DAW won op de Duitse middag tegen laagvlieger SC Irene, zonder groots te spelen won het vrij gemakkelijk met 5-2

Na een klein kwartier spelen is het al raak, vrije trap Freek van Boekel wordt verlengd door Mark Megens op Robbert Knipping. Robbert Knipping bereikt Corik Megens en de 1-0 is een feit. Drie minuten later de kopbal van Robbert Knipping gaat rakelings “neben dem fosten”. Halverwege het eerste bedrijf, uitrap Rick van Aalst, de timing met de doorkopbal van Corik Megens is perfect, Bart Vos alleen op het doel, Bart faalt niet 2-0. Nog voor rust twee kansen voor Corik Megens maar het blijft 2-0. Halbzeit, Zeit für Bier oder Kaffee und eine Bratwurst.

Direct na de pauze, Roel Janssen ontfutselt de bal aan de linkerzijde, de voorzet op neef Bart Vos is perfect, de afronding prima, strak tegen de touwen, 3-0. Vijf minuten later, Corik Megens gaat over rechts goed door, vindt bij de 2e paal Siem van Merwijk, in eerste instantie tegen de keeper in 2e instantie is het wel raak, 4-0. Na een uur moet Robyen van der Heijden handelend optreden, met een knappe redding haalt de verdediger de bal van de doellijn. Na driekwart wedstrijd, Jaap Maathuis brengt de bal naar de 2e paal, Tyrone Burgers kopt de bal voor het doel, Robbert Knipping prikt hem binnen 5-0. De buit is binnen zou je denken maar SC Irene geeft niet op, het krijgt kansen maar vooralsnog houdt Rick van Aalst zijn doel schoon. Tien minuten voor tijd toch een doelpunt voor SC Irene, het is Auke Houben die vanaf 20 meter de bal in de linkerbenedenhoek schiet. Een paar minuten later, Robbert Knipping begaat in de zestien een overtreding, de toegekende strafschop wordt onberispelijk binnengeschoten door Jeroen Thijssen. Verder laat DAW het niet komen, het blijft 5-2.

Door dit resultaat neemt DAW afstand van de onderste regionen. Volgende week een mooie krachtmeting met de koploper SSS’18 uit Overloon wederom zu hause. Bis dahin!