Voetbalnieuws

Machteloos Das Zehnte ten onder in Kindergarten

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 120

Na de heroïsche uitzege in Herpen wachtte Das Zehnte deze zondag een treffen met Berghem Sport 8. Op papier een hele verbetering ten opzichte van vorig seizoen, toen onze selecao het nog op moest nemen tegen het jeugdige derde elftal van de geelblauwhemden. Inderdaad, op papier.

Terwijl de ambitieuze basisklanten van Das Zehnte zich onder streng toezicht van Erik ‘The Boss’ van Galen en Stefan ‘No Mercy’ van der Zanden stortten op een levensgevaarlijk potje 5 tegen 5, was er van de vijand nog altijd geen spoor te bekennen. Achteraf niet verwonderlijk, omdat zeven spelertjes van de bezoekers om 09.00 uur nog moesten afzwemmen voor Diploma A. Gelukkig verliep alles voorspoedig en arriveerden de Berghemnaren, wegens een gebrek aan rijbewijzen noodgedwongen onder begeleiding van hun ouders, nét op tijd voor de aftrap in Schaijk. Waar het concept van de warming-up van Das Zehnte al door scouts van meerdere profclubs in binnen- en buitenland is gekopieerd, zo onverzorgd was de warming-up van de Knollenrijkers. Met name opzienbarend was dat drie moeders met de spelers op het veld wulps op en neer dartelden. Bij navraag bleek dit nodig omdat drie van onze tegenstanders nog zó jeugdig waren, dat zij nog via navelstrengen aan hun moederliefs verbonden waren.

Vlak voor de aftrap verrichtte een brakke Lus zijn nagenoeg enige bijdrage van enige betekenis deze zondag: hij sleepte de toss voor ons uit het vuur, wat achteraf gezien feitelijk de enige keer zou blijken waarin de bezoekers door onze Mannschaft werden afgetroefd. Ondanks het veldonderwicht vochten de oranjeblauwen echter als leeuwen voor iedere meter, waardoor onze geelblauwe vijand weliswaar beter was, maar aanvankelijk niet tot grote kansen wist te komen. Zelfs nadat Das Zehnte tien minuten in ondertal verder moest, toen Adjudant Willems door leidsman Sjors tijdelijk uit zijn ambt werd geschorst, hield Das Zehnte de eigen netten onbewogen. Enig minpuntje voor het oog waren een drietal Schaijkse corners, die rechtstreeks vanaf de hoekvlag in de vangnetten gejaagd werden. Overduidelijk een signaal dat een verwoestend potje 5 tegen 5 wederom zijn diepe sporen had achtergelaten.

Na een klein half uur moest goalie Tiekse dan toch vissen en dat ging Kokkieloze Peppie compleet boven zijn onzichtbare pet. Als ware hij ineens onder invloed van alle substanties die prijken op lijst I bij de Opiumwet, nam hij een aftrap waar wiskundigen en natuurkundigen zich nog altijd het hoofd over breken. Een vaag en bijna onzichtbaar rolletje later onderschepten de bezoekers dankbaar het witte leder, rukten opnieuw op naar het Schaijkse doel en prikten ook de 0-2 tegen de touwen. De toch al broze hoop van de thuisploeg werd op die manier in een tijdsbestek van drie minuten volledig onder de graszoden gejaagd. Vlak voor de thee werd het via een vrije trap ook nog 0-3, waarmee de wedstrijd ietwat aan de vroege kant definitief in Berghems voordeel beslist leek. Halbzeit.

Gesteund door het wegvallen van Rob Woodbridge en Kevin Woodforde, startte Das Zehnte het tweede bedrijf veelbelovend met een Zidanieuze pirouette van soesjeschef Jans, die daarna helaas door algehele uitputting de puf en precisie miste om goed af te ronden. Het dansje van ons kokkie bleek wel de opmaat naar een mogelijk nóg artistieker kunststukje van Peppie. Met de lenigheid van een rol spritskoeken en een controle over de bal zoals een incontinente 95-jarige over zijn blaas, slalomde hij zich in slow motion een weg door een heel strijdveld van tegenstanders. De snappende lezer begrijpt hieruit dat de 1-3 in de lucht hing, maar een ruim kwartier voor tijd moest Das Zehnte toch een volgende tegengoal incasseren. Dat leidde tot een snel-leeglopende-balloneffect en tegen een minder gemotiveerd en minder geconditioneerd en fysiek gemankeerd elftal wisten de bezoekers het net nog twee keer te doen bollen: 0-6.

Gelet op de kansloze tussenstand en de rammelende gewrichten werd onze leidsman gehint om niet meer teveel blessuretijd aan het toch al pijnlijke geheel toe te voegen. Een boodschap die zowaar op instemming van onze tegenstanders kon rekenen, aangezien meerderen onder hen om 12.00 uur nog hun Conformitio moesten doen, in den lande beter bekend als het ‘Heilige Vormsel’. Sjors blies daarop snel voor het einde van de wedstrijd, in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Amen.

DAW staat op en wint in de 2e helft.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 277

 

Een wedstrijd met twee gezichten een gevaarlijk Sparta’25 in het eerste bedrijf en een ondermaats DAW. Sparta komt op een 2-0 voorsprong, meteen na rust de aansluittreffer en DAW de bovenliggende partij, veel kansen en uiteindelijk in de laatste minuten de overwinning. Een mooie pot voetbal, dat wel!

Sparta’25 start beter wint meer duels en voetbalt beter. Na een dik kwartier de 0-1, de bal komt door het midden, Freek Schoones komt achter de verdediging uit en schuift de bal binnen. Na een half uur heeft Siem van Merwijk de gelijkmaker op de voeten, na een combinatie met Jacco van der Heijden schuift Siem de bal in kansrijke positie naast het doel! Na een dik half uur Stan van de Ven geeft een pass van achteruit naar Denzel Hajema, aan de linkerkant, schot in de korte hoek 0-2. Grote kop kans nog voor Mike Jansen maar de redding van Rick van Aalst is voldoende, rust 0-2.

