• Gepubliceerd in Voetbal

Zoals elke andere voetbalvereniging wordt ook DAW regelmatig bezocht door scouts van regionale BVO’s, zoals FC Oss, FC Den Bosch en NEC, die op zoek zijn naar talentvolle jeugdspelers. Met deze BVO’s zijn goede afspraken gemaakt over wederzijdse verplichtingen en rechten welke zijn vastgelegd in een samenwerkingsverklaring.

Eén van de afspraken is dat jeugdspelers pas naar een BVO verhuizen op het moment dat ze 2e jaars E-speler worden. De BVO mag gedurende het seizoen talentvolle spelers 2e jaars F- en 1e jaars E-spelers wel uitnodigen om deel te nemen aan trainingsbijeenkomsten, trainingsstages, scoutingsdagen, voetbalclinics of iets dergelijks als deze activiteiten geen belemmering of belasting vormen/zijn voor activiteiten bij DAW.

Niet alle talentvolle spelers zullen het uiteindelijk redden bij een BVO en voor de spelers die het niet halen geldt, dat wij het heel belangrijk vinden dat ze terugkeren bij DAW. Om de ex-DAW’ers die spelen bij een BVO binding met DAW te laten houden, en een eventuele terugkeer te vergemakkelijken, worden ze uitgenodigd om deel te nemen aan het zaalvoetbal met kerst, het tweejaarlijkse jeugdkamp en krijgen ze nog steeds ons clubblad ‘de DAW’er’.

Er spelen momenteel een aantal jeugdspelers bij DAW die 1 of meerdere jaren bij een BVO hebben gespeeld. Deze spelers hebben een leuke tijd gehad bij een BVO, hebben daar veel geleerd en spelen nu weer met veel plezier bij DAW.

fcDB fcoss NEC

www.fcdenbosch.nl             www.fcoss.nl          www.nec-nijmegen.nl