DAW heeft de thuiswedstrijd tegen GVV '57 uit Grave verdiend gewonnen. Een doelpunt van Brian Peters in de 67e minuut was genoeg voor de overwinning. DAW blijft ongeslagen in de Vijfde Klasse en heeft alleen SES uit Langenboom boven zich op de ranglijst staan.

Na 25 minuten creëerde DAW de eerst echt goede kans. Rob Vos gaf de bal voor het doel, maar Bas v.d. Ven kon de bal net niet binnentikken. Een minuut later passte Rob v.d. Ven de bal op Dirk v.d. Hoogen, maar diens voorzet miste de precisie. Grave zette hier weinig tegenover. Pas in de 33e minuut verscheen de ploeg uit Grave voor de eerste maal gevaarlijk op de helft van de Schaijkenaren. Het schot van Johan Verhaaren vloog echter over het doel. Rob Vos was daarna voor DAW nog dichtbij een doelpunt, maar na een voorzet van Rob v.d. Ven kopte hij over het doel. In de 42e minuut kreeg Rik v.d. Linden zijn eerste klus van de middag, toen de bal in een mêlee van spelers voor de voeten van Rens Abbenhuis belandde. Zijn inzet werd echter een makkelijke prooi voor de Schaijkse goalie. Het slotakkoord van de eerste helft was voor DAW. Een voorzet van Rob v.d. Ven werd door Rob Vijnmans rakelings naast het doel gekopt.

De tweede helft draaide het wat beter bij de Schaijkse ploeg. In de 50e minuut kwam Brian Peters goed door met een individuele actie aan de rechterkant. Zijn strakke voorzet werd helaas ternauwernood gemist door de andere Schaijkse voorwaartsen. Een minuut later verdween een inzet van Rik Willems naast het doel. Na een uur spelen kwam DAW het dichtste bij een treffer tot dan toe. Een vrije trap van Bas v.d. Ven werd door Rob Vijnmans ingekopt, maar spatte op de lat uiteen. DAW behield deze keer wel de rust om op een treffer te wachten. Dit werd in de 67e minuut beloond toen Brian Peters DAW op voorsprong zette. Een corner van Bas v.d. Ven werd door de GVV '57 doelman Luc Bouman met de vuisten weggeslagen. In het druk bezette strafschopgebied stond de Schaijkse buitenspeler op de juiste plaats om de bal op doel te schieten. Ietwat gelukkig ging de bal in het doel, maar desondanks de verdiende voorsprong: 1-0. In de 75e minuut werd GVV '57 voor de enige maal gevaarlijk. Een uitval over links kwam voor de voeten van Rens Abbenhuis, maar Erwin Christiaans kon met een sliding Rik v.d. Linden ondersteunen om de aanval te neutraliseren. Daarna was Rob v.d. Ven nog gevaarlijk met een standaardsituatie, maar de grootste kans om de wedstrijd in het slot te gooien was voor Rens Wijnakker na bediend te zijn door Rob Vos. Oog-in-oog met de doelman van GVV '57 wist hij de score niet te verdubbelen.

De vierde overwinning in de competitie was een feit. Evenals de eerste speelminuten in competitieverband van de van een blessure teruggekeerde Ruud Zeegers. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen WHV uit Loosbroek op het programma. WHV is hekkensluiter in de Vijfde Klasse, maar zal na drie gelijke spelen er ongetwijfeld op gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur op Sportpark De Hoef.