Voetbalnieuws

Helvoirt kan periode 1 pakken bij DAW

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 119

Helvoirt komt op bezoek bij DAW. Het is de eerste keer dat beide ploegen elkaar ontmoeten in competitieverband. Helvoirt is net als DAW een vriendenploeg, bijna allemaal jongens uit het eigen dorp. Rico de Laat is de (linker)spits van Helvoirt en all time topscoorder bij de club met meer dan 180 doelpunten. DAW mist zondag zijn doelpuntenmachine maar daar en tegen zijn er weer diverse spelers hersteld van de kleine pijntjes. Zo ook Niels de Groot, niet altijd fit maar zondag weer gewoon in de wei. We stellen hem, evenals Trainer Rob van der Ven wat korte vragen.

Hoe gaat het met je blessure? Je werd tegen Volharding vroegtijdig gewisseld?

Ik had die week al last van een lichte verrekking in een bovenbeen spier en zondag werd dit alleen maar erger, vandaar de wissel inderdaad. Deze week sluit ik weer aan bij de trainingen en verwacht ik zondag gewoon wedstrijdfit te zijn.

Afgelopen zaterdag de teambuilding dag gehad wat was jouw bijdrage en hoe is het verlopen.

Afgelopen zaterdag een leuke en gezellige dag gehad om wat geld proberen binnen te halen voor het trainingskamp aankomende winter. Mijn bijdrage was oud ijzer ophalen op verschillende adressen en daarna afleveren bij de oud ijzerhandelaar.

Helvoirt kan zondag de 1e periode in Schaijk ophalen hoe kijk je tegen deze wedstrijd aan.

Ik verwacht zondag een pittige tegenstander, maar dat zijn ze vrijwel allemaal in deze klasse. Als wij ons niveau halen en meer inzet tonen dan tegen Volharding kunnen wij van iedereen winnen en dus ook van Helvoirt. Dus ik ga er vanuit dat wij zondag een feestje gaan verpesten!

Wat wil je verder nog kwijt?

Hopelijk kunnen we zondag ons niveau weer halen en aan ons trouwe en vele Schaijkse publiek laten zien wat we in huis hebben.

Ook trainer Rob van der Ven kort over zondag as.

Even een weekje rust in combinatie met wat andere activiteiten, heeft de groep goed gedaan. Wat dat betreft kwam het vrije weekend ons goed uit. Zelf ben ik zondag naar Helvoirt - Sparta '18 geweest, dus weten we wat we ongeveer mogen verwachten. We zullen ons moeten wapenen tegen de angels van Helvoirt, maar bovenal zullen we zelf meer als team moeten spelen. Het collectief is altijd onze kracht geweest, maar de laatste twee wedstrijden hebben we te veel als individuen op het veld gestaan. Te weinig communicatie onderling, waardoor de afstanden te groot worden en je steeds een stapje te laat komt. Daarnaast zullen we in balbezit meer initiatief en lef moeten tonen. Zondag een mooi moment om dit te laten zien en het Helvoirt zo lastig mogelijk te maken.

Zondag as. alweer een lekker zonnetje verwacht, geen excuses om niet naar d’n Heuvel te komen. Scheidsrechter deze middag is de hr Lahaije. Namens spelers en begeleiding een sportieve en spannende wedstrijd gewenst. Na afloop in de kantine de traditionele wildwinterkermis georganiseerd door onze supportersvereniging.

Das Zehnte kroont zich tot DAW Herbstmeister!

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 99

Das Zehnte is het seizoen op Koninklijke wijze begonnen en prijkt met een 100% score trots aan kop van de ranglijst. De KNVB kon dan ook niet anders dan ons dit weekend in te plannen op het vorstelijk Prins Willem Alexandercomplex in Veghel.

