D.A.W. speelde de thuiswedstrijd tegen S.E.S. uit Langenboom. De eerste helft legde de Schaijkse ploeg een goede partij op de mat, ondanks de erbarmelijke staat hiervan. Legio mogelijkheden om de score te openen. In de 17e minuut werd een doelpunt van Bas v.d. Ven afgekeurd wegens – overigens geheel onterecht – buitenspel. Een tiental minuten later testte Brian Peters de keeper met een ziedend schot, maar werd uitstekend gepareerd door de Langenboomse goalie. Een paar minuten later deed hij dit opnieuw, ditmaal na een mooie kopbal van Brian Peters. Een derde mogelijkheid voor de rechterspits deed zich in de 30e minuut voor, maar zijn schuiver belandde tegen de paal. Pech dus voor de Schaijkse jongeling. S.E.S. werd amper gevaarlijk. Een voorzet die voorlangs het doel waaide en een gevaarlijke situatie in de Schaijkse 16-meter was het enige wat S.E.S. te bieden had.

Het fluitsignaal voor de tweede helft had nog maar net geklonken, of Mike v. Son werd door Tim Huberts aangespeeld. Uit de draai nam hij de bal op de pantoffel, maar weer redde de keeper subliem. Niet veel later kreeg S.E.S. een rode kaart te verwerken na natrappen van Harm v.d. Vorle. S.E.S. zakte massaal in om zo een tegentreffer te voorkomen. Zelf wist het amper meer wat te creëren. Tot de 85e minuut. Een voorzet van Peter Janssen werd door Gert-Jan v.d. Horst binnengewerkt. Dat het doelpunt voortkwam uit buitenspelsituatie maakte scheidsrechter v. Dongen uit Erp blijkbaar niets uit: 0-1. Feestvreugde aan de kant van Langenboom. Trainers, wisselspelers: Alles wat geel-zwart was, kwam binnen de lijnen. De dienstdoende arbiter liet ook dit toe. Niet zonder gevolgen; Na provocerend gedrag jegens Maikel v. Orsouw werd de Schaijkse speler als gevolg van zijn reactie uit het veld gezonden. Gescoord werd er niet meer, al had Mike v. Son hier nog wel een goede kans voor. Einduitslag: 0-1. De druiven waren, zeker gezien de gebeurtenissen in de wedstrijd, bijzonder zuur voor de Schaijkse ploeg.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen S.D.D.L. uit Demen. Aanvang: 14.30 uur.