Voetbalnieuws

DAW reist af naar Volkel

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 155

DAW gaat zondag as op bezoek bij Volkel, waar Schaijkenaar Michiel Jans de scepter zwaait. Beide teams punt gelijk en ook nog eens een gelijk doelsaldo. Allebei de teams missen een aantal spelers. Voor DAW een voordeel dat ze afgelopen zondag al voor de competitie gespeeld hebben. We spraken kort met beide trainers allereerst natuurlijk met die van DAW,

Rob van der Ven (middenvelder, 206 X DAW 1, 4 doelpunten); “Langzamerhand zal het besef moeten komen dat we wedstrijden niet vanzelf winnen. Voetballende kwaliteiten hebben we voldoende, maar mentaliteit is ook een kwaliteit en misschien wel de belangrijkste van allemaal. We zullen in ieder geval net zoveel arbeid moeten leveren als de tegenstander en pas dan kun je voetballend het verschil maken. Tegen Heeswijk hebben we bij vlagen laten zien dat we het kunnen, maar uiteindelijk duurt een wedstrijd 90 minuten en gaat het om het maken van doelpunten. Komende zondag treffen we met Volkel wederom een gelijkwaardige tegenstander met een bekende trainer en speelwijze. Aan het veld kan het dit keer niet liggen en ook de andere teams hebben in deze fase te maken met afwezigen. Geen excuses dus, maar samen strijden voor een overwinning die hard nodig is”.

Michiel Jans, (aanvaller, 112 X DAW 1, 34 doelpunten) mist in ieder geval Rick van Amsterdam door een schorsing, Michiel verder over zondag; “Persoonlijk kijk ik natuurlijk extra uit naar deze wedstrijd. Ondanks dat ik niet iedereen persoonlijk meer ken, komen we veel bekenden tegen. Daarnaast heb ik veel contact met Rob en sparren we regelmatig samen over allerlei voetbalzaken. Met DAW Schaijk treffen wij een tegenstander met weinig geheimen voor elkaar. Bij ons is het nog even afwachten wie er komend weekend allemaal beschikbaar zijn. De verschillen in deze klasse zijn klein en dat is ook mijn verwachting voor komende zondag.

Kunstgras, geen vorst of sneeuw dus er wordt zondag gevoetbald. Tijd voor de mouwen op te stropen heren, de supporters zullen er weer zijn, zoals altijd, aanvang wedstrijd 14.30 uur scheidsrechter is Lambert van der Ven uit Heeswijk.

Historie, de eerste wedstrijd tussen beide teams werd gespeeld op 22-10 1939. (SSV - DVO) Maar door de mobilisatie voor de 2e wereldoorlog, moest DVO (Door Vrienden Opgericht), zich terug trekken uit de competitie. Na de oorlog, zag RKSV Volkel het levenslicht. De eerste wedstrijd tegen DAW vond pas plaats in 1999.

 

17-10-1999     Volkel – DAW             1-1 John van Ras 1X

17-03-2002     Volkel – DAW             0-1 Dennis Kappen 1X

09-04-2006     Volkel – DAW             3-2 Dennis Kappen 1X Bart van der Velden 1X

12-10-2008     Volkel – DAW             3-0

08-03-2015     Volkel – DAW             0-0

01-11-2015     Volkel – DAW             0-0

09-10-2016     Volkel – DAW             0-0

24-09-2017     Volkel – DAW             3-0

Zuur verlies DAW in Heeswijk.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 238

DAW en Heeswijk speelden een slechte wedstrijd, maar het alle slechtste was wel het veld. Een echte “knollentuin”. Eerste wedstrijd na de winterstop, weinig ritme en een dramatische mat, goed voetbal was niet mogelijk. DAW misschien de beste kansen, al zou een gelijkspel ook tot de mogelijkheden gehoord hebben. Het werd echter 1-0 voor de thuisploeg door een strafschop.

De eerste kans na een kleine tien minuten is voor Max Sluiter van de thuisploeg, het is Rik van Aalst die redding brengt. De grootste kans is echter voor DAW na dik een kwartier spelen mooie steekbal Freek van Boekel op Corik Megens, redding keeper, in de rebound, de vrije schietkans voor Bart Vos, die de bal naast het doel schiet. Aan de andere zijde kleine kansjes voor de thuisploeg die ongedaan gemaakt worden. Net voor de pauze, Combinatie Freek Bart en Corik, waarbij Corik schuin vrij voor de keeper komt, de inzet gaat naast het doel.

