DAW 1 moest de dag na 11-11 aantreden tegen Hapse Boys. Stugge ploeg, stug veld, dat waren de vooruitzichten.

DAW begint dramatisch aan de wedstrijd. Al na 9 minuten kijkt de ploeg aan tegen een 2-0 achterstand. Al in de 5e minuut wordt het 1-0 nadat DAW vergeet vooruit te verdedigen. Haps speelt de situatie simpel uit, aanvoerder Job Kemperman geeft de bal voor en via Robbert Knipping belandt de bal achter Rick van Aalst. Een paar minuten later krijgt DAW een tweede mokerslag te verwerken. Wederom wordt over de linkerflank een aanval opgezet door Hapse Boys. Mistasten aan Schaijkse zijde zorgt ervoor dat de gevaarlijkste speler van Haps, Tom Meijer, de bal binnen kan werken: 2-0. DAW wordt eindelijk wakker en kruipt uit haar schulp. In de 18e minuut volgt dan ook de aansluitingstreffer. Een afgeslagen corner belandt bij Freek van Boekel. Freek houdt het overzicht en ziet aanvoerder Robbert Knipping vrij staan. Robbert controleert de bal van Freek en werkt beheerst binnen: 2-1. Hierna krijgt Hapse Boys een paar kansen op de 3-1 en weet deze niet te verzilveren. Toch worden zij alsnog verder in het zadel geholpen nadat Niels de Groot tegen een rode kaart aan loopt. Een Hapse Boys aanvaller die voorlangs kruist wordt per abuis aangetikt door Niels. De dienstdoende arbiter kan niet anders dan Niels van het veld sturen. DAW moet verder met tien spelers, maar maakt wel meteen de gelijkmaker. Een strakke vrije trap van Freek van Boekel wordt bij Corik Megens gebracht. Corik wint het luchtduel van de keeper en tekent 2-2 aan. Met deze stand gaat men richting de thee.

Na rust een tactisch sterk en hard werkend DAW. De ploeg wisselt in de rust noodgedwongen Marc Raaijmakers en brengt met Wout Cuijpers extra defensieve zekerheid. Dit betaalt zich uit. De ploeg geeft weinig kansen meer weg. De grootste is in de 49e minuut voor de ploeg van Johan Vullings. Een inzet van Brian Guntlisbergen wordt door Rick van Aalst fraai gepareerd. De doelman maakt de laatste weken sowieso een sterke indruk en heeft zijn draai in het Schaijkse doel helemaal gevonden. In de 76e minuut wordt het geduld van DAW beloont. Freek van Boekel slingert een vrije trap voor het doel. Mark Megens weet deze prachtpass eerst nog niet tot doelpunt te verzilveren, maar Robbert Knipping is er snel bij om de bal alsnog binnen te werken: 3-2. In de 85e minuut krijgt Hapse Boys de ultieme kans op de gelijkmaker. De scheidsrechter wijst naar de stip na een vermeende overtreding van Robyen van der Heijden. Vermeend, want er was niemand op Sportpark De Berkte die een overtreding signaleert in het Schaijkse strafschopgebied. Enige vorm van gerechtigheid treedt op. Luuk Crommentuijn weet het buitenkansje niet tot doelpunt te promoveren. Het einde nadert en DAW gaat met drie punten in de tas terug naar Schaijk.

Hapse Boys had wellicht op basis van het eerste bedrijf recht op een gelijkspel, maar zag de ploeg van Rob van der Ven met drie punten huiswaarts keren. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Handel 1. Deze tegenstander draait dit jaar wederom goed mee in de sterke Derde Klasse. Zondag wordt tevens Volkel tegen Sparta ’25 gespeeld, de nummer 1 tegen de nummer 3. Als alles mee zit kan DAW 1 zondag een periodetitel pakken. Maar dan zal het eerst zelf moeten winnen tegen het sterke Handel. Wordt vervolgd!