Das Neunte vist ruim achter het Bergse net

• Geschreven door Ton Reijnen
  • Categorie: Voetbalnieuws
  • Hits: 46

Op 3 maart jl. mocht Das Neunte aantreden tegen haar tegenhanger van Berghem Sport. Na een gelijkopgaande openingsfase 'gooide' Mister Bookmaker het duel van het slot, tot groot genot van de bezoekers: 0-1. Wat volgde, was een collectief falen van songfestivalachtige proporties, die uiteindelijk zou leiden tot een zeperd van naar verluidt 0-7.

Klik [HIER] om verder te lezen.

DAW1 naar gelijkspel in Berghem.

• Geschreven door Gerard Manders
  • Hits: 432

DAW stelde teleur in de uitwedstrijd tegen Berghem Sport. Na 90 moeizame minuten stond er 1-1 op het scorebord, een uitslag waarover DAW uiteindelijk niet mag klagen.

Berghem Sport startte fel aan de wedstrijd, al in de 1e minuut komt Davy vd Leur goed door over rechts, zijn schot rakelings voorlangs.

Ook DAW komt al gauw tot de eerste kans. Op aangeven van Jacco van der Heijden gaat het schot van Marc van Heesch ruim over. In de 9e minuut is het wel raak; dieptepass op rechts, de in buitenspel staande Jacco van der Heijden laat de bal slim lopen voor Siem van Merwijk. Siem heeft een prachtige lob in huis, keeper Bas van Eldijk kansloos 0-1.

Berghem Sport gooit er nog een schepje bovenop en DAW wordt regelmatig terug gedrongen. In balbezit is DAW slordig en de duels worden niet fel genoeg aangegaan. In de 24e minuut ontsnapt DAW aan de gelijkmaker. Een open schietkans voor Paris Hoeks kan ternauwernood geblokt worden door Huib van Merwijk.

Op het half uur dan toch de verdiende gelijkmaker. Na een misverstand tussen Rens Vogels en Rick van Aalst kan Davy van Leur kinderlijk eenvoudig scoren 1-1, wat ook de ruststand is.

Na rust een wat feller DAW al blijft het in balbezit matig. In de 51e minuut een kopbal van Hidde van der Heijden bij de 1e paal; net voorlangs.

Terwijl DAW aandringt krijgt Berghem Sport de beste kansen in de omschakeling. In de 64e minuut een diepe bal op Davy van Leur die vrij door kan lopen. De redding van Rick van Aalst is uitstekend.

In de 79e minuut komt Valentijn Smits vrij voor Rick na weifelend optreden van de DAW-defensie, de volley genomen bal gaat naast.

In de laatste 10 minuten doet  DAW er alles aan om nog een overwinning te forceren met een paar aanvallende wissels,  maar behoudens een schot van Jacco van der Heijden wat attent gepakt wordt door de keeper, levert dit geen echte kansen meer  op.

5 minuten voor tijd moet Rick van Aalst nog een keer knap redden om een inzet van opnieuw Valentijn Smits onschadelijk te maken.

Na 5 minuten blessuretijd maakt scheidsrechter Ramcharan een einde aan deze wedstrijd, beide ploegen zullen teleurgesteld zijn over het eindresultaat.

Volgende week speelt DAW Schaijk1 thuis tegen Schijndel.

Zondag derby Berghem Sport - DAW Schaijk

• Hits: 298

As zondag staat voor DAW Schaijk1 de derby tegen Berghem Sport op het programma. DAW zal er op gebrand zijn deze wedstrijd te winnen om het verschil met de koplopers Boekel Sport en Handel niet verder op te laten lopen.

Daarnaast is er natuurlijk nog de schlemielige nederlaag in Oktober 2023 in de thuiswedstrijd die nog niet vergeten is. Toen scoorde Berghem Sport in de laatste minuut nadat DAW meer risico’s was gaan nemen om een overwinning te forceren.

Berghem Sport staat momenteel op de 8e plaats met 19 punten uit 16 wedstrijden, DAW op plek 3 met 33 punten uit evenveel wedstrijden. Op basis van deze cijfers is DAW de duidelijke favoriet. Toch wijst de geschiedenis uit dat wedstrijden tegen Berghem Sport nooit makkelijk zijn, hetgeen ook blijkt uit onderstaand overzicht.

Voor de laatste overwinning moeten we ruim 5 jaar terug in de tijd; het wordt weer eens tijd!

DAW-trainer Rob van der Ven aan het woord:

"Een gemiste kans afgelopen zondag tegen Boekel Sport, maar uiteindelijk wel een terechte puntendeling na een meeslepende wedstrijd.

We hebben met name in de eerste helft aan de bal te weinig kunnen brengen als team, mede ook door de kwaliteiten van Boekel, die door velen wellicht toch wel wat onderschat werden.