Na een pauze goed schot Robyen van der Heijden, de bal gaat naast het doel aan de andere kant een schot van Max Sluiter met een verraderlijke stuit, redding Rick van Aalst. Na een dik uur Bart Vos over de rechterkant, de lage strakke voorzet bij de eerste paal wordt net door Corik via de keeper naast getikt. Vijf minuten later een scrimmage voor het doel, Rick van Aalst heeft uiteindelijk de bal. Kwartier voor het einde mooie actie Mike van de Ven over de linkerkant, passeert twee tegenstanders, keeper Groenendijk brengt redding. Tien minuten voor het einde goede voorzet Bart Vos aan de rechterkant naar de tweede paal, Tyrone kopt tegen de keeper, in tweede instantie weer keeper Groenendijk. Aan de andere zijde is Tyrone ongelukkig in het eigen strafschop gebied raakt een Heeswijk speler. Scheidsrechter Vereijken is gedecideerd, strafschop. Stef Adank faalt niet, 1-0. DAW vol op de aanval, maar aan de andere zijde het gevaar, Max Sluiter, kapt Mark Megens uit, het schot gaat echter voorlangs. Eindstand 1-0.

Een bittere pil voor DAW het kwam tekort in de afronding, en kreeg ongelukkig een strafschop tegen. Door de uitslagen van de inhaalwedstrijden schuift de hele stand weer in elkaar. Volgende week weer een cruciale wedstrijd uit in Volkel, op het kunstgras zal in ieder geval geen sprake kunnen zijn van een knollentuin.

DAW Oldstars weer van start

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 176

Dinsdag 7 januari hebben de oldstars van WFDAWSchaijk het kalenderjaar 2020, twintig twintig, afgetrapt middels een koffierondje met gebak bij Pan en Zo (zie filmpje met dank aan Jan M en Niek). Het gebak was een mooie afsluiter van de calorische feestweken die achter ons liggen. We hebben elkaar allemaal de beste wensen toegezegd voor het komende jaar met veel gezondheid, fitheid en lol onder elkaar. Na de koffie hebben we een flinke wandeling gemaakt door natuurgebied Herperduin in gemeente Oss met bezoek aan de nieuwe uitkijktoren. De wandeling rondom de vennen eindigde bij de bij velen van ons bekende hellingen op de zandvlakte. Hier moesten we ons veertig jaar geleden of langer al in het zweet werken voor aanvang van het seizoen, voorwaar een gedegen voorbereiding dus.
Pan en Zo

DAW 1 hervat competitie tegen Heeswijk uit.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 264

DAW begint zondag as. in Heeswijk met een inhaalwedstrijd, de competitie. Meteen een belangrijke wedstrijd, Heeswijk drie punten onder DAW maar wel een wedstijd minder gespeeld. De winterstop heeft de formatie van Rob van der Ven goed gedaan. Iedereen aan boord, dat betekent keuzes maken, een droom voor elke trainer. Zo ook voor Rob van der Ven.

Rob; “Komende zondag de start van de tweede seizoenshelft. Nog vijftien wedstrijden, waarvan tien op natuurgras en vijf op kunstgras, tenminste totdat de KNVB het gaat verplichten om uit te wijken naar kunstgras. Freek is na lange tijd weer terug bij de wedstrijdselectie en ondanks nog wat kleine pijntjes bij andere spelers lijkt het erop dat we komende zondag over een complete groep kunnen beschikken. Het zou mooi zijn als we eindelijk keuzes kunnen en mogen maken. Dat zorgt er ook direct voor dat we nog wat achter de hand hebben als het wedstrijdbeeld daarom vraagt. Wij zijn er klaar voor, hopelijk werkt het weer komend weekend ook een beetje mee. Wat ons betreft mag het weer beginnen”.

Zeer weinig neerslag de komende dagen verwacht, zondag zelfs droog met een zonnetje. Het zal toch niet…? We gaan het zien of er weer gevoetbald word. Spelers, staf en supporters zijn er klaar voor! Scheidsrechter deze middag op sportpark De Ballendonk is de hr Vereijken. Aanvang wedstrijd 14.30 uur tot zondag.

De geschiedenis;

29-11-1959 Heeswijk – DAW      1-1  Theo van de Ven 1X

02-12-1962 Heeswijk – DAW      2-0

14-04-1979 Heeswijk – DAW      0-0

25-11-1979 Heeswijk – DAW      1-0

30-11-1980 Heeswijk – DAW      2-1  Theo Loeffen 1X

07-03-1982 Heeswijk – DAW      1-1  Mari Jansen 1X

05-05-1991 Heeswijk – DAW     1-2   Erik van den Heuvel 2X

22-09-2002 Heeswijk – DAW      0-4  Denis Kappen 1X Ruud Zegers 1X Maikel Droomers 1X Erwin Aarts 1X

17-02-2019 Heeswijk – DAW      1-4  Freek van Boekel 2X Robbert Knipping 2X