Vooraf werd de wedstrijd gezien als een loodzware klus en dat werd het ook. Veld en tegenstander maakte het voor DAW bijzonder zwaar. Maar de mannen van trainer Rob van der Ven knokte voor elke spriet gras op de Biescamp en vertrokken richting de kerstboom met drie terechte punten. Heerlijk, de laatste wedstrijd van 2016!

De eerste helft was bijzonder levendig en DAW had al gelijk een prima kans, na twee minuten een bal van Bas van der Ven vanaf links, de bal komt uiteindelijk bij Bart Vos. De volley van Bart is fraai, maar wordt geblokt door een verdediger. Een minuut later legt Bart de bal terug op Marc Raaijmakers, de inzet van Marc is zwak, in zeer kansrijke positie. Na twaalf minuten is het wel raak. Via Robbert Knipping gaat de bal naar Freek van Boekel, Freek speelt Mark Megens aan op twintig meter. Mark controleert en schiet schitterend in de linkerbovenhoek 0-1. Nooit Gedacht geeft zich niet gewonnen en doet via Ken Bissels wat terug maar het schot gaat voorlangs. Halverwege de eerste helft de gelijkmaker. Maarten Spanjers mag wel heel gemakkelijk opkomen. Maarten speelt de bal in op Bob van Iersel, deze geeft hem bij de eerste paal aan de doorgelopen Spanjers. De afronding is simpel, ongehinderd wordt de 1-1 gemaakt. Na een half uur komt DAW weer op voorsprong. Bart Vos brengt op rechts Marc Raaijmakers in stelling. Marc maakt zich knap vrij en bediend strak en laag de meegekomen Wessel Bens. Wessel komt knap voor zijn man en rond hard af. 1-2! Nooit gedacht is rijp voor meer tegendoelpunten. De achterhoede is bijzonder traag maar DAW kan voor rust niet nogmaals profiteren. Rust 1-2.

In de rust grijpt trainer Wolf Wannet in. Wouter Verstegen wordt vervangen en Paul Beekmans wordt achterin geposteerd. Het geeft iets meer zekerheid voor de Geffenaren. De ploeg wil wel, maar het ontbeert de ploeg aan vernuft. Uitzondering is de behendige Bob van Iersel. Deze is enkele malen zeer dreigend. Toch geeft DAW zeer weinig weg en is telkens, zelf dreigend in de omschakeling. Na een uur wordt Bart Vos weggestuurd door Freek van Boekel. Bart heeft iets moois in gedachte maar via een verdediger gaat de bal over de achterlijn in zeer kansrijke positie. Twee minuten later is Bob van Iersel gevaarlijk aan de andere zijde, maar Silvester geeft geen krimp. Tien minuten voor tijd had DAW de wedstrijd moeten beslissen, maar na een goede voorzet van Marc van Heesch, het handige overstapje van Marc Raaijmakers komt Freek van Boekel vrij voor doelman van Ballegooij. Freek is te gehaast en schiet ineens. De bal gaat ruim naast. Aannemen was beter geweest. Geffen probeert het met man en macht maar DAW geeft niets meer weg. Na vier minuten extra tijd fluit de uitstekende scheidrechter van der Ven beide teams naar de douche. Eindstand 1-2

Een mooie overwinning in een sportieve, strijdlustige en vermakelijke wedstrijd. DAW gaat met een goed gevoel de winterstop in. Eind januari gaat de superspannende competitie in de derde klasse D weer verder. Voor nu... Tijd om te kwissen! As zaterdag deel één. Tot dan.