In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan, geknokt voor elke meter, maar is het helaas niet gelukt om de wedstrijd winnend af te sluiten.

Het verschil blijft dus zes punten, maar met nog een derde van de wedstrijden voor de boeg is de competitie zeker nog niet gespeeld.

Zaak om bij te blijven en geen onnodige punten te verspelen, dan is er zelfs in mei nog van alles mogelijk.

Te beginnen zondag uit in Berghem waar tegen we destijds in Schaijk op het eind zoveel risico's namen voor de winst, dat we in de omschakeling verrast werden.

Op dat moment heel erg zuur, maar soms speel je dit soort wedstrijden en over een geheel seizoen hebben we ook wel eens wedstrijden gespeeld waarin we op het eind wel dat geluk hadden.

Komende zondag zullen we helaas een aantal aanvallers moeten missen.

Maar mede door de breedte van de selectie en het niveau waarop DAW 2 en JO19-1 actief zijn, zal er alsnog een prima elftal aan de aftrap verschijnen en zullen we wederom vol voor de overwinning gaan".

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter H. Marcharan uit Den Haag.

Aanvang 14.30 uur.

Spelers en staf rekenen ook in deze derby weer op de support van de trouwe DAW-aanhang!

DAW1 gelijkspel na meeslepend duel: 1-1

• Hits: 542

DAW Schaijk en Boekel Sport delen punten na meeslepende wedstrijd: 1-1.

Na een meeslepende wedstrijd hebben DAW Schaijk  en Boekel Sport de punten gedeeld. In de 1e helft had Boekel de overhand, de 2e helft was voor DAW; het gelijkspel na 90 minuten rechtvaardig.

Boekel Sport schoot uit de startblokken op het moeilijk bespeelbare veld in Schaijk. Al in de 2e minuut moest Rick van Aalst een goed genomen vrije trap van Edward Schouten uit de benedenhoek halen. Verder weinig kansen in de 1e helft; Boekel heeft een licht overwicht op basis van hun fysieke overmacht, DAW slordig in balbezit en daardoor weinig gevaar voor de Boekel-defensie.

In de 26e minuut een kopbal van Arne Bouwmans net voorlangs, aan de andere kant een schietkans voor Hidde vd Heijden, net naast.

Voor rust nog een uitbraak van Boekel Sport via de snelle Yanick Groenendaal, schot gepakt door keeper Rick van Aalst.

5 minuten voor rust een mogelijkheid voor DAW; na terugleggen van Jacco van der Heijden is het schot van Roel Janssen een prooi voor de uitstekende keeper van Boekel Sport Michel Merks. Boekel speelt voor rust nog een aantal corners bij elkaar zonder hieruit gevaarlijk te worden.

Ruststand 0-0.

Na rust een beter DAW. Duels worden feller aangegaan, minder onnodig balverlies. Al snel volgen de kansen, zo moet Michel Merks zich tot het uiterste strekken  om een kopbal van Hidde van der Heijden uit de rechterbenedenhoek  te halen.

Ook Boekel is gevaarlijk in de omschakeling; in de 67e minuut redt Rick van Aalst bekwaam op een inzet van invaller Twan Merks.

DAW komt een aantal keren gevaarlijk door, invaller Noah van Deijne zorgt voor veel dreiging met zijn snelheid en acties. Toch valt de openingstreffer aan de andere kant. Uit een hoekschop komt de bal in de kluts achterin vrij voor Niek Schuijers, een niet te missen kans; 0-1.

DAW is even aangeslagen, balverlies DAW op het middenveld, bal vrij voor het inschieten voor Yanick Groenendaal die hoog over schiet. Hier komt DAW goed weg.

2 minuten later is het raak voor DAW: uit een voorzet van Siem van Merwijk neemt Robbyen van der Heijden de bal prachtig volley op de pantoffel: keeper Merks kansloos 1-1.

In de laatste 10 minuten gaat DAW voor de overwinning en is hier een paar keer dichtbij. Een schot van Noah van Deijne in de korte hoek wordt fantastisch gepakt door keeper Merks. In de 90e minuut een actie van Jacco van der Heijden op de linkerflank, de voorzet wordt door de Boekel-defensie met enig fortuin tot hoekschop verwerkt.

Na 5 minuten blessuretijd maakt scheidsrechter Mandemakers  een einde aan deze intense wedstrijd en moeten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel. Boekel zal hier het meest tevreden mee zijn, temeer omdat ook Handel thuis niet wist te winnen van Heeswijk en de verschillen bovenin dus hetzelfde blijven.

Volgende week speelt DAW Schaijk 1 uit tegen Berghem Sport. Aanvang 14.30 uur.