Voetbalnieuws

Verslag WalkingFootball toernooi Estria

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 117

WF Toernooi Estria op 18 september j.l.

Op een zonovergoten sportpark te Escharen heeft WFDAWSchaijk, ook bekend als de Schaijkse Old Stars, deelgenomen aan een mooi toernooi. Liefst twintig teams namen deel en DAW was vertegenwoordigd met drie teams. Na de opening volgde een warming-up met 120 zestig plussers olv Ad Mellaard , een werkelijk prachtig gezicht!

DAW1
WF1

DAW2
WF2

DAW3
WF3

Er werd gespeeld in vier poules met vijf teams . De wedstrijdduur was tien  minuten. Dat betekende dat een fout of misser fataal kon zijn gezien de beperkte duur. Verdedigend hebben we veel  geleerd maar het scorend vermogen was deze dag matig. Na de poulewedstrijden gingen de nummers 1 tegen elkaar in twee knock-outwedstrijden  verder voor de plaatsen 1 tot en met 4, de nummers twee in de poule idem voor de plaatsen 5 tot en met 8 etc. Gezien de kleine onderlinge verschillen was het doelsaldo in de poule erg belangrijk en dat viel voor de DAW-teams niet best uit. Uiteindelijk werd DAW3 9de, DAW2 13de en DAW1 14de, terwijl DAW3 geen enkele wedstrijd had verloren. Man van het Toernooi werd de snelle vleugelspits van VVV, 87 jaren oud!!, die regelmatig teruggefloten moest worden voor te hard lopen. OSS1 werd de winnaar van het toernooi. Voldaan,  moe en flink stijf gingen we eind van de middag huiswaarts, maar kijken al weer uit naar de volgende krachtmeting.

DAW verliest van Woezik en is uit gebekerd.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 267

DAW heeft met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten, het verloor nipt tegen 1e klasser Woezik met 2-1, maar had kansen op meer. NEC won van Quick 1988 en gaat samen met Woezik verder het bekertoernooi.

In de begin fase dreigde DAW te worden overrompeld, maar het hield dapper stand, het kon zelfs wat speldenprikjes uitdelen. Naarmate de eerste helft vordert komt DAW, er steeds vaker uit en krijgt het kansjes. Vijf minuten voor rust, Robyen van der Heijden verovert de bal en speelt op rechts Bart Vos aan. Bart vind Corik Megens. Corik sleept de bal met rechts voorbij de tegenstander en haalt met links diagonaal uit. Tegen de veld verhouding in gaat DAW rusten met 0-1.

Na de pauze probeert Woezik snel orde op zaken te stellen, maar DAW blijft stug verdedigen. Na tien minuten voorzet Vincent Buijssen, het spitsendoelpunt is van Patrick Heesakkers. De stand 1-1, is in evenwicht, maar ook de beide teams krijgen kansen, de wedstrijd is meer in balans zoals dat zo mooi heet. Na driekwart wedstrijd, goede aanval via Mike van de Ven en Roel Janssen, Bart Vos wordt aangespeelt, ziet de vrije verre hoek, de ballenvanger is het eindstation. Aan de andere zijde mist Patrick Heesakkers met hoofd. Vijf minuten voor tijd, Freek van Boekel vind op rechts Roel Janssen, een heerlijke Individuele actie van de 1e jaars senior, tussen twee man in oog in oog met de doelman. Jammerlijk is de afronding net niet leep genoeg, keeper Skverer is de overwinnaar. Twee minuten voor tijd moet DAW toch de overwinning aan Woezik geven. De bal komt gelukkig bij Vicent Buijssen die eenvoudig kan binnentikken. Eindstand 2-1.

Drie mooie, onbekende tegenstanders in het bekertoernooi, nergens weggespeeld, één overwinning en twee nipte verliespartijen. Volgende week gaat het om het “echie” dan gaan we op bezoek bij titelkandidaat EVVC, voor de eerste wedstrijd in de historie van DAW in de 2e klasse. Daar wilt U toch bij zijn. Op sportpark de Zwaan, in Vinkel aanvang 14.30 uur! Tot dan wellicht.

NEC amateurs winnen van DAW 1.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 285

Op het kunstgrasveld van sportpark de Eendracht, in de schaduw van de Goffert, heeft DAW een 2-1 nederlaag geleden tegen 1e kasser NEC.

Halerwege de eerste helft, Bart Vos in kansrijke positie, de keeper van NEC onderschept en speelt de bal snel naar Fojez Zia, de behendige speler laat de bal één keer stuiten en lobt hem in het doel. 1-0. Na een half uur, goede actie van Elias Boumkass, Rick van Aalst brengt redding met de voet. Tien minuten voor rust een combinatie tussen Corik Megens en Roel Janssen, Corik haalt venijnig uit, via de keeper en de paal weer in de handen van doelman Ho Chun Ko, knappe redding. Nog voor rust red Rick nogmaals met de voet en heeft Bart Vos een schietkans, maar de 1-0 gaat de boeken in als zijnde de ruststand.

Na de thee, corner Freek van Boekel, Mark Megens kopt bij de eerste paal de bal tegen de verre staander. DAW is in deze fase sterker maar tot grote kansen lijdt het niet. Na driekwart wedstrijd een fout achterin bij DAW, invaller Ian van Haveren weet wel raad met deze buitenkans, sleept zich langs de DAW defensie en vind met een lage schuiver het net. 2-0. Invaller Tyron Burgers geeft een mooie steekpass, voorzet Robyen van der Heijden, de inzet van Corik bij de 1e paal net naast. Tien minuten voor tijd, Mark Megens wordt in de rug gelopen in de zestien. Scheidsrechter Emiel Reuver is onverbiddelijk, strafschop. Mark Megens tart de voetbalwet, en schiet onberispelijk binnen 2-1. DAW zet nog eens aan op de kurkkorrels, maar de stand blijft op de borden. 2-1.

Een prima wedstrijd, tegen een technisch vaardige ploeg. Volgende week het laatste duel uit deze poule, dan gaan we naar Wijchen waar Woezik wacht. Die won vandaag ook haar tweede duel tegen Quick 1988 met 3-1, aanvang wedstrijd 14.30 uur.

3e Estria Walking Footbaltoernooi 2018

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 204

De Schaijkse Old Stars hebben de hele zomer lekker door getraind en zijn klaar voor hun wedstrijden. Henk van der Zanden heeft het merendeel fit gekregen en tactisch geschoold. WFDAWSchaijk speelt op 18 september a.s. een toernooi In Escharen met deelname van BVO’s als VVV en RKC. Het team is inmiddels gegroeid tot 24 spelers en het einde daar aan is niet in zicht. Onderstaand het programma, zodat supporters weten wanneer zij de Old Stars kunnen komen aanmoedigen in hun nieuwe shirts geschonken door Manders Keukens.

11431825564A4D868B5620A536A92F86