Met de vallende bladeren komt niet alleen een rommelige tuin in het vizier, maar ook de beslissing in de Eerste DAW Schaijk periode. De dappere strijders van Das Zehnte voerden de ranglijst aan en waren tot op het bot gemotiveerd. Zelfs een kleedlokaal met nummer 13 en een schrijnende yell waren niet genoeg om de technici van hun stuk te brengen. Miniprins Dirk gaf een leipe boogbal op het geslepen strijKeijzer, maar die lobte het witte leder in de heg naast de goal. Toch zou de voorsprong voor Oranje/Blauw niet lang uitblijven: Japie-gol omspeelde de kieptert en prikte de bal tegen de touwen: 0-1! Dat was het signaal om een halve minuut als een verdwaalde ekster te gaan verdedigen en dat was precies lang genoeg om de thuisploeg langszij te laten komen: 1-1. Nadat ons Haske vanaf 40 meter probeerde de keeper te verassen herstelde Das Zehnte de voorsprong: onze miniprins hoekte een American Footballiaanse interception uit zijn schoenveter, ging een vermaarde 1-2 met Japie-gol aan en tekende de 1-2 aan.

Tegen alle natuurwetten in slaagde Yorick er na een klein half uur in om zijn backske op snelheid af te troeven en die mocht de tweede helft terecht voor straf gaan keepen. Das Zehnte liet zich ondertussen niet van de wijs brengen door de rare fratsen van de thuisvlaggerd, die er regelmatig eigen spelregels op na hield. Soesjeschef Japie-gol toverde een Winston Bolt – de ietwat tragere telg uit de familie van Usain – rush uit zijn schenen en gaf daarna de bal met een streep voor het doel. Daar wist het Herindelend strijKeijzer met een ‘geniale’ hakbal per ongeluk de 1-3 aan te tekenen. Toeschouwers die net aan kwamen lopen dachten stellig dat ze nog net de herhaling van de echte goal hadden meegepikt.

De Veghelaren snakten voor rust al als een Buzz Aldrin in een korte broek naar adem en dus was het voor Das Zehnte een kwestie van even aanpoten. Helaas begon El Selecao ongeïnteresseerd aan het tweede bedrijf en de groenvormers krulden zowaar de 2-3 de hoek in. Dat werd spannend en dus besloot routinier Haske van Boxtel tijd te rekken, door een perfect afgemeten voorzet van onze keukenboer vanaf 2 meter huizenhoog over en het sportpak uit te koppen. Toch weer twaalf seconden verdiend. Het verwende Schaijkse meegereisde publiek begon zich te roeren en met name Gerda had veel haver op haar tong. Ook ons Merkske wist daar niks in te veranderen, want zijn kans werd op de valreep gestopt door een Suske&Wiskige Vallende Veghelaar. Ook onze neef van banaan en mandarijn deelde in de malaise, aangezien Peer in korte tijd twee loeien van kansen rond de shampoo wikkelde, ofwel om zeep hielp.

“Als je hem zelf niet maakt, dan valt hij aan de andere kant” luidt de tekst op één van de meest bekende voetbaltegeltjes. Na balverlies van laat komende Merk leek het daar ook op, maar dankzij een topredding van onze schijnzekerheidverkoper bleef het 2-3. Even later lag hij opnieuw dwars, maar toen werd het alsnog 3-3. Althans… Ons vlaggend ‘lijk’ riskeerde ongewenst zijn bijnaam kracht bij te zetten door in hol van de Veghelse leeuw zijn pin omhoog te jagen. De uitstekend fluitende scheidsrechter besloot verhaal te halen en nam het vlagsignaal – terecht – over: ‘NO GOAL’. Dat triggerde matige gedragstrekjes bij onze opponent, die nog slechter tegen hun verlies bleken te kunnen dan een Nick Kyrgios die zijn dag niet heeft. Met name de grensrechter stal de show door na een hilarisch vlagsignaal bij een bal aan de zijlijn tweeënhalf jaar zijn vlag in de lucht te houden. Nadat al 17 vliegtuigen richting Eindhoven te vroeg de afslag gepakt hadden vroeg de scheids hem vriendelijk weer naar beneden te doen.

Al met een al kwam Das Zehnte goed weg, maar dat mocht de pret niet drukken: de periode is binnen! Aanstaande zondag organiseren we een leuke receptie in de kantine, dus komt ons allen feliciteren!

