DAW heeft een zwaarbevochten zege behaald tegen het Berghem Sport van trainer Dennis Kroes. In een enerverende tweede helft waarin een gelijkspel terecht zou zijn, stond na 90 minuten 4-3 op het scorebord. Hiermee wist het DAW van trainer Rob van der Ven de eerste drie punten van het seizoen bij te schrijven op haar conto. En dat tegen een tegenstander die dit seizoen hoge ogen probeert te gooien in de Derde Klasse.

DAW begint zonder Freek van Boekel en Corik Megens aan de wedstrijd. Zij zijn niet fit genoeg om te starten. Voor hen in de plek respectievelijk Wessel Bens en Marc Raaijmakers in de basisopstelling. Laatstgenoemde is in de 10e minuut de maker van de 1-0. DAW verovert de bal op het middenveld waarna de sterk spelende Bart Vos er aan de rechterkant als een haas vandoor gaat met de bal. Niet te beroerd om aan zijn medespelers te denken geeft hij Marc Raaijmakers een niet te missen kans. Marc faalt niet en zet de 1-0 op het scorebord. Niet veel later is het Wessel Bens die met een actie aan de linkerkant een schot afvuurt, dat net naast het doel verdween. In deze periode heeft DAW weinig van Berghem Sport te duchten. Hun eerste wapenfeit was in de 20e minuut te noteren. Een paar minuten moet de scheidsrechter de bal op de stip leggen toen Bart Vos zijn schot met de handen tegengehouden ziet worden door een Berghemse speler. Helaas voor DAW wordt dit incident niet op waarde geschat. In de 27e minuut komt linksback Jaimy Knipping oplopen met de bal. Niet gehinderd door DAW kan hij vanaf ruim 30 meter vrij aanleggen voor een schot. Dit doet hij dan ook en tekent hiermee 1-1 aan. Tot aan de rust zijn er nog een paar benoemenswaardige spelmomenten. Zo kan aanvoerder Robbert Knipping net niet voluit afwerken na een puike actie van Rick Reijs. Aan de overkant wordt Nick Tielemans gevaarlijk maar stuit op doelman Rick van Aalst. Ruststand: 1-1.

Het eerste wapenrfeit in de tweede helft komt van Berghem Sport. Good-old Donny van Herpen ziet zijn volley in vrije schietpositie hoog over gaan. Donny van Herpen laat op sommige momenten zien dat hij op een hoger platform heeft geacteerd, maar wordt goed bespeeld door de defensie van DAW en dan met name Mark Megens. Berghem Sport is in die fase wat sterker en DAW grijpt in. Het wisselt rond het uur twee keer. Freek van Boekel en Siem van Merwijk maken hun opwachting. In kort tijdsbestek kantelt de wedstrijd. DAW wordt in het zadel geholpen door Berghem Sport. Mike van de Ven kopt een bal door en Berghem Sport kan de bal ogenschijnlijk (weliswaar onder lichte druk van Bart Vos) makkelijk verwerken. Miscommunicatie achterin zorgt dat de 2-1 op het scorebord kwam. Een terugspeelbal belandt in het doel achter de jeugdige doelman Joep Hoefnagels (18). Twee minuten later, we schrijven de 72e minuut, komt DAW op rozen te zitten. Siem, die in de JO 19-1 al vijf doelpunten op zijn naam heeft na twee competitiewedstrijden, beweegt vrij in de diepte. De andere invaller, Freek van Boekel, weet de loopactie van Siem op waarde te schatten en bedient hem op maat. Uit een moeilijk hoek schiet Siem van Merwijk 3-1 binnen. DAW denkt op rozen te zitten. Niets is minder waar. In kort tijdsbestek worden twee doelpunten weggegeven. Allereerst wordt een bal door de defensie van DAW als een vuurpijl de lucht in geschoten. In de scrimmage die daarop volgt weet Donny van Herpen de aansluitingstreffer te maken: 3-2. DAW loopt op dat moment achter de feiten aan en in de 86e minuut krijgt het de deksel op de neus. Stef van de Broek is de maker van de 3-3, nadat DAW uit de positie loopt. Het treffen lijkt op een gelijkspel af te stevenen, maar het venijn zat in de absolute slotfase van de wedstrijd. Siem van Merwijk lijkt één op één op het vijandelijke doel af te gaan, maar tot ontzetting van iedereen wordt het meer dan discutabele vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter gehonoreerd. De winnende treffer volgt echter alsnog. De uitstekend ingevallen junior Siem van Merwijk passt de bal richting Robbert Knipping. Robbert stapt handig over de bal en biedt Rick Reijs een schietkans. Rick stuit op de doelman, maar Robbert was er als de ‘knippen’ bij om de winnende te maken.

Een mooie overwinning voor de oranje-witten. Volgende week vindt op sportpark De Berkte de tweestrijd met Hapse Boys plaats. DAW gaat terug naar de plaats waar het zo’n 1,5 jaar geleden de periodetitel wist te behalen. Destijds met de winnende treffer van (toen nog) A-junior Bart Vos. Komt dat zien! De wedstrijd start om 14.30 uur.