• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Een historische dag zondag as. DAW zal haar debuut maken in de 2e klasse. Het speelt uit tegen EVVC. Twee legendarische wedstrijden “poppen” gelijk op in mijn geheugen. 1 mei 2005, DAW wint voor een oranje armada aan supporters met 2-3 en wordt kampioen. Alle goals kwamen van Dennis Kappen. De ander is op 2 mei 1982, DAW is één overwinning verwijderd voor het kampioenschap, met nog drie duels te gaan, het kon bijna niet mis. Maar het ging deze dag mis. Het verloor met 3-0 in Vinkel. Gelukkig, werd een week later met 2-1 (Mari Jansen 1X Theo Loeffen 1 X) gewonnen in Wijbosch, zodat voor het eerst in de historie de derde klasse aangedaan kon worden. De laatste wedstrijd uit tegen EVVC was op 1 april 2013, toen won DAW met 2-4 Brian Peters 2X, Bas van der Ven 1X en Dirk van den Hoogen 1X, voor EVVC scoorde Roel en Nicky van der Heiden. In het doel toen bij EVVC, Rick van Aalst! Voor hem ook een speciale wedstrijd.

Terug naar het heden, de jonge gretige spelersgroep heeft een prima voorbereiding achter de rug. In de bagagetas zitten drie bekerduels tegen sterke tegenstanders, en nog veel belangrijker de ontknoping, van de vorige competitie. Daarin liet het veerkracht zien onder enorme druk. Het weet wat er gevraagd word om zondag te presteren. Trainer Rob van der Ven over deze eerste wedstrijd.

Rob; “ Na een goede voorbereiding met een drietal nuttige bekerwedstrijden spelen we zondag onze eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse ooit. We hebben de laatste weken laten zien dat we zeker niet minder zijn dan andere teams op dit niveau. Dit zal echter niet vanzelf gaan. Tegen EVVC zal er fysiek en mentaal meer gevraagd worden en telt alleen het resultaat. Ik ben erg benieuwd of dat we zondag opgewassen zijn tegen een van de betere teams uit deze klasse. We hebben er zin in, laat het seizoen maar beginnen”.

Bij EVVC in de voorhoede, Gerwin van de Boom met zijn 15 doelpunten vorig seizoen, een kanjer om in de gaten te houden. DAW is gewaarschuwd, veel supporters zullen er weer bij zijn. Een mooie seizoensopening tussen twee echte dorpsclubs. Scheidsrechter deze middag is Rachid Hajo, aanvang wedstrijd 14.30. Iedereen een mooie en sportieve wedstrijd gewenst.

Tagged under DAW 1