Voetbalnieuws

Commissie jeugd technische zaken nieuw leven ingeblazen!

 • Geschreven door Erwin Christiaans
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 211


Afgelopen twee jaar heeft de CJTZ een hele metamorfose ondergaan. Een nieuwe groep leden staat enthousiast weer aan het roer. De nieuwe groep is een mooie mix geworden van talenten uit DAW 1 enerzijds, en trainers met jarenlange ervaring anderzijds. Genoeg redenen om de groep en hun taakverdeling voor te stellen.


Robbert Knipping: Heeft als hoofdtaak de indeling op zich genomen van de standaardteams. Uiteraard in goed overleg met diverse betrokkenen. Hij zal meerderr keren per jaar met de standaardteamtrainers om tafel gaan, en aanspreekpunt zijn voor het meetrainen van spelers met hogere teams. Ook is hij verantwoordelijk voor de aanstelling van nieuwe standaardteamtrainers.


Bart Vos: Gaat zich bezig houden met de doorlopende lijn binnen de jeugdafdeling. Vaak een onderschoven kindje geweest, maar ervoor zorgen dat de verschillende leeftijdsgroepen goed op elkaar aansluiten is essentieel voor een goede jeugdafdeling.


Freek van Boekel: Oefenstof is zijn sleutelwoord. Hij zal actief, maar vooral op aanvraag teams van oefenstof voorzien. Je kunt hem ook uitnodigen om eens langs te komen op een training en samen naar de training te kijken en deze te analyseren. Hij kan ook als gast-trainer een training komen verzorgen zodat deze ook na afloop samen nabesproken kan worden. Ten slotte heeft DAW een videopaal voor analyses aangeschaft. Freek zal hiervoor het aanspreekpunt worden.


Willie van Herpen: Helemaal nieuw in de commissie is Willie van Herpen. Jarenlang heeft hij als trainer van diverse teams langs de lijn gestaan, nu ondersteunt hij de nieuwe trainers. Speciaal de doelgroep tot en met O11 kan op hem een beroep doen.


Theun Laurant: Theun zal net als vorig jaar zich voornamelijk bezig houden met de overgang van de junioren naar de senioren, met name de recreatieve tak. Ook spelers die net bij de senioren zijn gekomen kunnen met al hun vragen bij hem terecht.


Marcel van den Heuvel: Waarnemend voorzitter. Zal de sleutelfiguur zijn tussen de CJTZ en het jeugdbestuur. Verder zal hij ieder lid assisteren daar waar nodig en in gesprek gaan met leiders / trainers / ouders of spelers.


Verder geldt voor alle leden dat ze regelmatig langs de lijn te vinden zijn om een beeld te krijgen van het niveau van onze jeugdafdeling. Mocht er behoefte zijn kan altijd contact opgenomen met een van bovenstaande leden, of een mail gestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We zijn er voor trainers / leiders en iedereen die er behoefte aan heeft. Schroom niet, spreek ons aan.

 CJTZ 2019 2020

Eindelijk, de competitie begint!

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 143

Zondag is het dan zover, na een lange aanloopperiode van oefen- en bekerwedstrijden begint zondag de competitie. Aan de Koebaksestraat in Vianen, begint voor DAW 1 de competitie tegen Vianen Vooruit. De ploeg uit Vianen eindigde vorig seizoen hoog op de ranglijst. De selectie werd aangevuld met Cuijkenaar Rik Renirie. De vaste rechtsbuiten van JVC vorig seizoen, toen nog uitkomend in de derde divisie. Een echte versterking dus voor de ploeg van trainer Niels Voet. Bij DAW ging Rick Reijs terug naar OKSV, waar Noah van Deijne kwam van Achilles Reek. Trainer Rob van der Ven kijkt eveneens reikhalzend uit naar het begin.