Das Zehnte blijkt beste herindeler in Uden: 1-6!

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 164

Never change a winning team gaat niet op voor Das Zehnte, waar de samenstelling van de ploeg nog vaker verandert dan de stemming in een touringcar vol vrouwen in de overgang. Ook dit keer was het raak: voetbaloorlogsveteraan Erik ‘Ravanelli’ van den Heuvel kreeg tijd om thuis de heg te knippen, terwijl de (bijna) even onnavolgbare Yorick ‘niet woudvrouw maar’ Bosman in deze uitwedstrijd tegen FC De Rakt 4 zijn rentree maakte.

In Huize Merk vond men het nodig om voor de tweede keer dit jaar de Wintertijd in te laten gaan, maar iets later dan gepland vertrok onze voltallige selecao toch richting Uden. Aldaar werden we vorstelijk onthaald: de trotse lijstaanvoerder had namelijk de eer zich in een veredelde kartonnen doos om te mogen kleden. Dat bracht onze spatjesrijke vedetten compleet van de wap en dat was het eerste half uur goed te merken. Das Zehnte oogde laks, leed veel balverlies en speelde elkaar de ballen in met het tempo van een slowmotion van het NK wadlopen voor geblesseerde schildpadden. De Rakt wist al vroeg in de wedstrijd het aluminium – of wat daar nog van over was – te raken. Daar zette Das Zehnte via Nicky van ‘Son zonder Breugel’ alleen een fraai afstandsschot tegenover.

Uit een spaarzame Schaijkse corner werd het dan toch 1-0: voor De Rakt wel te verstaan. De oranjeblauwe corner leidde een Udense counter in en omdat terugverdedigen en verdedigend ingrijpen even niet op de kaart van Francois Boulanger stonden kon de thuisploeg profiteren: 1-0. Na een kleine 20 minuten leek het ook nog 2-0 te worden, maar onze keepende spelersmakelaar was alert en kwam ‘rap’ zijn hok uit. Dat gaf Das Zehnte moed en de Hommel was met een volley direct dicht bij de Ausgleich. Toch zou het gefrot en gepruts weer rap de kop opsteken. Ook Full Back Van Son zonder Breugel leverde de nodige ballen in en toen was Boks van Hanstel het beu: hij besloot daarom een tegenstander te bedreigen. De ME hoefde er nog net niet aan te pas te komen. Nadat De Rakt ook nog een open kopkans om zeep geholpen had, waren alle ogen gericht op een prachtig partijtje walruskoppen en zijlijn-struikelen van Yorick Bosman (of Schriks). Daardoor hevig afgeleid gaf de thuisploeg bulderend van de slappe lach een vrije trap weg op een gevaarlijke plek net buiten de zestien. Met zijn tweede goede balcontact van de wedstrijd wist Sonny van Nick het witte leder snoeihard boven de kleine goalie tegen de touwen te rossen: 1-1! Een enigszins gelukkige Halbzeitscore, maar geen neushoorn die daar om tuiniert.

In de categorie ‘Return of the Legends’ was het tijd voor Episode 2: Teun van Maasdijk! Na 34 jaar blessureleed slingerde hij meteen geroutineerd een corner voor de pot, die vakkundig op het fijngeschoren kupke van onze Boks van Hanstel terecht kwam: 1-2! Waar een echte TVM’er strak staat van de EPO en moeiteloos onafgebroken 200 kilometer bergop kan fietsen – en daarbij ook nog de Vallende Torenzwaluw voor kan blijven – zo anders is dat bij een TvM. Na zijn assist hield hij het namelijk noodgedwongen meteen weer voor gezien, maar het waren zes fantastische minuten. Das Zehnte had inmiddels de smaak te pakken en op goed aangeven van de Hommel wist onze Peer bij de tweede paal binnen te knikken: 1-3! Ook beroepsassistengever Hommel bleef in the flow en slingerde de bal opnieuw gevaarlijk voor de Udense pot. De miniballenpakker van de thuisploeg twijfelde en dat gaf ons politiek strijKeijzer de kans om het duel te beslissen: 1-4! Nadat de scheids eerder al met een rare move de VAR probeerde in te schakelen, had hij hem halverwege de tweede helft niet nodig om een onterechte gele kaart uit te delen aan vrijetrapkoning Van Son zonder Breugel. Dat drukte het humeur van onze Mannschaft en uitgerekend onze Herindeler kreeg het aan de stok met zijn medeMaashorstbewoners. ‘Gullie wilt zelf naar Uje!!’ was het onverbiddelijke commentaar vanaf de weer zeer goed gevulde publieke tribunes.