Gelijk na de thee de aansluittreffer, Siem van Merwijk brengt de bal in de zestien, Corik Megens promoveert het vijfje tot een doelpunt, 1-2.

 

Roel_Janssen.jpg

(Roel Janssen belangrijk met zijn invalbeurt voor DAW 1 foto Marja Megens)

Na een klein uur komt Roel Janssen in het veld en geeft de aanval van DAW nieuw elan. Na driekwart wedstrijd, Freek van Boekel stuurt Roel Janssen diep ietwat gelukkig komt de bal mee, Roel blijft koelbloedig, de gelijkmaker is een feit, over de grond de 2-2. Vijf minuten later, diepe bal op Roel Janssen legt goed terug, Jacco van der Heijden schuift de bal naast het doel. Acht minuten voor tijd, Roel Janssen over de rechterkant, vind Corik Megens, die terug legt op Freek van Boekel, leeg doel moet erin, maar de bal gaat via de vingertoppen over het doel.in de laatste minuut een hoekschop voor DAW, Jacco van der Heijden brengt de bal naar de tweede paal. Huib van Merwijk vrij voor het doel en werkt de bal binnen, dolle vreugde 3-2!! Sparta’25 probeert het nog wel maar mist de overtuiging, De goed leidende scheidsrechter Vereijken fluit na minuten blessuretijd de overwinning in de boeken.

Een spannende pot voetbal, belangrijke overwinning. Zondag as. gaan we verder dan komt Rhode op bezoek, we hebben de smaak te pakken zeg maar.

 

 

Uitslagen Speelronde 2 2-10-2022
DAW Saprta'25 3-2
Schijdel Olympia'18 0-1
Boekel Sport SSS'18 2-0
Groesbeekse Boys Heeswijk 0-0
Rhode Prinses Irene 1-3
Volkel Eendracht'30 2-1
     

DAW op zoek naar eerherstel thuis tegen Sparta’25.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 176

 

Trainer Rob van der Ven zal er deze week zeker op zijn teruggekomen, de valse start in Heeswijk. Meer energie in de wedstrijd stoppen en de tegenstander het gevoel geven dat er niks te halen valt op sportpark d’n Heuvel. Allemaal clichés, we weten het maar oh, zo waar. Mooi affiche tegen een mooie dorpsclub. Vermeldingswaardig is dat Ad Brouwers onze erevoorzitter die dit jaar overleed in Beek en Donk geboren is en bij Sparta'25 voetballde. Sparta’25 werd 50 jaar geleden algeheel amateurkampioen van Nederland. Prachtige oude beelden zijn te vinden op hun website. Naar het schijnt heeft Sparta’25 een voetballende ploeg, garant voor een mooie wedstrijd? We gaan het zien zondag. Trainer Rob van der Ven beschouwt voor.

Rob; “Afgelopen zondag een terechte nederlaag tegen een fel en goed georganiseerd Heeswijk. Zo zie je maar dat een goede voorbereiding geen enkele garantie geeft.  We hebben in balbezit te weinig gebracht en waren minder scherp dan de tegenstander. Daarnaast hadden we veel moeite met de veldbezetting van Heeswijk. Zij lieten ons het spel maken en wij waren niet goed genoeg aan de bal om hier doorheen te voetballen. Dat was zeker ook de verdienste van Heeswijk die het op deze wijze nog veel teams lastig zal gaan maken. Zaak voor ons om hiervan te leren en ervoor te zorgen dat we de volgende keer hier anders mee om zullen gaan.  Komende zondag spelen we tegen Sparta ’25. Een club waartegen we in 2017-2018 met ongeveer de helft van de huidige spelersgroep ook al eens tegengespeeld hebben.Thuis wonnen we destijds enigszins geflatteerd met 4-1, maar uit verloren we kansloos met 3-0. Sparta ’25 is evenals toen een voetballende ploeg met enkele spelers die een wedstrijd met een individuele actie kunnen beslissen. Helaas zullen we Noah en Jaap moeten missen zondag, maar zal Corik er wel weer bij zijn vanaf het beginsignaal en kan ook Mike na lange tijd weer minuten maken. Hoe dan ook, we gaan er alles aan doen om ons te revancheren van deze valse start van het seizoen. Allereerst qua arbeid, dan komt het voetballende gedeelte daarna wel".  

Verleden;

19-10-2017 DAW – Sparta’25     4-1 Mark Megens 2X (1Xp) Mike van de Ven 1X Wessel Bens 1X

06-05-2018 Sparta’25 – DAW      3-0

Programma 2e Klasse G

2-10-2022

 

DAW

Sparta'25

 

Schijndel

Olympia'18

 

Groesbeekse Boys

Heeswijk

 

Rhode

Prinses Irene

 

Boekel Sport

SSS'18

 

Volkel

Eendracht'30

 
     

Scheidsrechter deze middag is de hr Vereijken deze zal om 14.30 de wedstrijd in gang fluiten, namens spelers en begeleiding tot zondag.

Zonder scheidsrechters geen voetbal!

 • Geschreven door Jacques Schriks
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 108

Dringende oproep voor scheidsrechters! Het wordt steeds moeilijker om de wedstrijden te voorzien van scheidsrechters. Heb je interesse om af en toe een wedstrijd te fluiten, meld je dan aan. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen we bij DAW een KNVB scheisrechterscursus voor beginners organiseren. Leerzaam, leuk, betrokken en sportief!! Voor meer info: Jacques Schriks - 06 36418150.