Log in

  • Gepubliceerd in Voetbal Heren 1

Een gehavend DAW wist vriend en vijand te verrassen in Empel. Na 90 minuten stond 0-2 op het scorebord voor de Schaijkse equipe. DAW kwam de domper van het vroege uitvallen van aanvaller Bart Vos te boven en scoorde in het eerste bedrijf twee doelpunten. Door de zege hebben de Schaijkenaren drie zeges, drie remises en drie nederlagen op hun conto.

DAW trad gehavend aan in Empel. Liefst vier spelers moest trainer Rob van der Ven missen. Roel Janssen nam ondanks een blessure plaats op de bank, aangevuld met Wessel Bens en JO 19-1 spelers Huib van Merwijk en Siebe v.d. Ven. DAW-icoon Bas van der Ven werd van stal gehaald en speelde een verdienstelijke pot op het middenrif. Al in de eerste minuten kreeg DAW een tegenslag te verwerken. Bart Vos zwikte zijn enkel om en moest worden verzorgd door verzorger Henk van der Zanden. De sympathieke Bart probeerde het nog wel even, maar na 12 minuten bleek het toch niet te gaan. Wessel Bens kwam in de ploeg. Het moet worden gezegd: Wessel had een meer dan prima invalbeurt. Na een kwartier aftasten van beide kanten kreeg DAW in de 16e minuut een hoekschop. De ploeg profiteerde van het feit dat de lange centrumverdediger Mitchell Trum met een blessurebehandeling langs de kant stond. Bas van der Ven slingerde de corner voor het doel richting Tyrone Burgers. De keeper tastte  mis waardoor Tyrone de bal voor het doel kon brengen. Na een scrimmage was het Mark Megens die de 0-1 op het scorebord zette. Emplina gokte vooral op bevliegingen van linksvoor Ingmar Voorhaar, die een plaag vormde in het eerste bedrijf. Toch was het DAW dat op 0-2 kwam. Mike van de Ven zette een aanval op door de midden. Via Freek van Boekel kwam de bal terug bij Mike. Alleen voor de keeper wist hij raad met dit butenkansje: 0-2. DAW ging op rozen de rust in.

In de tweede helft waren in de beginfase weinig kansen te noteren. Een kopbal van captain Robbert Knipping verdween rakelings over de lat. Vanaf halverwege de tweede helft kwam Emplina meer opzetten. DAW werd nog gevaarlijk nadat Mike van de Ven (via Siem van Merwijk en Wessel Bens) in stelling werd gebracht. Deze keer wist Mike echter geen doel te treffen. DAW had vandaag het geluk aan haar zijde. Zo wisten achtereenvolgens Michiel Buijs en Bas Mol geen doel te treffen. DAW gokte op de counter maar wist dit niet goed uit te spelen. In de absolute slotfase nog twee grote kansen. Allereerst wist Bas de Boer namens Emplina een grote kans niet te verzilveren. Aan de andere kant deed Freek van Boekel hetzellfde. Nadat hij de bal kreeg van Siebe v.d. Ven plaatste hij de bal in de linkerhoek maar belandde de bal jammerlijk aan de verkeerde kant van de paal.

Vandaag won het collectief. DAW liet zien dat het ondanks de vele blessuregevallen een representatief elftal op de been kon brengen dat een uitstekend resultaat boekte. Bewonderenswaaridg was de prestatie van Tyrone Burgers. Als 'gemaakte' back houdt hij zich uitstekend staande. Volgende week wacht het Erp van voormalig DAW-trainer Jurgen van Wanrooij. Jurgen was deze zaterdag bij DAW om de verrichtingen van de JO19-1 van Erp tegen de JO 19-1 van DAW te zien. Het hoogste jeugdelftal onder leiding van Joost van Dongen gaf alvast het goede voorbeeld door een mooie zege te boeken. Volgende week om 14.30 uur wordt afgetrapt op sportpark D'n Heuvel!