Voetbalnieuws

Finale nacompetitie de voorbeschouwing.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 655

DAW gaat zondag as. vol voor een plek in de 1e klasse. VV RVU is om 12.00 uur de tegenstander op sportpark 't Root in Asten. Vorig seizoen trof DAW thuis de tegenstander uit Meersen in de 1e ronde. Het werd een ruime zege (5-1) Elke wedstrijd is anders, van onderschatting is zeker geen sprake, het team uit Rothum heeft een handvol wijzigingen ondergaan begin dit seizoen en gingen overtuigend door de nacompetitie. Het beloofd een sannende ontmoeting te worden en wellicht historisch uit DAW oogpunt, Dit wilt U niet missen! Rob van de Ven blikt alvast vooruit.

Rob; "6 augustus 2023 zijn we dit seizoen begonnen met een teamuitje. 75 trainingen en 42 wedstrijden later, staan we komende zondag in de finale voor promotie naar de 1e klasse. Een overwinning zou de kers op de taart zijn van een enerverend seizoen waarbij we regelmatig het publiek wisten te vermaken, maar ook een bepaalde zakelijkheid misten in competitiewedstrijden waar het er echt om ging. Komende zondag kunnen we laten zien dat we, mede door het spelen van al die knock-out wedstrijden in de beker, hiervan geleerd hebben.

Na de zwaarbevochten overwinning op Rhode/VSB spelen we opnieuw tegen RVU. RVU won afgelopen zondag overtuigend met 0-3 van RKSV Minor, de nummer negen uit de eerste klasse F. Dat geeft wel aan dat ze in goeden doen zijn. Een prachtig affiche dus, en ondanks de wedstrijd van het Nederlands Elftal hopen we op een grote steun vanuit Schaijk om nu dan toch eindelijk die promotie naar de 1e klasse te realiseren."

Scheidsrechter deze middag is Youri Kuipers uit Goes. De assistent scheidsrechters de heren van Veenendaal en Hoeksma. Aanvang wedstrijd 12.00 uur entree is € 3,50 voor een volwassen en € 2,- voor 65+ onder de 16 jaar gratis toegang. Ongetwijfeld zal er weer veel oranje te zijn. Namens spelers en begeleiding tot zondag.

Historie; 4-6-2023 DAW Schaijk - RVU 5-1

Doelpunten: Bart Vos 1X Jacco van der Heijden 2X Hidde van der Heijden 1X Marc van Heesch 1X

Assist: Jacco van der Heijden 2X Corik Megens 1X Siem van Merwijk 1X Bart Vos 1X 

DAW na verlenging in finale nacompetitie.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 776

DAW slaagde er in de verlenging in om afstand te nemen van Rhode. Het was over de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, Rhode gaf zich niet makkelijk gewonnen.


DAW begon sterk aan de wedstrijd, in de eerste minuut steekpass Roel Janssen, Jacco van der Heijden met links redding keeper. In de vijfde minuut DAW over de rechterkant, Roel Janssen legt terug op Hidde van der Heijden, prachtig schot, keeper tikt het leder uit de rechterbovenhoek. Na een klein kwartier kopbal Hidde van der Heijden op de paal, via een vrije trap van Freek van Boekel. Tien minuten voor de thee, hoge bal in de zestien, Rik van Aalst wordt afgetroefd, Jesse van den Oever voorlangs. Vijf minuten voor rust, Robyen van der Heijden ziet zijn schot gekraakt, bal valt op de kruising. In de veertigste minuut een ernstige blessure voor Glenn van Lieshout. Wedstrijd ligt een poos stil. Scheidsrechter Meijers besluit tot de rust om vervolgens meteen te wisselen in de tweede helft.


Meteen na de speelveldwissel aanval over de linkerkant, bal belandt bij Siem van Merwijk speelt Mike van de Ven vrij aan de rechterkant, het schot van Mike is hoog en doeltreffend 1-0. Na een klein uur doelpunt Rhode, Tijn Vorstenbosch komt binnendoor passeert Rik van Aalst en scoort de 1-1. DAW dringt aan, Rhode gevaarlijk in de omschakeling. Driekwart wedstrijd Roel Janssen bereikt Corik Megens, schot Corik, knappe redding doelman. Aan de andere kant blokt Bart Spierings het schot van Mark van der Zanden. DAW dringt aan, krijgt kansen en kansjes, het blijft spannend. Aan de andere kant Tijn Vorstenbosch zet voor, Geert Oerlemans kopt in de benedenhoek, knappe redding Rik. 1-1 eindstand we gaan verlengen.