Rob, “Na twaalf trainingen en vijf oefen- en beker wedstrijden zijn we klaar voor de competitie. Helaas nog zonder Freek, die ontbreekt vanwege een blessure, maar keihard werkt aan zijn herstel. Voor de rest zijn we compleet en worden we steeds fitter. De resultaten in de beker vielen weliswaar wat tegen, maar het niveau van de tegenstanders en het uit proberen van verschillende spelprincipes hebben hier zeker een rol in gespeeld. Daarnaast heb je ook te maken met spelers die later aansluiten, zoals Mark Megens, die langzaam aan steeds meer speelminuten kon maken. In feite heeft de afgelopen zes weken in het teken gestaan van deze wedstrijd. Een pittige openingswedstrijd met Vianen Vooruit uit, maar ook een interessante start waarbij we direct kunnen zien waar we staan. We zijn benieuwd, laat het seizoen maar beginnen.

Zondag as. mooie temperaturen, vele supporters zullen het begin van de competitie willen zien. We zijn erg benieuwd. Het woord is aan de spelers. Scheidsrechter deze middag is de hr Karavla uit Cuijk. Aanvang wedstrijd 14.30.

Das Zehnte laat HVCH talentenpool zweten

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 142

Op de derde zondag van september maakte Das Zehnte zich op voor zijn derde verkapte oefenwedstrijd van het seizoen: de bekerkraker tegen het weet-ik-hoeveelste van HVCH uit Heesch. Via zes belchinezen en een Egyptische toerist bereikte ons verrassende ontwikkelingen op andere velden, waardoor Das Zehnte met een overwinning zowaar poulewinst in de wacht zou slepen.

Bij de aftrap bleek het gemiddeld leeftijdsverschil tussen de blauw-witten en oranje-blauwen groter dan dat tussen Gert en Samson. Waar de meeste Schaijkenaren over niet al te lange tijd een vijfjaarlijkse herkeuring vanuit het CBR staat te wachten, was de inkt van de Heesche rijbewijzen amper droog. Onverminderd ambitieus stoof de oranje armada gretig uit de startblokken, maar helaas niet al te gecoördineerd. Als ware F-pupillen stormden de legendarische balverwenners als een kip zonder kop over de groene vlakte. Met name Wilmar ‘WKGWGIUK’ Neelen baarde opzien met wat uit de kluiten gewassen schoonheidsfoutjes.

Door alle gaten in onze Zwiterse kaas lachten de Heeschenaren zich een vierkante bult en al snel stond de 0-1 op het bord. Das Zehnte stelde daar bitter weinig tegenover en moest het doen met een voorzetje van yelkunstenaar Robinho, waaruit Basco da Gama niet wist te scoren. Aan de overkant besloot Wilmar ‘WKGWGIUK’ Neelen de jeugdige Heeschenaren creatief van de wap te brengen. Met een geniepige ‘SCHIETEN!!’ overtuigde hij het broekie in balbezit om de trekker vanaf 35 meter over te halen. Helaas vloog er net een zeppelin door het gezichtsveld van onze goalie, wierp zich spontaan een Caubergiaans polletje op en sloeg de kerkklok uitgerekend op dat moment tien over half 11, waardoor een kapitale blunder van Di Stefano niet uit kon blijven: 0-2 am Halbzeit.

Na de thee bracht Das Zehnte het charisma van kapitein Zeger en de frivole vernuftigheid van Tonnie L. Malen binnen de lijnen. De Heeschenaren wankelden erop los en na een hoge bal van Robinho tekende Tonnie L. Malen met een beheerste boogbal over de keeper de 1-2 aan. Ondanks aandringen van Schaijkse zijde ging de goed fluitende scheids niet mee in onze ‘Familiebal, drie punten’ theorie. Niet veel later mocht L. Malen vanaf de middellijn ook nog eens alleen op het vijandelijk doel af, maar na zes meter hoekig lopen voor gevorderden werd hij kinderlijk eenvoudig ingehaald door een Sudoku puzzelende Heeschenaar.