In de slotfase wist Das Zehnte nog tweemaal het net te vinden. Het assistenvat van de Hommel was nog niet leeg en als een (enigszins log) slangenmens wurmde hij zich langs zijn verdediger om onze Peer zijn tweede van het duel te laten maken: 1-5! Vlak voor tijd hoopte onze scharrelende Soesjeschef na een fraaie actie nog een pingel op te strijken, maar daar wilde de man in het zwart niet aan. Helaas voor de arbiter had hij in het belang van de thuisploeg beter wél kunnen fluiten, want in de rebound tekende Mister Wintertijd voor het slotakkoord: 1-6!

Drie welkome punten voor Das Zehnte en de honderd munten van de Eerste Periode lonken zoals zij nog nooit gelonkt hebben.

DAW niet opgewassen tegen Volharding

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 395

DAW verloor vandaag met ruime cijfers in Vierlingsbeek. Tegenstander Volharding was vanmiddag een maatje te groot voor de gehavende ploeg van trainer Rob van der Ven. De ruststand was tegen de verhouding in nog wel 1-1, maar naar de pauze overliep, Volharding, DAW.

Al in de 2e minuut had het raak kunnen zijn voor de thuisploeg, foutieve terugspeelbal Mark Megens, maar zowel Tim Brouwer als Kas van den Bosch kunnen niet profiteren. Na tien minuten, keeper Rick van Aalst stuitert de bal, Tim Brouwer is alert en pikt de bal weg, het scoren is dan een koud kunstje voor de behendige aanvaller. 1-0. Volharding krijgt diverse mogelijkheden om de score te verdubbelen maar de afronding is net niet precies genoeg. Na een half uur, diepe bal Freek van Boekel op Bart Vos, fraaie aanname, draait naar binnen maar geeft de bal mee aan de mee opgekomen Robyen van der Heijden, de vleugelaanvaller mag zijn goede spel bekronen met een doelpunt. Beheerst schuift Robyen de bal in de touwen 1-1. Drie minuten later, Freek van Boekel neemt de vrije trap snel, Bart Vos vrij voor de doelman, de deklat brengt redding. Aan de andere zijde, mistasten in de DAW defensie, Tim Brouwer één op één met Rick van Aalst, de inzet verdwijnt tegen de paal. Nog voor rust een tegendraadse kopbal van Kas van den Bosch, de reflex van keeper van Aalst is prima. Ruststand 1-1.

Meteen naar rust gaat Volharding door met kansen creëren, Rick Tissen alleen op de doelman, Rick van Aalst brengt redding. Één minuut later weer Rick Tissen vrij, nu de bal in het zijnet. Na zes minuten steekpass door het hart van de DAW defensie, Rick van Aalst aarzelt, Tim Brouwer omspeelt de doelman en scoort de 2-1. Na een dik uur het debuut van de 17 jarige Huub van Merwijk. Na driekwart wedstrijd, aanvoerder Mark Blenckers besluit vanaf 30 meter het doel te bestoken, Rick van Aalst lijkt verrast, de bal ploft in de linker benedenhoek. 3-1. Acht minuten voor tijd de 4-1. Een prachtige combinatie tussen Jip Verstegen en invaller Kevin Reijnders. Die laatste schiet de bal hoog in de touwen, eindstand 4-1.

DAW verloor verdiend van Volharding. Het had vandaag, nergens recht op. Volgende week een vrij weekend, dan thuis tegen Helvoirt, hopelijk is de ziekenboeg dan weer wat leeggestroomd.