Voetbalnieuws

Gaan de DAW-Cupfighters weer stunten?

 • Geschreven door Gerard Manders
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 255

Donderdagavond is het zover!

DAW Schaijk treedt aan in de halve finale van de districtsbeker tegen EVV uit Echt.

EVV Echt is de grote favoriet voor een plek in de finale, het speelt in de 4e divisie, staat daarin gedeeld 4e, en bestaat uit nagenoeg allemaal spelers die opgeleid zijn door, of gespeeld hebben voor een profclub.

DAW zal zich niet zomaar gewonnen geven, hoofdtrainer Rob van der Ven hierover:

"Na een mooie serie in de competitie kunnen we ons op gaan maken voor de halve finale van de beker.

Een unieke gebeurtenis voor de club DAW, maar zeker ook voor spelers en kader.

We moeten ons beseffen dat dit geweldig is om mee te mogen maken, maar daarnaast ook realiseren dat het een bekerwedstrijd is en dat er dus van alles mogelijk is.

Natuurlijk is EVV de grote favoriet, maar wie weet kunnen we nogmaals stunten en voor de tweede keer geschiedenis schrijven dit seizoen.

Helaas zullen we Bart Vos en Freek van Boekel moeten missen vanwege blessures. Voor de rest kunnen we beschikken over een complete groep die er alles aan zal doen om het EVV Echt zo lastig mogelijk te maken donderdagavond".

De wedstrijd staat onder leiding van de jonge talentvolle Sterre Bijlsma die al regelmatig wedstrijden in de Vrouwen Eredivisie fluit. Assistenten Rombouts en Lamers maken het neutrale trio compleet.

Aanvang wedstrijd 20.15 uur.

Laten we als trouwe DAW-aanhang zorgen voor een mooi cup-sfeertje langs de lijn en gaan genieten van een mooie wedstrijd!

Kom op tijd!

DAW Schaijk wint dik van SSS'18: 5-0

 • Geschreven door Gerard Manders
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 394

DAW Schaijk heeft de thuiswedstrijd tegen SSS'18 met 5-0 gewonnen. SSS'18 bood dapper tegenstand maar was niet opgewassen tegen de Schaijkse scoringsdrift.

De wedstrijd begon met een indrukwekkende minuut stilte voor het actieve clublid Michel van Orsouw die totaal onverwacht is overleden op 71-jarige leeftijd.

De wedstrijd kwam vlot op gang. SSS'18 krijgt de eerste serieuze kans wanneer Willem Verstraaten op doel vuurt, via de vingertoppen van keeper Rick van Aalst gaat de bal over.

In de 8e minuut komt DAW op voorsprong, Noah van Deijne komt al sprintend goed door over rechts, lage voorzet op Bart Spierings die beheerst binnen schiet: 1-0.  Dit is het eerste doelpunt van Bart in het shirt van DAW1. Dat er nog vele mogen volgen!

DAW is vervolgens beter, maar SSS'18 biedt dapper tegenstand wat zeker te prijzen valt.

In de 22e minuut de 2-0: Roel Janssen sprint voorbij zijn directe tegenstander Niels Hendriks, de voorzet op maat voor Jacco van der Heijden die fraai binnen krult.

DAW wil werken aan het doelsaldo en gaat fanatiek op jacht naar meer doelpunten. In de 35e minuut de 3-0. Uit een vlotlopende aanval over rechts is het uiteindelijk Jacco van der Heijden die Roel Janssen vrij voor de keeper zet, Roel scoort met een subtiel stiftje de 3-0 wat tevens de ruststand is.

In de 2e helft is het veelal éénrichtingsverkeer richting het doel van Sjoerd Conellissen die zich met een paar fantastische reddingen weet te onderscheiden.

In de 54e minuut is er geen houden meer aan wanneer Noah van Deijne demarreert over de rechterflank en de bal hard en laag teruglegt op Jacco van der Heijden die zijn 2e van de middag strak binnenschiet: 4-0.

DAW blijft jagen op meer treffers, het creëert volop kansen maar de paal en doelman Cornellisen staan meer doelpunten in de weg,  tot de 89e minuut. Huib van Merwijk speelt Corik Megens aan die vanaf links de bal voorzet op zijn broer Mark die op acrobatische wijze de 5-0 binnen werkt.

Na precies 90 minuten maakt de prima leidende scheidsrechter  Manuel Uijttewaal een einde aan deze ongelijke strijd.

Door deze overwinning en het gelijke spel van Handel gaat DAW Schaijk naar de 2e plek op de ranglijst. Handel heeft 2 punten minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Boekel Sport won van Rhode en behoudt 5 punten voorsprong op DAW.

Aanstaande donderdag speelt DAW Schaijk de halve finale van de KNVB districtsbeker, thuis om 20.15 uur tegen EVV Echt. EVV speelt 2 klassen hoger, in de 4e divisie is natuurlijk favoriet voor een plek in de finale op Hemelvaartsdag 9 Mei in Heerlen.

Maar het blijft bekervoetbal en daarin is DAW tot grote daden in staat gebleken. Gaat DAW opnieuw stunten?

Zondag komt SSS'18 op bezoek

 • Geschreven door Gerard Manders
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 265

Aanstaande zondag staat de thuiswedstrijd tegen SSS’18 op het programma. SSS’18 heeft zich al lang en breed neergelegd bij de degradatie naar de 3e klasse. Ze bouwen met een jonge groep en stabiele trainersstaf aan een nieuw team. SSS’18 heeft pas 1 puntje bij elkaar gevoetbald dit seizoen, thuis tegen Heeswijk werd het gelijk.

