De eerste uitwedstrijd van DAW betrof een verre reis. Milsbeek was de plaats van handeling, de lokale SV was de tegenstander. SV Milsbeek, een voormalig 2e klasser, was de competitie slecht begonnen met een 4-0 nederlaag tegen Hapse Boys. Zij wilden natuurlijk graag wat rechtzetten, terwijl DAW ook haar eerste overwinning wilde boeken.

De eerste helft was het DAW wat de klok sloeg. Begon het nog met een schotkans voor Tim Hubers, al snel werden de kansen groter. Rob Vijnmans mist in kansrijke positie. Een minuut later omspeelt Brian Peters de Milsbeekse doelman, maar een verdediger grijpt ternauwernood in. En ook in de 25e, 30e, 35e en 38e minuut moet doelman Van de Broek handelend optreden op doelpogingen van DAW. Maar zoals de voetbalwet luidt (“als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel”) sloeg Milsbeek uit de eerste de beste aanval toe. Boeba Bouchalga lanceert zijn collega-aanvaller Jordy Wigman op randje buitenspel. En deze weet met het buitenkansje wel raad en prikt de bal achter Sylvester Rodrigues in de verre hoek. De 1-0 achterstand met rust was een fikse tegenvaller voor DAW, zeker gezien het geboden spel en aantal doelkansen.

De tweede helft moest het dus gebeuren, maar juist toen werd het spel rommeliger en wist DAW minder kansen af te dwingen, terwijl Milsbeek er vaker gevaarlijk uit kwam. Dit leverde enkele kleine kansen over en weer op, tot Rob Vijmans na een vrije trap van Bas v/d Ven in de 70e minuut de paal wist te raken. Dit was het sein voor Milsbeek om wat verder van het doel af te spelen, waardoor DAW geen kans van betekenis meer wist te creëren. In de laatste paar minuten zette DAW aan voor het slotoffensief. In de 88e minuut weet Bas v/d Ven een voorzet van Erwin Christiaans niet te verzilveren, maar een minuutje later was het dan toch raak. De verdiende gelijkmaker kwam van de voet van Mike van Son, nadat Milsbeek een voorzet van wederom Erwin Christiaans niet wist uit te verdedigen. In de 90e minuut tenslotte had DAW nog de volle winst naar zich toe kunnen trekken, maar Rob Vijnmans plaatst de bal net naast de 2e paal.

Er had meer ingezeten voor DAW, zeker gezien het aantal grote kansen. Maar als het vizier niet op scherp staat, het veld niet lekker bespeelbaar is en de tegenstander het spel ontregelt, is het 2e punt van deze competitie het resultaat. Klik hier voor foto’s van de wedstrijd.

Volgend weekend thuis tegen Cito, wat de competitie sterk is gestart. Om 14.30 uur wordt afgetrapt op Sportpark D’n Heuvel te Schaijk.