DAW haalde een dik verdiende overwinning op Handel. Het was in de eerste helft heer en meester en ging ruim met 2-0 rusten. Na de thee beet Handel van zich af en was de wedstrijd meer gelijkwaardig. De 3-1 eindstand was verdiend en omdat Volkel zich liet verrassen door Sparta’25 werd en passant de periode binnengehaald en nam DAW de leiding in de Derde klasse D.

DAW begon sterk aan de wedstrijd; een foutieve terugspeelbal wordt bijna bestraft door Corik Megens maar de bal gaat in het zijnet. Na tien minuten drie corners op rij van Freek van Boekel maar de nul blijft op het scorebord. Na een dik kwartier is het wel raak. Balverlies op het middenveld van Handel, Freek van Boekel pikt op en steekt de bal fraai op Corik Megens, Corik schuift de bal vervolgens beheerst onder keeper Brouwer door 1-0. Tien minuten later de 2-0. Freek van Boekel neemt de hoekschop vanaf links, Mark Megens is bij de eerste paal sterk en kopt de 2-0 snoeihard tegen de touwen. DAW verzuimt vervolgens om via Mike van de Ven en Corik Megens de score op te voeren en gaat dik en dik verdiend rusten met een 2-0 voorsprong.

Na de pauze een meer gelijkwaardiger duel, Handel kruipt uit zijn schulp, men krijgt ook kansen . Na vijf minuten moet Rick van Aalst handelend optreden en verwerkt een schot tot hoekschop. De kopbal die daarop volgt van Rob Manders gaat naast. Aan de andere zijde het schot van Corik Megens, de actie, en het schot in de korte hoek, een metertje naast. Na een klein uur, Giel Bos neemt de afvallende bal ineens, de bal in de korte hoek wordt gepareerd door Rick van Aalst. Handel wordt sterker, DAW loopt teveel achteruit. Na een dik uur de beloning voor Handel. Corner vanaf rechts voor Handel, de afvallende bal wordt door Giel Bos snoeihard binnengeschoten bij de 2e paal in de korte hoek. 2-1. Het spel golft dan op en neer, de ruimtes worden groter. Corik Megens zet over links goed door en de strakke lage voorzet is uitstekend, Robyen van der Heijden kan de bal binnen tikken maar ziet zijn inzet jammerlijk naast gaan. Aan de ander kant kan Wout Cuijpers de bal net met punt van de schoen aantikken, voordat Rob Manders kan binnenschieten, een belangrijke redding. Een kwartier voor tijd, Corik Megens gaat door het centrum op avontuur,maar stuit op de Handelse doelman. Tien munten voor tijd een onschuldige ingooi voor Handel, te kort op de doelman, die schiet tegen Corik Megens aan. Corik gaat op het lege doel af en scoort beheerst. 3-1. Net voor tijd nog een scrimmage voor het doel van Tijmen Brouwer. De eerste keer is het de kersverse prins Rick over het “Nachtgraversrijk” (*) die de paal treft, de tweede maal treft Robyen van der Heijden de paal. Eindstand 3-1.

Na afloop is het wachten op het “appje” vanuit Volkel, de ontlading is enorm als blijkt dat Volkel heeft verloren. DAW pakt geheel onverwachts de eerste periode en de koppositie. Het was nog lang onrustig op de gezellige winterkermis. Volgende week weer een nieuw duel, dan wacht in Oploo, Excellent.

(*) Nachtgraversrijk. Het Nachtgraversrijk gelegen aan de Maas, in het mooiste stukje van Brabant. Onder het Nachtgraversrijk vallen Overlangel, Neerloon en Keent. (bron site van CV De Nachtgravers)