Aanstaande zondag speelt DAW uit tegen Margriet, opnieuw een wedstrijd om naar uit te kijken.