Voor DAW Schaijk komen er drukke maar ook hele mooie weken aan.

Rob van der Ven hierover:

“Tegen Rhode hebben we laten zien dat we als team gegroeid zijn de afgelopen maanden.

Ondanks dat we twee keer op achterstand zijn gekomen in de eerste helft, wisten we rustig te blijven en hebben we uiteindelijk aan de bal overtuigend het verschil weten te maken.

Met een ongeslagen reeks van dertien wedstrijden (negen competitiewedstrijden en vier bekerwedstrijden) is het vertrouwen in eigen kunnen op dit moment zeker aanwezig.

Dit biedt echter geen enkele garantie voor de komende wedstrijden, ook niet tegen nummer laatst SSS'18. 

Zij zullen dit seizoen nog ergens punten gaan pakken en aan ons de taak om ervoor te zorgen dat dit komende zondag nog niet het geval gaat zijn.

Na zondag wacht binnen een week de bekerwedstrijd thuis tegen EVV Echt en de lastige uitwedstrijd bij Heeswijk, maar dat is nu nog van ondergeschikt belang. 

Voor nu staat alles in het teken van een overwinning op SSS'18.”

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Manuel Uijttewaal uit Nieuwkoop.

We zijn aanbeland in de beslissende fase van het seizoen, spelers en staf rekenen ook nu weer op de steun van de trouwe DAW-aanhang!

===========================================================================

De top-3 in de 2e klasse staat na afgelopen zondag wel vast. Boekel Sport, Handel en DAW Schaijk steken er echt bovenuit en zullen om de prijzen gaan spelen.

Resterend programma Top-3 - 2e klasse E

       
                 

Datum

Boekel Sport (19-45)

U/T

 

Handel (18-40)

U/T

 

DAW Schaijk (19-40)

U/T

14-apr

Rhode

T

 

Pr. Irene

U

 

SSS'18

T

21-apr

SSS'18

U

 

Union

T

 

Heeswijk

U

5-mei

Heeswijk

T

 

Olympia'18

U

 

Vrij

 

12-mei

Vrij

   

DAW Schaijk

T

 

Handel

U

20-mei

Handel

T

 

Boekel Sp.

U

 

Avanti'31

T

26-mei

Avanti'31

U

 

Berghem Sp.

T

 

Pr. Irene

U

DAW recht de rug en wint: 2-4.

 • Geschreven door Gerard Manders
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 380

DAW Schaijk kwam in de uitwedstrijd bij Rhode twee keer op achterstand, het raakte niet van slag, het rechtte de rug en trok in de tweede helft de wedstrijd volledig verdiend naar zich toe.

Het regende kansen over-en-weer in de beginfase. Al in de 5e minuut komt Rhode op voorsprong. Een indraaiende voorzet van Mark van der Zanden stuitert raar op het Rooise kunstgras en verdwijnt pardoes in de verre hoek: 1-0.

Ook DAW komt tot kansen, zo is Jacco van der Heijden dichtbij wanneer hij uit de draai schiet. Het schot gaat via een verdediger naast. In de 10e minuut een volgende schietkans voor Jacco na een assist van Roel Jansen. Keeper Floris van Esch brengt redding. DAW heeft de overhand en het wachten is op de gelijkmaker. Deze valt in de 20e minuut. Dribbel Roel Jansen, afleggen op Siem van Merwijk die de bal vrij maakt en vanaf 20 meter binnenschuift: 1-1.

Vijf minuten later komt Rhode weer op voorsprong. Een totaal mislukt schot van Rogier Meijer komt per toeval bij Tijn Vorstenbosch die de bal in de verre hoek prikt: 2-1. DAW moet weer in de achtervolging.

In de 27e minuut snelt Roel Jansen weer eens voorbij de Rhode verdediging, legt af op Jacco, schot per toeval en met het nodige fortuin geblokt door een verdediger.

Tien minuten voor rust de verdiende gelijkmaker. Mark Megens hoeft niet eens hoog te springen om een corner van Jacco van der Heijden binnen te knikken: 2-2, tevens ruststand.

In de 2e helft krijgt DAW nog nadrukkelijker de overhand. In de 53e minuut een schot van Mike vd Ven van dichtbij wat via een verdediger naast gaat. Het duurt nog tot de 72e minuut voordat DAW op voorsprong komt. Lage voorzet van Corik Megens vanaf de rechterflank, slim overstapje van Jacco, Siem kapt 1 keer en schiet bekwaam zijn 2e van de middag binnen: 2-3.

Rhode komt er nog maar sporadisch uit, in de 78e minuut een diepe bal op Tijn Vorstenbosch, knappe aanname, schot makkelijk gepakt door Rick van Aalst.

In de 81e minuut de beslissing in de wedstrijd, diepe bal op links op Roel Jansen, Roel is zijn tegenstander fysiek de baas, de voorzet panklaar voor Jacco van der Heijden die hier wel raad mee weet: 2-4.

De laatste 10 minuten bloeide de wedstrijd een beetje dood: Rhode kon niet meer, DAW hoefde niet meer. 3 belangrijke punten gaan mee naar Schaijk.

Door het gelijke spel van Handel en de verliespartij van Boekel Sport was dit een prima zondag voor DAW.

Volgende week speelt DAW thuis tegen SSS'18. Ook hier liggen weer kansen en gaan we met een schuin oog in de gaten houden hoe het op de andere velden verloopt.