De laatste thuisoverwinning tegen Volkel in de reguliere competitie was op 30-9-2001! Het werd toen 2-0, de doelpunten waren van Michiel Jans en Dennis Kappen. Later dat jaar won men ook in Volkel met 0-1, weer Dennis Kappen. In de 1e ronde van de nacompetitie van het seizoen 2007-08 won DAW 1 zowel uit als thuis met 3-2 daarna louter gelijke spelen en verliespartijen. Tot vandaag.

DAW begon sterk aan de wedstrijd, was de bovenliggende partij, in de topper. In de achtste minuut, Robbert Knipping speelt Corik Megens aan in de zestien, verdediger de Ruiter glijdt uit en Corik , schuift de bal in het doel 1-0. Na een kwartier gaat Corik Megens goed door aan de linkerkant, de lage voorzet vanaf de achterlijn is net te scherp voor Mike van de Ven. Vier minuten later een prachtige volley van Freek van Boekel, na terugleggen van Corik Megens, de bal zeilt net over de dwarslat. DAW is in deze fase beter dan Volkel, maar laat de kansen onbenut. Pas in de laatste fase van de eerste helft komt Volkel terug in de wedstrijd , maar echt gevaarlijk wordt het niet. Ruststand 1-0.

Na de thee een fel startend Volkel, na twee minuten treedt Jaap Maathuis handelend op en kopt de bal weg voordat het gevaarlijk wordt, Rob Linders was dichtbij. Na zeven minuten, een bal valt achter de verdediging van DAW. Thijmen de Ruiter lijkt buitenspel te staan maar het mag allemaal door van scheidsrechter Slavenburg. De Ruiter profiteert optimaal, en schuift de gelijkmaker op de borden. Twee minuten later is het Rick van Aalst die een voorzet van Ruud Verstegen ternauwernood kan wegtikken.
DAW herpakt zich langzaam en vecht zich terug in het boeiende duel. Na driekwart wedstrijd, een vlammend schot van Corik Megens die door keeper Tomek Kuijpers wordt weggetikt uit de kruising. Twee minuten later. Siem van Merwijk neemt de corner, bij de 2e paal is Mark Megens alert en schuift de 2-1 onder de keeper door. DAW doet het goed en loopt niet terug, probeert druk naar voren te zetten en wordt daarvoor beloond. Freek van Boekel neemt de hoekschop, kopbal Mark Megens, onder de keeper door. Scheidsrechter Slavenburg staat prima opgesteld en ziet de bal over de doellijn. 3-1. Volkel gaat va-banque spelen en stuurt Ruud Verstegen naar het front. Veel kansen levert het niet op, tot in blessuretijd. Een afgeslagen hoekschop wordt opnieuw ingebracht door Rik Verwijst. Invaller Bart Teeuwen kopt de “anschlußtreffer” bij de 2e paal binnen. Maar de resterende tijd is te kort, scheidsrechter Slavenburg vindt het welletjes, en fluit de ploegen naar de douche. Eindstand 3-2.

Weer een goede en verdiende thuisoverwinning voor DAW in een spannende pot voetbal. Niet altijd hoogstaand, maar de twee strijdende ploegen konden het talrijke publiek vermaken. DAW doet goede zaken op de ranglijst en schud Volkel vooralsnog van zich af. Het voetbal gaat voor een week plaatst maken voor het moesfeest. Over twee weken zijn we terug met een zware uitwedstrijd in het verre Siebengewald bij Stormvogels’28.