Door afwezigheid van onder anderen Sylvester Rodrigues, Robÿen van der Heijden, Bart Vos en Jaap Maathuis begon DAW de al op voorhand voorspelde lastige uitwedstrijd met twee debutanten in de basis; Mark Lamers en Tom van Casteren speelden hun eerste officiële competitiewedstrijd in het eerste elftal. Beiden kunnen terugkijken op een goede wedstrijd. Tom van Casteren onderscheidde zich in de eerste helft met enkele uitstekende reddingen.

Niet alleen de toss maar ook de duels werden in de eerste fase van de wedstrijd gewonnen door Margriet. De Ossenaren drongen DAW mede door goed positiespel ver terug op eigen helft. DAW droeg hier zelf ook een steentje aan bij door onzorgvuldig met balbezit om te gaan. Ondanks het duidelijke veldoverwicht van Margriet was het DAW dat in de 11e minuut de eerste kans van de wedstrijd kreeg. De voorzet van Marc van Heesch werd door de goed vrijlopende Corik Megens voorlangs gekopt. De tactiek van Margriet was niet moeilijk te doorgronden. De opbouw werd voortdurend verzorgd door Martijn Kuipers die niet te beroerd was om de bal naar links of rechts te verleggen. Zo ook in de 15e minuut. Kuipers verlegde de bal naar de rechterkant, waar veel ruimte lag voor Gijs Bouwens die de bal in de 16 legde. Door matig uitverdedigen aan de kant van DAW ontstond er in de 16 een combinatie tussen Aragon - Van Den Broeke en Bouwens waardoor Aragon - Van Den Broeke schuin voor het doel ruimte vond om uit te halen. Dit schot werd door keeper Van Casteren goed verwerkt tot een hoekschop. De hoekschop werd wederom slecht verwerkt waardoor Van Rodijnen de afvallende bal af kon drukken. Deze aanvankelijk zwakke poging werd door Schuurmans met wat geluk van richting veranderd waardoor de keeper op het verkeerde been stond, 1-0 voor de thuisploeg. DAW gaf ook na de tegengoal niet thuis en bleef onrustig aan de bal. In de 19e minuut brengt Bouwens zijn ploeggenoot Schuurmans in stelling. De spits van Margriet raakt met een mooie volley het aluminium waardoor de voorsprong niet verdubbeld wordt. Margriet blijft in het restant van het eerste bedrijf de bovenliggende partij, maar het bleef bij veldoverwicht zonder echt doelgevaar.

In de tweede helft zet DAW het om. Rik Willems (in verband met vakantie niet in de basis gestart) en Wessel Bens vervangen de geblesseerde Freek van Boekel en Marc Raaijmakers. Willems is met een verdedigende actie gelijk belangrijk voor DAW. Wessel Bens valt sterk in. Hij versiert in de 51e minuut een vrije trap ver op de helft van Margriet. Van Heesch neemt de vrije trap en verrast bijna keeper van Ballegooy die de bal nog net over het doel kan tikken waardoor DAW een corner krijgt. Bas van der Ven neemt deze corner op een goede manier waardoor de verdediging van Margriet de bal niet goed kan verwerken. De bal komt op 16 meter van het doel voor de voeten van Wessel Bens die zijn schot geblokt ziet worden. De bal verplaatst zich naar Bas van der Ven die nog aan de zijkant staat. De voorzet van Bas lijkt een gemakkelijke prooi voor keeper van Ballegooy maar wordt verrast door de inlopende Robbert Knipping. Knipping wint het duel waardoor hij de bal in het doel kan tikken. 1-1. De goal heeft DAW aanzienlijk meer zelfvertrouwen gegeven en heeft het initiatief van Margriet overgenomen. DAW drukt door en een tweede goal hangt in de lucht totdat Aragon - Van Den Broeke in de 61e minuut lelijk op zijn schouder terecht komt. De schouder is uit de kom en er moet een ziekenwagen aan te pas komen. De wedstrijd kan pas weer na een half uur hervat worden wat een allesbehalve positief effect voor DAW oplevert. DAW verliest het initiatief en Margriet wordt met name vanaf de linkerkant steeds gevaarlijker. Een kwartier voor tijd grijpt trainer Rob van der Ven en laat nog een debutant invallen. Joey Cissen vervangt Mark Lamers in de hoop nog iets te kunnen forceren. Aan het spelbeeld verandert weinig en Tom van Casteren moet een aantal keer ingrijpen om een achterstand te voorkomen. In de 82e minuut is het dan toch Margriet dat de leiding voor de tweede keer in deze wedstrijd pakt. Een hoge bal in 16 wordt niet adequaat weggewerkt waardoor Bas Bressers de bal met een mooie streep verwerkt tot een doelpunt, 2-1. In de laatste minuten zet DAW nog alles op alles om er alsnog een gelijkspel uit te slepen. Dit leidt tot een goede voorzet van Niels de Groot die bij de tweede Robert Knipping vindt. Knipping kopt de bal goed terug naar Mark Megens die de bal tegen de paal schiet. De rebound wordt geblokt.

DAW verliest de wedstrijd tegen Margriet. Ondanks de matige eerste helft zat er zeker meer in. Volgende week in Uden is er weer een kans om de drie punten mee naar Schaijk te nemen!