De voetbalomstandigheden waren deze middag optimaal. Het veld lag er goed bij en het kwik steeg  tot 11 graden Celsius.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten. In de 8e minuut werd Dennis Kappen diep gestuurd door Bas v/d Ven. Nadat hij zijn tegenstander te vlug af was, kwam hij oog in oog met de keeper te staan. Helaas schoof hij de bal net aan de verkeerde kant van de paal, waardoor de brillenstand gehandhaafd bleef. Pas een klein halfuur later deed de eerste mogelijkheid voor de thuisspelende ploeg zich voor. Uit een vlijmscherpe counter wist Stef Gramser zich te ontdoen van 2 DAW-verdedigers. Sylvester Rodriguez bleek met een fantastische redding echter een sta-in-de-weg  te zijn voor de nummer 11 van Montagnards. Vlak voor het rustsignaal was het dan toch raak voor de geel-blauwen. Opnieuw Stef Gramser verscheen vrij voor Sylvester Rodriguez. Deze keer wist hij de bal wel tegen de touwen te werken, ondanks het feit dat de hand van keeper Sylvester het leerwerk nog beroerde. DAW had vlak daarvoor nog kansen gehad via Dennis Kappen en Rik Willems. Hun pogingen bleken echter te zwak of miste precisie. Bovenstaand betekende dat de equipe uit Schaijk met een 1-0 achterstand de kleedkamers kon gaan opzoeken.

Na de thee kwam DAW beter voor de dag tegen een Montagnards dat een aantal omzettingen had doorgevoerd. In de 50e  minuut volgde een combinatie tussen Dennis Kappen en Brian Peters door het centrum. Laatstgenoemde kwam helaas een teenlengte tekort om af te werken, waardoor de mogelijkheid verloren ging. DAW was sterker in de 2e helft en dit resulteerde in de 57e minuut dan ook in de verdiende gelijkmaker. Bas v/d Ven zette de bal voor, deze werd licht van richting veranderd en kwam zo voor de voeten van de geheel vrijstaande Dennis Kappen. De spits van DAW controleerde met rechts om vervolgens met links in de lange hoek te schieten: 1-1!

Kort hierop kreeg de nummer 10 van Montagnards een goede mogelijkheid om uit te halen. Sylvester maakte deze inzet echter onschadelijk middels een stijlvolle safe. Amper een minuut later floot de scheidsrechters van dienst voor een ‘handsbal’ van een Montagnards verdediger. Terwijl de thuisploeg zich beklaagde over deze beslissing, sloeg DAW toe. Een snelgenomen vrije trap van Tim Huberts belandde bij Dirk v/d Hoogen. Deze trok naar binnen en leverde de bal op maat af bij de nummer 9 van DAW, Dennis Kappen. Zijn eerst inzet werd nog gekeerd, maar in de rebound liet hij de keeper kansloos wat de 1-2 betekende. Kort na dit doelpunt liet de spits van DAW weer van zich spreken. Hij ontving de bal op de rand van het 16-meter gebied om vervolgens 3 tegenstanders uit te kappen. De afronding was helaas niet voldoende om de keeper te verschalken en ook Dirk v/d Hoogen slaagde er in de rebound niet in om te scoren.

De 1-3 liet gelukkig niet lang op zich wachten. In de 82e minuut legde Rik Willems het speeltuig achter de verdediging, waarna Brian Peters het overzicht behield en de meegelopen Dennis Kappen een niet te missen kans bood. Nog geen 5 minuten later konden de handen van de meegereisde supporters wederom op elkaar. Opnieuw was het Brian Peters die Dennis Kappen in stelling bracht. Deze passeerde de keeper met een bekeken schot en tekende zo voor zijn 4e treffer van de middag. Dit was ook meteen de laatste actie van de "most valuable player" van deze middag. Debutant Marc Raaijmakers, de rappe rechtsbuiten van DAW A1, stond namelijk klaar om hem te vervangen.

De thuisploeg werd nog eenmaal gevaarlijk via Stef Gramser. Hij werd in het 16-meter gebied net op tijd gestuit door keeper Sylvester Rodriguez. Het slotakkoord was voor Dirk v/d Hoogen. Hij promoveerde een afgemeten voorzet van de opgekomen Nicky van Son tot doelpunt middels een bekeken kopbal en bepaalde hiermee de einduitslag op 1-5. Een prima teamprestatie in een niet gemakkelijke uitwedstrijd!

Volgende week speelt DAW 1 thuis tegen CITO uit Oss. Aanvang: 14.30 uur.