Logo

DAW verloor van een scherper Venhorst, het werd 2-0 op de Voskuilen door twee doelpunten van Rob van Dooren. Door de resultaten op de andere velden moet DAW nog steeds één punt pakken in de thuiswedstrijd tegen Real Lunet, dat vandaag beslag legde op periode drie, wil het niet afhankelijk zijn van andere ploegen. Erp werd kampioen door een 2-0 zege op directe concurrent SSS’18.

Venhorst startte veel feller aan de wedstrijd en was de gehele pot de partij die de duels meestal won. In de achtste minuut is het al raak slecht ingrijpen achterin bij DAW, Luuk van de Boogaard legt de bal breed, in de zestien op Rob van Dooren, de bal “kabbelt” het doel in. 1-0. Vier minuten later aan de andere zijde, Corik Megens schuin voor het doel de bal gaat ruim over. Na een klein kwartier moet Rick van Aalst handelend optreden na een inzet van Thijs van Sleeuwen, Uiteindelijk haalt Robyen van der Heijden de bal van de doellijn. Twee kleine kansjes DAW voor de rust, van Mike van de Ven en Siem van Merwijk. Maar het is Rob van Dooren die de 2-0 maakt, kan in de zestien rustig aannemen, en schieten, bekeken in de rechterhoek. 2-0 rust.

Na de pauze direct een kans voor Thijs van Sleeuwen, trekt vanaf rechts naar binnen, schiet, de redding van Rick van Aalst is knap, houd DAW in de wedstrijd. Na een klein uur de enige echte kans voor DAW, het schot van Roel Janssen eindigt op de lat, in de rebound kan Bart Vos er net niet bij. Aan de andere zijde een gevaarlijke voorzet van Joep van de Bosch maar de DAW kan ruimen. Weer twee minuten later, schitterende redding Rick van Aalst op de inzet van Thijs van Sleeuwen. Tien minuten voor tijd klein kansje voor Robbert Knipping maar er zit net een verdedigend been tussen. Het slotakkoord is echter voor de thuisploeg, maar de bal komt op de lat eindstand 2-0.

DAW zal zondag nog eenmaal flink aan de bak moeten, wil het niet afhankelijk zijn van resultaten op de andere velden. Real Lunet kan vrijuit voetballen dus we zijn gewaarschuwd. DAW supporters tot zondag!!

uitslagen 19-5

Emplina - Heeswijk 4-0
Vianen Vooruit - Sportclub Irene 1-0
EVVC - Helvoirt  gestaakt ruststand 0-1
Venhorst - DAW 2-0
Real Lunet - Volharding 3-2
Sparta'18  -Berghem Sport 0-4
Erp - SSS'18 2-0