Log in

DAW gaat voor haar drie bekerwedstijden in september het opnemen tegen louter Gelderse clubs. Het is ingedeeld met NEC amateurs (1e klasse) Woezik (1e klasse) en Quick 1888 (2e klasse).

NEC amateurs is een “amateurtak” van het profgebeuren het speelt in de top van de 1e klasse E en haalde vorig jaar de derde periode op. Het is een gaan en komen voor en door spelers. Voor komend seizoen heeft men alweer tenminste vijf nieuwe spelers vastgelegd.

Quick 1888 is een roemruchte club uit Nijmegen het pakte als enige amateurclub de “dennenappel” in 1949. Oud DAW trainer Sjaak Biesels is al jarenlang lid van deze vereniging. Sjaak komt elk jaar nog wel een keer langs bij DAW. Hopelijk zien we hem tegen zijn oude club weer. Quick 1888 degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse, het kwam één doelpunt tekort om de nacompetitie te kunnen spelen.

Woezik is een grote club uit Wijchen (1600 leden) het degradeerde vorig jaar kansloos, uit de hoofdklasse. Het budget voor de spelersgroep was ontoereikend, met die van de andere. Geen schande natuurlijk, het speelde in 2008 nog in de vierde klasse.

Leuke, leerzame wedstrijden in het verschiet voor DAW 1 de speeldagen volgen later.