• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW gaat komende zondag naar Limburg, in Sevenum wacht Sparta’18. In de nacompetitie van het seizoen 2016-17 waren de Limburgers over twee wedstrijden de winnaar. Uit in Sevenum, won DAW met 0-2, het kreeg kans na kans, maar de derde wilde maar niet vallen. Thuis verloor in het de slotfase enigszins geflatteerd met 1-4. Beide ploegen zien er voor een groot gedeelte nog hetzelfde eruit. Dus bij DAW moeten er revanche gevoelens zijn. Bij Sparta’18 voorin twee handige en snelle jongens, Bob Peeters en Bart Schouten, levensgevaarlijk als deze ruimte krijgen. Tegen Erp speelde de ploeg vanuit een gesloten defensie en kwam er razendsnel uit. Erp liep in het “mes” en verloor met 0-2. DAW is gewaarschuwd. We spraken kort met Mark Megens en Rob van der Ven over zondag as.

De competitie is vijf wedstrijden onderweg. Welke spits heeft tot nu toe de meeste indruk gemaakt? (Mag ook vorig seizoen)

De spits die het meeste indruk van dit seizoen en vorig seizoen heeft gemaakt is de spits van Alfa Sport (Henry Prescott red.) de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Hij was zowel snel als fysiek ijzersterk. Waardoor het een erg lastige tegenstander was.

Tegen Sparta 18 speelde we eerder tegen in de nacompetitie wat weet je nog van ze?

Van Sparta 18 weet ik dat we het toen der tijd thuis hebben laten liggen. Toen kregen we thuis erg makkelijk een aantal goals in korte tijd tegen, terwijl we uit een stuk sterker speelde alleen net een goal te kort kwamen.

Sparta'18 speelt op kunstgras, wat is jouw mening over spelen op deze velden?

Mijn voorkeur gaat naar het spelen op natuurvelden. Ik ben geen fan van het spelen op kunstgras, en vooral niet met hoge temperaturen waarbij het op het kunstgras extra warm wordt op de rubberkorrels.

Wat wil je verder nog kwijt?

Ik hoop dat we de goede prestatie van afgelopen week kunnen doorzetten en zondag drie punten mee naar huis gaan nemen!

Ook spreken we kort met DAW trainer Rob van der Ven;

Rob “Na de belangrijke driepunter van afgelopen zondag wacht ons nu twee uitwedstrijden op kunstgras. Sparta'18 kennen we nog van de nacompetitie in het seizoen 2016-2017. Ik heb inmiddels wat informatie ingewonnen en veel bekende namen van destijds zijn nog steeds actief. Dat betekent dat we onze borst nat kunnen maken. Ondanks wat blessures aan onze zijde heb ik er alle vertrouwen in dat de andere jongens dit gemis prima op kunnen vangen”.
Op sportpark ’t Spansel aan de Luttelseweg 26 zal om half drie worden afgetrapt scheidsrechter deze middag is de hr Ploegstra. Namens spelers en begeleiding tot zondag!


21-5-2017 DAW - Sparta '18 1-4     Marc Raaijmakers 1X  Assist Corik Megens 1X
28-5-2017 Sparta'18 - DAW  0-2     Bart Vos 2X             Assist Corik Megens 1X

Tagged under DAW 1