• Gepubliceerd in Voetbal Heren 1

Wederom een uitwedstrijd voor DAW 1, zondag as gaat het op bezoek bij Volharding. Op sportpark Soetendaal, word voor het eerst in onze clubhistorie afgetrapt, tussen beide teams. Bij Volharding missen ze in ieder geval spits Melvin de Klijn, die kreeg afgelopen zondag direct rood tegen Emplina wegens natrappen. Bij DAW een aantal geblesseerde, die nog niet voldoende hersteld zijn komende zondag. We spraken deze keer met Rick Reijs en trainer Rob van der Ven over komende zondag.

Nog een week prins van het Nachtgraversrijk. Wie tip jij als je opvolger?

17 november ga ik inderdaad aftreden. Pff mijn opvolger, heel lastig te zeggen. De lijst met kandidaten is wel bekend, een naam die er voor mij echt uitsteekt durf ik niet te zeggen. Ik hoop voor hem dat hij net zo'n mooie tijd zal hebben als ik het afgelopen jaar heb gehad, het was fantastisch om te doen!

Hoe gaat het dit seizoen en hoe staat het met je blessure?

Dit seizoen heb ik pas een half uur gespeeld, veel te weinig natuurlijk. Het gaat zeker vooruit, mede door de behandelingen van Henk en Rick. Hopelijk kan ik zondag weer aansluiten bij de groep, dat zal afhangen van de reactie op na trainingen van deze week.

Wat weet je van de komende tegenstander Volharding. Al ooit tegen gespeeld?

Van Volharding weet ik niet zo veel, ik heb nog nooit tegen ze gespeeld. Niet zo gek denk ik als je bedenkt dat ik 2 jaar geleden nog in de 5e klasse speelde. Wellicht dat we deze week wat meer over ze te weten komen.

Wat wil je verder nog kwijt?

Ik hoop dat we dit seizoen een mooi jaar kunnen draaien in de 2e klasse, met dit team moet dat zeker lukken. We hebben een erg leuke groep staan, je word hier goed opgenomen en ik heb het hier ontzettend naar m'n zin! Supporters hopelijk weer tot zondag allemaal!

Ook geeft trainer Rob van der Ven een korte analyse over vorige week en de komende wedstrijd.

Rob “Na een zeer matige wedstrijd tegen Sparta'18 wacht komende zondag wederom een uitwedstrijd op kunstgras. Met name de onnauwkeurigheid in balbezit en de speelwijze van Sparta’18 zorgden er voor dat het een erg rommelige eerste helft werd. Ondanks een redelijke tweede helft en de puntendeling is het besef bij iedereen aanwezig dat het zondag in Vierlingsbeek anders zal moeten. Het zegt genoeg dat we ondanks negen punten en maar één nederlaag niet tevreden zijn tot nu toe. Natuurlijk missen we enkele belangrijke spelers, maar daar heeft ieder elftal gedurende een seizoen wel eens mee te maken. Ook met de andere jongens ben ik er van overtuigd dat onze eerste uit-overwinning in de tweede klasse steeds dichter bij komt. Zondag gaan we weer uit van eigen kracht en ons eigen spelletje, dat zal zonder twijfel voor een aantal jongens wat meer duidelijkheid geven in het veld”.

Zonneschijn en 15 graden staan ons te wachten zondag as. prachtig voetbalweer! De supporters zullen er weer massaal zijn. Het woord is aan de spelersgroep! Scheidsrechter zondag as, is de hr Schelsema. Een sportieve en spannende wedstrijd toegewenst.