DAW heeft uit in Vianen met 2-0 verloren, het boog in de slotfase voor de routiniers van trainer Niels Voet. In het laatste kwartier van de eerste helft en in de het eerste kwartier van de tweede helft was DAW de bovenliggende partij. Het vierde kwart was duidelijk voor de thuisploeg, die dit uitdrukte in de score.

Tot de eerste drinkpauze gebeurde er niks noemenswaardigs. Net voor het half uur een schot van Siem van Merwijk in de handen van de keeper. Tien minuten voor de pauze een vrije trap voor Vianen. Robby van Raaij stuurt de bal richting de kruising, Rick van Aalst brengt redding. Aan de andere zijde een pass van Tom den Ouden Corik legt de bal klaar met het hoofd het schot van Siem van Merwijk wordt gekraakt. Vijf minuten later een corner voor DAW, Mark Megens schampt de bal met het hoofd, Robbert Knipping komt een teenlengte tekort. Minuutje later kansje Siem van Merwijk de hoek is te moeilijk. Een minuut later raakt Vianen speler Thomas van de Sanden de bovenkant van de kruising. Vlak voor rust de grote kans voor DAW, Corik Megens ontdoet zich knap van twee verdedigers aan de linkerkant, vrij voor de keeper, is het schot hard, maar niet zuiver genoeg. Redding doelman Remco Loeffen. Rust 0-0

Na de pauze twee goede kansen voor Bart Vos maar ook hier is de afronding niet voldoende. Na een dik uur valt Robbert Knipping uit, Rob van der Ven moet noodgedwongen wisselen. Mark Lamers komt voor Robbert, Roel Janssen mag zijn debuut maken ten koste van Siem van Merwijk. DAW verliest de controle op het middenveld, wordt “overpowerd” het moet achteruit en het wachten is op succes voor de thuisploeg. Het is de sterke middenvelder, Roy Daamen, die de 1-0 binnenkopt, na een voorzet van Maarten Broekmans tien minuten voor tijd. De 2-0 komt vijf minuten later. Jaap Maathuis gaat in de fout, Mark Daamen pikt op en scoort.

Zondag nog een thuiswedstrijd tegen Stormvogels’28 beide ploegen spelen zeker nacompetitie alleen Stormvogels’28 voor klassenbehoud en DAW voor promotie. De teams zullen geen onnodig risico willen lopen en kunnen tamelijk vrijuit voetballen. We gaan het zien zondag.