DAW heeft goede zaken gedaan door Avesteyn te verslaan, door velen toch gezien als medetitelkandidaat. De waslijst aan geblesseerden hinderde de Schaijkse ploeg niet in de weg naar de overwinning. Na 90 minuten stond een 3-0 overwinning op het scorebord op D'n Heuvel.

Waar DAW vorige week in de eerste minuten juist een tegentreffer om de oren kreeg, was het nu zelf de ploeg die al snel kon juichen. Bas v.d. Ven ompeelde zijn tegenstander en gaf een goede voorzet die Mike v. Son in de verre hoek geplaatst werd: 1-0. Keeper Hein v.d. Heuvel had het nakijken en zag zijn ploeg na twee minuten al tegen een achterstand aankijken. DAW ging op zoek naar de tweede treffer. Een voorzet van Erwin Christiaans kon na een overstapje van Mike v. Son net niet afgerond worden door Brian Peters. Na twintig minuten volgde het gevaarlijkste moment van Avesteyn uit het eerste bedrijf. Martijn v.d. Linden was de man van de voorzet. Spits Tim Volk de man van de kopbal. Rik v.d. Linden stond echter op de goede plaats en wist de bal te keren. Even later was het woord weer aan DAW. Rik Willems dook gevaarlijk op in de vijandelijke 16-meter. Zijn schot werd echter gepareerd door de Avestynse doelman. In de 34e minuut kreeg DAW een uitgelezen kans om de score te verdubbelen. Na zelf neergehaald te zijn in het strafschopgebied, ging Bas v.d. Ven achter de bal staan. Helaas voor DAW belandde de bal tegen het aluminium. Uiteindelijk kwam de tweede treffer alsnog voor de theepauze op het bord. Bas v.d. Ven had zijn tweede assist van de middag. Deze keer stond Bart Bongers op de goede plaats om af te ronden: 2-0.

De tweede helft was beduidend van mindere kwaliteit. DAW stond Avesteyn toe om te komen en liet de teugels wat vieren. Hierdoor kreeg Avesteyn zowaar wat kansen. Uiteindelijk had Rik v.d. Linden tot twee keer toe assistentie nodig van Rob v.d. Ven op zijn doellijn om Avesteyn op de nul te laten staan. In de slotfase volgde de alles bevrijdende derde treffer. Geert Loeffen veroverde het leer op de helft van Avesteyn en liep alleen op de doelman af. Deze wist oog-in-oog met de Schaijkse middenvelder een treffer te voorkomen. Maar Geert Loeffen kreeg zijn treffer alsnog toen hij de aansluitende hoekschop van Rob v.d. Ven wist binnen te werken: 3-0.

Komende week staat de wedstrijd in en tegen Ravenstein op het programma. DAW wordt ontvangen op sportpark ‘Den Ong'. Aftrap wedstrijd: 14.30 uur.