Logo

Vooraf aan het duel een indrukwekkende minuut stilte voor het overleden lid Donnie Vos. Bijna zestig jaar lid van onze club.

Door een ruime overwinning op Real Lunet heeft DAW zich gehandhaafd in de tweede klasse. Het versloeg de bezoekers uit Vught met maar liefst 5-0. Bart Vos en Corik Megens ieder tweemaal en Robbert Knipping éénmaal, tekenden voor de doelpunten. Bart Vos brak zijn pols bij het neerkomen bij zijn tweede treffer en sloot pas later aan bij de feestende DAW armada.

In de 12e seconde!! is het al raak. Huib van Merwijk met een trap naar voren, kopduel tussen Corik Megens en Frank van de Struik. Laatstgenoemde gaat in de fout en Bart Vos legt hem beheerst in de touwen, 1-0. Na een klein kwartier Bart Vos op Corik Megens maar de bal komt op het dijbeen. Aan de andere zijde: Arda Havar brengt de bal in, Mark Megens redt voor de inkomende Jaouad Chraou. Real Lunet dringt aan, DAW loopt teveel achteruit en komt in de problemen. Chraou voor Rick van Aalst, redding, Niels de Groot doet de rest. Vijfentwintigste minuut, Bart Vos krijgt de bal aan de rechterkant, legt breed op de vrijstaande Corik Megens die beheerst de bal in de touwen schuift: 2-0. Na een klein half uur een vrije trap van Havar, de kopbal van Frank van der Struik gaat maar rakelings over het DAW-doel. Aan de andere zijde: Jaap Maathuis zet goed door, het schot van de centrale verdediger eindigt op de buitenkant van de paal. Tien minuten voor de rust: hoekschop Real Lunet, het schot van Chaou is hard, de redding van uitblinker Van Aalst knap. Rust 2-0.

Na de thee direct een schot van Lucas Stilmant, redding Rick van Aalst. Na een klein uur vrije trap DAW, Siem schuift de bal op Bart Vos, keeper Dogan redt met de voet. Na een dik uur, Mike van de Ven ineens na een voorzet van Huib van Merwijk, Oktay Dogan redt met de voet, DAW komt gelijk weer in balbezit, Bart Vos soleert door de defensie en schiet knap tegendraads de wedstrijd in het slot. In de val breekt Bart, zoals later zal blijken, zijn pols. Na driekwart wedstrijd, Jaap Maathuis speelt ogenschijnlijk de bal maar scheidsrechter Peeters ziet er een strafschop in. Rick van Aalst onderstreept de goede vorm nogmaals en pakt de strafschop. Hij wacht lang en gaat de goede hoek in, klasse! In de 75e minuut: vrije trap Huib van Merwijk, Robbert Knipping loopt de bal over de doellijn, 4-0. Zeven minuten voor het einde, Niels de Groot onderschept de bal, stuurt Corik Megens weg, schuift de bal in de touwen en pakt daarmee op de valreep nog ff de topscoorders titel. Eindstand 5-0.

Na afloop werd er stilgestaan bij het afscheid van fotografe Ingrid Willems, leider Erwin Christiaans en grensrechter Harrie van der Heijden, na twintig jaar! En bij de spelers ook twee stoppers: Niels de Groot gaat lager voetballen en Rick Reijs keert terug naar OKSV. Mooie woorden van vader en zoon Knipping, voor de diversen. Na afloop bleef het nog lang onrustig op sportpark D’n Heuvel. Namens iedereen een mooie zomer en tot volgend seizoen.