Logo

Drie punten hadden er bijgeschreven moeten worden deze klets natte middag. Het was “hondenweer” op sportpark D’n Heuvel, er werd daarom ook uitgeweken naar het kunstgras veld. Een terechte beslissing bleek, de regen kwam met bakken uit de lucht, de aantrekkende gure wind maakte het er niet beter op. Toch waren er nog behoorlijk wat touwschouwers van zowel EVVC als DAW. Zij zagen een eenzijdige wedstrijd waarin DAW grotendeels domineerde en te weinig kreeg.

Het begin is voor de thuisploeg tot veel kansen leidde het niet. Het eerste gevaar, komt van Roel Janssen. De jonge buitenspeler, prima op dreef deze middag, komt naar binnen, het schot teistert de bovenkant van de lat. Na een half uur slordig verdedigen van DAW, Bart Haerkens weet niet te profiteren. Een minuut later, duikeling Bart Haerkens, de goed leidende scheidsrechter van der Ven, ziet er een strafschop in, Haerkens zelf velt het vonnis. 0-1 tegen de verhouding in. Tien minuten voor rust, vrije trap Freek van Boekel, Robbert Knipping, geheel vrijstaand, kopt op de paal. Dit had een doelpunt moeten zijn. Drie minuten voor rust, mooie aanval van Roel Janssen en Freek van Boekel, Freek mist de grote kans jammerlijk. Net voor rust, schot van Mitchel Bodelier, ruim over het doel van Rick van Aalst. Ruststand 0-1

Na de hete thee, Robbert Knipping op Siem van Merwijk, Siem legt af op Rick Reijs, de diagonale schot wordt tot corner getikt door doelman Frank van den Boogaard. De corner is gevaarlijk Robbert Knipping mist net, Mark Megens is verrast. Na vijf minuten, vrije trap Rick Reijs, makkelijke prooi voor de Vinkelse doelman. Vijf minuten later, Mike van de Ven lost een schot, de schuiver gaat voorlangs. Na een uur, na lange tijd is dan de terugkeer van Bart Vos, de eerste actie is gelijk veel belovend, Bart gaat buitenom, de voorzet mist precisie. DAW dringt meer en meer aan, EVVC piept en kraakt, maar houd stand. Diep in blessuretijd. Hoekschop vanaf rechts van Freek van Boekel, het is Robbert Knipping, met een prachtige kopbal met stuit, die de bevrijdende gelijkmaker op de borden zet.

Voetbal kan soms wreed zijn, DAW kreeg twee punten te weinig, maar was na afloop toch blij met één. Volgende week weer een mooie wedstrijd, dan naar Heeswijk. Die overwinning zal een keer moeten komen, gezien het spelbeeld.

Realisatie De Graauw Webdesign - Copyright © 2000-2023 DAW Schaijk - Alle rechten voorbehouden.