DAW heeft de uitwedstrijd in Helvoirt met 3-1 verloren. Het was voor rust de sterkere ploeg maar kwam na rust te kort. Helvoirt boog de 0-1 ruststand om in een 3-1 overwinning.

Na een kwartier een venijnige vrije trap van Freek van Boekel, keeper Remco Kivit moet los laten maar de bal valt voor een “Helvoirste” verdediger, die voor opruiming zorgt. Één minuut later identieke vrije trap maar nu net naast de paal. Na een half uur uitbraak van Helvoirt, Rico de Laat één op één met doelman Rick van Aalst. De routinier brengt redding. Na een dik half uur, snelle uitbraak van DAW, Roel Janssen zet de bal strak voor, Helvoirt verdediger Koen van Asseldonk glijdt de bal in eigen doel 0-1. Net voor rust Menno van Hattum schiet gevaarlijk voorlangs het DAW doel, ruststand 0-1.

Na de thee een opgebloeid Helvoirt. Na tien minuten de gelijkmaker, de corner draait in het vijf meter gebied. Koen van Asseldonk maakt de tweede deze middag, nu wel in het juiste doel 1-1. Na een uur redt Rick van Aalst met de voet, na een schot van Menno van Hattum. Aan de andere zijde, Roel Janssen trekt naar binnen het schot wordt gekeerd door keeper Kivit. Na driekwart wedstrijd hoekschop Freek van Boekel. Mark Megens kan de bal geen kracht meegeven, redding doelman Kivit. Een kwartier voor het einde, balverlies Robbert Knipping op het middenveld, de bal gaat naar de linkerkant, strakke voorzet, Rico de Laat pikt zijn doelpunt weer mee. 2-1. Vlak voor tijd, overtreding DAW in de zestien de toegekende strafschop wordt feilloos tot doelpunt gepromoveerd door clubtopscoorder de Laat, eindstand 3-1.

Volgende week kans op revanche, EVVC komt op bezoek. Met de strijdlust en spel van de eerste helft alle kans op een goed resultaat. We gaan het zien zondag aanstaande!