Log in

  • Gepubliceerd in Voetbal Heren 1

Zondag as. komt oud DAW 1 trainer Jurgen van Wanrooij met zijn Erp naar Schaijk. Erp, voortvarend gestart in de competitie, zakt door zware blessures van sterkhouders wat terug op de ranglijst. DAW heeft er ook last van, maar won zondag in Empel door een sterke teamprestatie zoals dat zo mooi heet. Mike van de Ven tekenende voor een fraaie treffer, tijd om Mike eens wat vragen te stellen. Zoals gebruikelijk komt ook trainer Rob van der Ven aan het woord.

Afgelopen zondag een prachtig doelpunt van jouw en belangrijke overwinning. Dezelfde lijn maar doortrekken?

Dankjewel, lijkt mij een goed plan. Ik hoop vaker een goaltje te maken. Hopelijk trekken we als team de lijn van afgelopen zondag door en pakken we wederom drie punten!

Op welke positie in het veld sta je het liefst?

Het liefste sta ik centraal op het middenveld. Hier kan ik namelijk het meeste in duels komen en daarnaast van ‘box to box’ bewegen. Ik denk dat hier ook mijn krachten liggen, omdat ik zo vanuit het centrum op de goede momenten gaten in/dicht kan lopen. Aan de zijkanten van het middenveld vind ik ook leuk, maar dan op een andere manier. Daar kom je regelmatig één tegen één en moet je de tegenstander opzoeken, dat vind ik ook altijd een feestje. Andere posities heb ik ook altijd prima gevonden, zolang ik belangrijk kan zijn voor het team.

Zie je veel verschillen tussen de derde en tweede klasse tot nu toe.

Er zijn zeker verschillen, bijvoorbeeld wanneer we nu een mindere dag hebben, worden we aardig weggetikt. Zoals tegen Volharding. In de derde klasse was het verschil dan vaak alsnog niet zo groot, maar nu wordt het zeker afgestraft. Daarnaast vind ik dat tegenstanders meer proberen te voetballen. Wederom is het wel weer zo dat als wij voldoende strijd en beleving leveren we steeds punten pakken.

Wat vind je zelf wat nog beter kan aan jouw spel.

Natuurlijk mijn linkerbeen of buitenkantje rechts. Verder moet ik vaker de simpele oplossing zoeken en mijn rendement verhogen. Ten slotte moet ik als links- of rechtsback in één tegen één situaties vaker als winnaar uit de strijd komen.

Trainer Rob van der Ven over zondag.

Zondag een belangrijke overwinning en goed voor het vertrouwen richting de laatste drie wedstrijden voor de winterstop. Ondanks alle afwezigen hebben we laten zien dat met veel inzet, beleving en wat geluk je ook gewoon resultaat kunt halen. Ook na zondag zijn er weer wat pijntjes bijgekomen, waarbij de ene helaas ernstiger dan de andere. Ik hoop daarentegen deze week ook weer wat jongens terug op het veld te zien. Hoe dan ook, komende zondag staat er wederom een elftal aan de aftrap dat voor elkaar door het vuur zal gaan. Of dit voldoende zal zijn voor een goed resultaat tegen een prima ploeg als Erp dat gaan we zondag zien.

Spitsen Bart Vos en Corik Megens zullen tot de winterstop er niet bij zijn, verder diverse pijntjes waardoor het nog niet duidelijk is wie er gaan spelen zondag. Scheidsrechter van der Ven zal zondag om half drie de wedstrijd in gang fluiten. DAW kan de steun van de trouwe supporters nu juist gebruiken. Namens spelers en begeleiding tot zondag.