Log in

  • Gepubliceerd in Voetbal Heren 1

DAW speelt zondag as om 14.00 uur haar laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Erp komt op bezoek, de ploeg van uitgerekend, oud DAW trainer Jurgen van Wanrooij. Met Jurgen en Rob blikken we kort terug op de competitie tot dusver en natuurlijk kijken we vooruit naar de wedstrijd van zondag as.

Jurgen hoe kijk je terug op de competitie tot dusver;

“Wat mij opvalt is dat er erg veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn, en de verschillen klein zijn. Ik zou op dit moment de kampioen niet kunnen aanwijzen”.

Dezelfde vraag stellen we aan Rob van der Ven;

“Terugkijkend op de eerste seizoenshelft in deze 2e klasse, denk ik dat we een redelijke voorbereiding en competitiestart hebben gekend. Het was duidelijk dat we de ervaring van de nacompetitie mee hebben genomen richting dit seizoen. Na enkele goede wedstrijden in de beker en het begin van de competitie, werden we geconfronteerd met meerdere blessures. Dit resulteerde in twee zeer matige uitwedstrijden tegen Sparta '18 en Volharding. Ondanks deze teleurstellende wedstrijden en het gemis van meerdere spelers zijn we hier als groep zeer positief mee omgegaan, waarbij je ook niet zonder wat geluk kunt natuurlijk. Er zijn dit seizoen enkele "nieuwe" jongens prima ingepast, waarvan Jaap misschien wel het beste voorbeeld is. Dat Jaap hier zelf ook keihard voor heeft gewerkt, blijkt wel uit het feit dat hij de meeste trainingsminuten in de benen heeft. Daarnaast hebben Tyrone, Bas, Wessel en ook Joey vanuit DAW 2 een belangrijke rol gespeeld in de prestaties gedurende de eerste seizoenshelft. Uiteindelijk kunnen we ondanks een wat tegenvallende positie op de ranglijst toch positief terug kijken op de eerste seizoenshelft, met drie terechte nederlagen, vier gelijke spelen en drie overwinningen. Inmiddels zijn we gewend aan dit niveau en heb ik er alle vertrouwen in dat we na de winterstop met een complete(re) groep ons zo snel als mogelijk veilig gaan spelen. Verdedigend staat het best aardig, behalve de elf tegendoelpunten in drie duels, hebben we in de overige zeven duels, maar vijf doelpunten tegen gehad. In balbezit zullen we nog wel wat stapjes moeten maken en uiteindelijk meer moeten gaan scoren, maar ook hier zullen we mee aan de slag gaan de komende maanden. De terugkeer van onze spitsen zal hier zeker een rol in gaan spelen. De overige spelers verdienen een groot compliment, voor de wijze waarop zij dit gemis hebben opgevangen. Dit tekent het collectief en de beleving van de jongens. Een jonge spelersgroep waar DAW hopelijk nog jaren mee vooruit kan”.

Hoe kijken jullie naar de wedstrijd van aankomende zondag.

Jurgen; “Heb veel zin in de wedstrijd van zondag. Het vertrouwen is groot na de winst van afgelopen zondag. Rob van der Ven was aanwezig dus die heeft zijn huiswerk goed kunnen doen. We willen met een overwinning 2018 uit maar dit zal DAW ook wel winnen. We gaan het zien zondag”.

Rob; “Komende zondag nog een wedstrijd, waar in eerste instantie niemand nog op zit te wachten. Maar het zij zo en als we dan toch moeten, dan maar meteen volle bak om een succesvol 2018 in stijl af te sluiten. Daarnaast wordt het programma in de tweede seizoenshelft toch al druk genoeg met minimaal vijftien wedstrijden. Behalve de blessures van onze twee spitsen kunnen we beschikken over een complete groep, dus voldoende kwaliteit aanwezig om de fysieke strijd aan te gaan met Erp. Op basis van wat ik afgelopen zondag van Erp heb gezien, zou het mede door het veld, wel eens een slijtageslag kunnen worden.

Beide ploegen missen een paar sterkhouders. Het veld is niet in topconditie, door de regenval zal het een zware strijd worden. Voor een voetballer is er niks lekkerder dan zo’n grasmat. De terreinknechten gruwelen ervan. DAW supporters kom nog éénmaal dit succesvolle jaar, DAW 1 steunen. Scheidsrechter deze middag is de Hr van der Ven, aanvang wedstrijd 14.00 precies. Namens spelers en begeleiding tot zondag.