Voetbalnieuws

DAW Schaijk 1 bereikt finale van de nacompetitie

 • Geschreven door Erwin Christiaans
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 641

De supporters van DAW Schaijk waren rijkelijk uitgelopen om de oranje-witte brigade in Udenhout aan te moedigen. De supporters deden wat betreft aantal zeker niet onder voor de supporter van Udenhout. Een compliment voor de trouwe Schaijkse supporters. 

Dan de wedstrijd. In de eerste minuten speelde DAW wat angstig, maar gooit daarna de schrrom van zich af. Jacco van de Heijden mist een levensgrote kans na voorbereidend werk van Siem van Merwijk en Roel Janssen. Een paar minuten later doet SVSSS wat terug uit een hoekschop. De kopbal verdween naast het doel. Na een kwartier spelen is het raak. DAW legt een mooie aanval op de mat. Robyen van der Heijden (terug in de basis na blessureleed) opzetten op de rechterflank en bedient na een aanval over meerdere schijven Jacco van der Heijden. Laatsgenoemde werkt vakkundig binnen: 0-1! In deze fase heeft DAW diverse mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar laat dit na. Een schot van Roel Janssen wordt fraai gepareerd door de Udenhoutse doelman. Dat geldt eveneens voor een kopbal van Mark Megens en de rebound van Huib van Merwijk. Complimenten aan de doelman van SVSSS voor het goede keeperswerk. De oude voetbalwet treedt op. Scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander het. De 1-1 komt dan ook in de 27e minuut. Geheel vrijstaand wordt de bal uit een corner binnengekopt door Jim de Laat. SVSSS put kracht uit de gelijkmaker en komt daardoor beter in het spel. Desodanks wordt er niet meer gescoord voor rust. Tegenvaller voor DAW Schaijk is het uitvallen van Niels de Groot. Hij wordt vervangen door Jaap Maathuis. 

 

De tweede helft is nog niet lang onderweg of Jaap Maathuis verlaat alweer het veld. Hij laat zich vervangen door Noah van Deijne. Corik Megens komt tegelijkertijd in het veld voor Bart Vos. Na een uur spelen treedt Rick van Aalst uitstekend op na een schot van Jim de Laat, maar kan wat minuten later niet voorkomen dat Lars Cornelissen SVSSS op voorsprong schiet: 2-1. SVSSS krijgt daarna nog een kans, maar Siem van Merwijk laat zien dat hij ook kan verdedigen en blok het schot knap. We gaan het laatste kwartier in. DAW wordt in het zadel geholpen door de tegenstander. Een te korte terugspeelbal wordt opgepakt door Roel Janssen. Roel legt breed op Noah van Deijne die makkelijk scoort: 2-2. De wedstrijd staat onder hoogspanning en kan beide kanten op vallen. Wie trekt er aan het langste eind? Mark Megens kan een corner net niet verzilveren. Maar uit een volgende corner is het dan toch raak. We schrijven de laatste minuut. Corik Megens hanteert zijn handelskenmerk en kopt een hoekschop van Jacco van der Heijden achter de doelman: 2-3! Niet veel later fluit de goed fluitende scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd. Ontlading alom, de vermoeidheid is snel vergeten. Op het complex van het gastvrije SVSSS wordt een hapje en een drankje genuttigd. De busreis was niet minder gezellig en het feestje werd in de Schaijkse kantine voort gezet. Daar werden ook de spelers van het tweede elftal onthaald. Met een 0-5 overwinning in Maastricht zijn zij gepromoveerd via de nacompetitie. Voor DAW 1 geldt dat zij zondag in Gorinchem de finalewedstrijd spelen. Daarover meer in de voorbeschouwing!

 

2e ronde nacompetitie SVSSS DAW Schaijk

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 513

Na de spannende wedstrijd op het prachtige sportpark van Brabantia, nu naar Udenhout. Twee echte amateurclubs treffen elkaar voor een plek in de finale van de nacompetitie. Uit verloor DAW kansloos met 4-1 thuis won het met 2-1. Corik Megens scoorde tweemaal, DAW speelde een puike wedstrijd. Trainer Rob van der Ven over morgenavond.

Rob; “Na de spannende wedstrijd tegen Brabantia, mogen we ons opmaken voor een oude bekende, namelijk SVSSS. Thuis wonnen we met 2-1, maar tijdens de wedstrijd in Udenhout zijn we met momenten behoorlijk weggespeeld. Dat had vooral te maken met het goede veldspel van SVSSS, maar zeker ook met het gene wat we zelf konden brengen die dag. Met enkele afwezigen, meerdere twijfelgevallen aan de aftrap en het uitvallen van Corik zat het die dag absoluut niet mee. Wat dat betreft staan we er nu totaal anders op. Het vertrouwen is terug en het aantal opties is sowieso een stuk groter dan destijds. Helaas kunnen we niet beschikken over Hidde en Mike, maar voor de rest kan iedereen minuten maken.  We gaan er alles aan doen om het toetje een leuk vervolg te geven. 

Aanvang van het duel is om acht uur precies, de arbiters van dienst zijn de Hr Loontjes geassisteerd door de heren Haring en Lamers. Namens spelers en begeleiding een mooie en vooral sportieve wedstrijd gewenst.

Indelingen jeugdteams voetbal seizoen 2022-2023

 • Geschreven door Nico Geurts
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 1212

Beste spelers en ouders,

Afgelopen week is de laatste hand gelegd aan de teamindelingen jeugdvoetbal 2022-2023. Deze indelingen vind je via deze pagina. Bij deze indelingen staan ook de leiders/trainers of de vacatures die er nog zijn. Belangstellenden kunnen zich uiteraard melden! 

Vriendelijke groet,
Jeugdafdeling voetbal

Ajax komt weer naar Schaijk!

 • Geschreven door Harold Pashouwers
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 214

In de zomervakantie organiseert Ajax van 29 augustus t/m 2 september een Ajax voetbalkamp bij DAW Schaijk. Jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud trainen deze week als een echte Ajax-speler. Zo leer je om aan te vallen als Tadic, te dribbelen als Berghuis en te verdedigen als Timber. Iedereen kan hieraan deelnemen, bij welke vereniging je ook lid bent!

Een Ajax Camp bedraagt € 349. Hier zit een volledig Ajax Camps & Clinics trainingstenue bij inbegrepen, samen met een gymtas en bidon. Ook ontvang je na afloop een persoonlijk rapport met resultaten en wordt de lunch dagelijks verzorgd.

Wil jij in de zomervakantie een week lang trainen als een Ajax-speler? Klik dan op onderstaande link voor meer informatie en meld je snel aan voor het Ajax Camp

https://www.ajaxcampsenclinics.nl/camps/ajax-camp-bij-daw-schaijk-29-08-2022-tm-02-09-2022

AJAX clinic 2022