DAW heeft een 2-5 overwinning geboekt op WHV uit Loosbroek. De Schaijkse ploeg zag SES uit Langenboom een nederlaag lijden tegen SDDL uit Demen waardoor het de koppositie heeft overgenomen van de Langenboomse ploeg.

In de 20e minuut kwam DAW op voorsprong. Dirk v.d. Hoogen slalomde behendig langs diverse Loosbroekse verdedigers alvorens hij onregelmentair tegen het gras werd gewerkt. Bas v.d. Ven werkte de bal uit de toegekende vrije trap mooi langs de kansloze doelman van WHV: 0-1. Lang kon DAW niet genieten van de voorsprong, want een minuut later stond de 1-1 al op de borden. De spits van WHV ontweek de buitenspelval en alleen voor de Schaijkse doelman maakte hij geen fout: 1-1. DAW leek even de organisatie kwijt te zijn, maar kreeg desondanks toch enkele kansen. Zo schoot Rob Vos rakelings naast het doel en was het twee keer gevaarlijk na corners van Rob v.d. Ven, maar Rik Willems en Rens Wijnakker wisten hieruit geen doel te treffen. Een paar minuten later een mooie aanval aan Schaijkse zijde. Dirk v.d. Hoogen wist uiteindelijk voor te zetten, maar de mee opgekomen Rik Willems kopte net over de kruising. Tien minuten voor rust was het woord weer aan WHV, maar de Loosbroekse spits wist zijn schot uit de draai niet tot treffer te promoveren. Dirk v.d. Hoogen, bijzonder bedrijvig deze middag, schoot nog maar eens een paar keer op doel, maar de wedstrijd leek met 1-1 de rust in te gaan. Daar dacht Rob v.d. Ven anders over; Een vrije trap van hem verdween van grote afstand in het doel: 1-2.

Na de theepauze ging DAW op zoek naar de beslissende derde treffer. Deze kreeg het in de 62e minuut. Rob v.d. Ven gaf de bal na een korte corner hard voor richting strafschopgebied. Dirk v.d. Hoogen werkte als een echte goalgetter de bal binnen: 1-3. Een vijftal minuten later liep de marge uit naar drie; Een individuele actie van Brian Peters werd afgesloten met een strakke voorzet voor het Loosbroekse doel. Rob Vos stapte slim over de bal heen, waarna het voor Rob Vijnmans een koud kunstje was om af te werken: 1-4. Ondanks de intussen opgelopen numerieke minderheid (WHV incasseerde een rode kaart) slaagde WHV er toch in om nog een treffer te produceren. De Schaijkse doelman liet een voorzet los, waarna de bal in het netje verdween: 2-4. In de laatste tien minuten ging DAW op zoek naar meer doelpunten. Een mooie voorzet vanaf de linkerkant bereikte de volledig vrijstaande Rob Vijnmans. Deze kopte de bal via de doelman op de paal en kwam daarna net tekort om zijn tweede treffer aan te tekenen. Een tweede treffer kreeg Bas v.d. Ven wel. Na ingespeeld te zijn door Erwin Christiaans draaide hij behendig weg van zijn tegenstander en werkte met zijn chocoladebeen de bal prachtig in de rechterbovenhoek: 2-5. Bas v.d. Ven heeft laten zien op Loosbroeks grondgebied bijzonder effectief te zijn.

Komende weekeinde is DAW verschoon d van competitievoetbal. Het speelt de bekerwedstrijd tegen tweedeklasser SSS’18 uit Overloon.