• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW speelt voor het eerst in zijn historie een competitieduel tegen Sparta’25. Niet geheel vreemd natuurlijk als men bedenkt, dat de club uit Beek en Donk lang in de hoogste regionen van het amateurvoetbal vertoefde. In 1972 werd het zelfs algeheel amateurkampioen van Nederland door de zaterdagamateurs van Zwart-Wit’28 uit Rotterdam te verslaan. Nog een leuk weetje, onze erevoorzitter Ad Brouwers komt van Beek en Donk, en was daar voordat hij in Schaijk kwam, lid van Sparta'25. Terug naar het heden. Trainer Rob van der Ven over de wedstrijd van zondag.

Rob; “Sparta'25 is samen met Nijnsel de grote onbekende voor ons in deze klasse. Ondanks dat we inmiddels aardig wat meer over ze te weten zijn gekomen, zullen we toch vooral naar onszelf moeten kijken. Duidelijk is dat we op dit moment nog niet laten zien wat we in huis hebben. Ik hoor in de wandelgangen regelmatig excuses, zoals een jonge groep, het gemis van enkele spelers en gewenning van nieuwe jongens, maar dat vind ik veel te gemakkelijk. We zijn er van overtuigd dat we over voldoende kwaliteit en ervaring beschikken om ook dit jaar weer om de bovenste plaatsen mee te doen. Daarvoor zullen we zondag wel onze ongeslagen thuisstatus moeten behouden. Wie er kunnen spelen is op dit moment nog wat onzeker, maar dat er een gretige groep aan de aftrap zal verschijnen is wel duidelijk”.

Twee prachtige thuiswedstrijden hebben we voorgeschoteld gekregen dit seizoen. Wordt het weer zo’n spektakelstuk? We gaan het zien, inzet en beleving zal wederom de basis moeten zijn. Scheidsrechter van dienst is de hr Bloemen, deze zal om half drie de wedstrijd in gang zetten. Namens spelers en begeleiding, tot zondag!

Tagged under DAW 1