Das Zehnte was als een boemerang volledig terug in de wedstrijd, maar realiseerde zich niet dat Wilmar ‘WKGWGIUK’ Neelen voor zichzelf een gezellig uitje ‘fimokleicursus met sinaasappelsap en vervoer’ had geboekt in het inhaalweekend. Om iedere kans op een volgende ronde in de beker om zeep te helpen, liep hij als een echte Ed bij de tweede paal de 1-3 tegen de touwen. Das Zehnte veerde echter op en met een schuiver in de verre hoek tekende Tonnie L. Malen de 2-3 aan. Daarna kreeg hij op Stengsiaans aangeven van Dirk Broodverkoper nog een dikke kans, maar maaide hij vakkundig vol langs de bal.

Das Zehnte zette aan en met een serie topcorners van Kokkieloze Peppie hing een volgende treffer in de lucht. Helaas kwamen de oranjehemden niet verder dan een stevige kopbal van onze tennissende Lus en een tegendraadse kopbal van Wilmar ‘WKGWGIUK’ Neelen die van de lijn werd gered. Aan de overkant wisten de bezoekers met een fraai balletje breed (lees: diagonaal) een dikke buitenspelgoal aan te tekenen. Jos VAR Lith was helaas met een broodje ham-kaas achtergebleven bij de middellijn, in de roestvaste overtuiging dat de achterhoede van Das Zehnte de kans onschadelijk zou maken. De Schaijkse waard dacht daar anders over: 2-4. Een nederlaag voor das Zehnte, dat daardoor op een extra vrij weekend mag rekenen.

Lezers met jonge kinderen wordt geadviseerd in een apart kamertje verder te lezen, aangezien uw verslaggever tot besluit de meermaals gebruikte afkorting ‘WKGWGIUK’ met u wil delen: Wilmar ‘Wanne kutbal, godverdomme wa geef ik unne kutbal!!’ Neelen had niet zijn dag.

Disclaimer
Wegens medische beperkingen en een gebrek aan mobiele notitieblokken kan over de volgorde van gebeurtenissen en de volledigheid van het verslag niet worden gecorrespondeerd.

DAW verliest ook derde bekerduel

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 251

DAW kwam ook in Beek Ubbergen niet tot winst. 1e klasser BVC’12 was met 5-2 te sterk voor onze Schaijkse jongens, die nog wel met 0-1 voorsprong de pauze in gingen.

De wedstrijd begon om twee uur. Een half uurtje eerder dan gebruikelijk, een aantal supporters hadden dit niet door en kwamen vlak voor de thee. ;) BVC’12, een team van heinde en verre, kreeg de beste kansen in het eerste kwart van het duel, maar de scherpte ontbrak. Halverwege het eerste bedrijf een balverovering van Siem van Merwijk op het middenveld, speelt Roel Janssen aan, Roel dribbelt naar binnen, de pass diagonaal in de zestien is prima, Bart Vos tikt de bal voor de graaiende handen van doelman Alex Joosten weg die Bart Vos wel raakt. Scheidsrechter Khalifa is onverbiddelijk, strafschop. Mark Megens faalt niet, 0-1. Nog voor rust een paar kansen voor beide partijen. Waarbij Marco Kilkens de dwarslat raakt. Rust 0-1.

Na de pauze direct de gelijkmaker, het is Rik Sebens die bij de 2e paal een voorzet van Dominique Schoten binnen tikt. Na een klein uur wederom een assist van Scholten, nu is het Kevin Hendriks die afrondt. Na een dik uur de 3-1 Rik Sebens dribbelt naar binnen, de afronding, met de punt van de schoen, is voor Rick van Eijk. Na driekwart wedstrijd, Roel Janssen dribbelt zich ogenschijnlijk vast, maar kan nog net afleggen op Bart Vos, de afronding is fraai, 2-3. Een kwartier voor het einde de 4-2, steekpass Scholten, Joeij Wijnhoven de afmaker. Het slotakkoord is voor Rik Sebens die zich knap vrijmaakt en afrondt, eindstand 5-2.

Volgende week begint de competitie, met een uitwedstrijd in Vianen tegen de plaatselijke. Aanvang wedstrijd gewoon om half drie!