Achtste minuut van de verlenging, DAW over de rechterkant, Mark Megens komt via een tegenstander in balbezit, neemt aan, en poeiert het “vijfje” vanaf een meter of dertig diagonaal in de linkerbovenhoek. Een juweel van een doelpunt!
In de tweede verlenging maakt Bart Vos zijn rentree na lang blessureleed. In de twintigste minuut, schot Corik vrij voor de doelman, redding met de voet. In de laatste minuut capituleert de formatie van Theo van Lieshout. Jacco van der Heijden met een lage voorzet, Corik Megens schuift beheerst binnen. 3-1 eindstand.


Rhode en DAW maakte er een spannende wedstrijd van. Rhode strijdbaar, DAW beter. Op naar de finale volgende week op neutraal terrein, tegenstander is RVU uit Meersen. RVU versloeg Minor met 3-0. Meer informatie in onze voorbeschouwing komende week.

Jeugdindeling voetbal 2024-2025 bekend

 • Geschreven door Mark v/d Bogaert
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 2329

De jeugdindeling voetbal seizoen 2024-2025 is bekend en vind je hier. Trainers, leiders worden later bekend gemaakt, dus houdt deze site in de gaten!

 

Met vriendelijke groet,

Afdeling jeugdvoetbal

DAW op tandvlees naar 2e plek.

 • Geschreven door Gerard Manders
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 607

In de uitwedstrijd tegen Prinses Irene heeft DAW door een 2-4 overwinning de 2e plek veilig gesteld. Het kwam net na rust op 0-3 maar liet Prinses Irene terugkomen tot 2-3. Vlak voor tijd maakte Noah van Deijne aan alle onzekerheid een einde door de 2-4 binnen te schuiven.

DAW begon sterk aan de wedstrijd. Fanatiek en makkelijk combinerend op het niet al te beste Nistelrodese kunstgras. In de 6e minuut legt Hidde van der Heijden uit een voorzet van Robbyen van der Heijden de bal perfect op het hoofd van zijn broer Jacco: 0-1.

Binnen het kwartier nog twee grote kansen voor DAW. Hidde van der Heijden stuit op keeper Mathijs Pluk, en Jacco treft de paal na een vrije trap van Freek van Boekel. Hierna komt de wedstrijd wat meer in evenwicht.

In de29e minuut komt DAW wat gelukkig op 0-2. Een schot van Huib van Merwijk komt via een Irene-verdediger perfect in de voeten van Robbyen van der Heijden die eenvoudig de 0-2 kan binnenwerken.

Kort daarna nog een fraaie pass van Siem van Merwijk op Robbyen;  aanname perfect, afronding teleurstellend en ruim over.

Ook Prinses Irene komt een aantal keren goed door, zo moet Rick van Aalst in de 35e minuut een volley richting verre hoek onschadelijk maken. Ruststand 0-2.

In de 2e helft gaat DAW op jacht naar meer doelpunten. Roel Janssen schiet DAW naar 0-3 met een prachtig schot stijf in de kruising. In de 56e minuut valt plots de 1-3. Een voorzet  van Tim van de Brand vanaf de cornervlag valt bij de 2e paal binnen.

DAW is het daarna een tijdje helemaal kwijt en Prinses Irene gaat geloven in een resultaat, zeker wanneer Gijs Toonen in de 66e minuut de 2-3 binnen werkt.

DAW komt een aantal keren goed weg wanneer Prinses Irene de ballen de 16 in gooit, op zoek naar de lange spits en de bewegende spelers daar omheen.  In de counter geeft Puck van Casteren een mooie steekpass op Noah van Deijne die de wedstrijd in de 83e minuut in het slot had moeten gooien, maar naast schiet.

Vlak voor tijd is het wel raak wanneer Noah zijn snelheid kan gebruiken en dit keer wel succesvol afrondt: 2-4.

Door dit resultaat en het gelijkspel van Handel tegen Berghem Sport is DAW op de 2e plek geëindigd en mag het in de halve finale van de nacompetitie op 9 Juni een thuiswedstrijd spelen. De tegenstander is de winnaar van de wedstrijd Schaesberg - Rhode die as zondag 2 juni op het programma staat.

Dit  fraaie seizoen krijgt dus nog een toetje; gaat het DAW dit keer wel lukken om naar de 1e klasse te promoveren?  Zorg dat je erbij bent op 9 juni om onze jongens te steunen!