Voetbalnieuws

DAW Schaijk zoekt trainer JO19-1 voor seizoen 2020 / 2021

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 92

De jeugdafdeling van DAW Schaijk zoekt voor seizoen '20-'21 een trainer voor het vaandelteam van de voetballende jeugd; de JO19-1. Dit team komt uit in de hoofdklasse. Er wordt twee keer in de week getraind (maandag- en donderdagavond), aanvang 20.15 uur (maandag) en 18.30 uur (donderdag). In overleg kan hierin geschoven worden. De wedstrijden worden gespeeld op zaterdagmiddag.

We zijn op zoek naar een trainer die minimaal in het bezit is van TC3/UEFA C. Trainers met een TC2/UEFA B diploma hebben voor ons meerwaarde en worden ook uitdrukkelijk verzocht te solliciteren. Daarnaast is ervaring als jeugdtrainer en eindverantwoordelijke zeker een vereiste.
Ben jij die ambitieuze trainer die met onze talentvolle oudste jeugdspelers aan de slag wil, ze maximaal weet te ontwikkelen, maar ook het sociaal aspect niet uit het oog verliest?

Dan ben jij wellicht onze ideale kandidaat!

Sollicitaties met CV kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contactpersoon voor deze vacature: Robbert Knipping, coördinator commissie jeugd technische zaken voetbal: 06-34009355.

Contractverlenging Jeroen ten Bosch; hoofdtrainer voetbaldames

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 197

De technische commissie van DAW Schaijk en Jeroen ten Bosch zijn een contractverlenging overeengekomen om ook in seizoen 2020 – 2021 als trainer/coach van onze damesafdeling te fungeren. Dit seizoen is zijn 1e seizoen bij onze damesafdeling en ondanks dat de resultaten wel wat beter kunnen heeft hij het prima naar z’n zin bij onze vereniging. De technische commissie is ook zeer tevreden over Jeroen en niets stond dan ook een verdere samenwerking in de weg.

Wij zijn zeer content dat Jeroen ook volgend seizoen bij ons werkzaam is en denken dat hij de progressie, die zeker al wel zichtbaar is bij onze dames, verder uit kan bouwen. Wij wensen Jeroen daarbij veel succes en vooral ook veel plezier in de komende 1½ jaar.

Technische Commissie DAW voetbal Schaijk.

Das Zehnte laat Velp en veld geruïneerd achter

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 175

Na de flater tegen Prinses Irene moest Das Zehnte zich herpakken met een uitwedstrijd in Velp. De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen nog moeizaam met 1-0 gewonnen. Een gewaarschuwd Zehnte telt gelukkig voor Elb.

Vanaf de aftrap waren meteen twee dingen duidelijk: Das Zehnte had weinig te duchten van SCV en de klei was nog natter dan een dweil die net in een emmer met negen liter water geknikkerd was. Aangezien de lokale zambonimeester wegens dwingende adviezen van het RIVM thuis op de bank de herhaling van The Voice Kids lag te kijken, ging de ene Das Zehntenaar na de andere op zijn plaat. Toch zou El Selecao op voorsprong komen: een compleet weg gewaaide voorzet van Hommellinho vloog met een artistieke boog vanaf zo’n 40 meter over de kansloze kiepert van Velp: 0-1! Even later stond ook de 0-2 op het bord, toen Comice du Doyenne een doorgeschoten voorzet alert binnen kopte bij de tweede paal. Hoewel op klei geen rozen groeien, kon Das Zehnte er toch tijdelijk op plaatsnemen. Helaas zorgde een cocktail van passief verdedigen, een once in a life time zondagsschot vanaf ruim 25 meter en een onderschattende goalie voor een fraaie 1-2. Veerkrachtig als Das Zehnte is, rechtte het de rug. Niet veel later onderschepte Mister Bookmaker de meest voorspelbare terugspeelbal sinds 11 oktober 1992. De uitstormende poortwachter van SCV was vier weken te laat en schepte de witte Keniaan tegen alle voetbalwetten in onderuit: penalty! Voor zo’n klus zoek je iemand met gevoel, beheersing, techniek en scorend vermogen. Niet meer dan logisch dat onze Co plaats nam achter het witte leder. De onvermijdelijke redding van de kiepert mocht de gastheren echter niet baten, want in de rebound werd de bal alsnog op zijn Co’s door het net heen gerost: 1-3!

Ook regerend Man of the Match Robinho Reijnen deed voor de thee nog een duit in het zakje. Wegens de 421e persoonsverwisseling van het seizoen kreeg hij de bal op links aangespeeld, maar met de overtuiging van een Emiel Roemer op een derde donderdag na Hemelvaart roeide hij de bal bij de tweede paal met links het hok in: 1-4! Aangezien ook onze conference Peer nog een keer trefzeker was, leidde Das Zehnte halverwege het spektakel met maar liefst 1-5! Een ongekende weelde, waar zelfs Bill Gates en Jeff Bezos alleen maar van gedroomd konden hebben. In extase over het vertoonde spel, wilde de goed fluitende arbiter daarover snel zijn vrouw bellen en daarom floot hij gauw drie keer in het rond: Halbzeit.

Onze leidsman had een onheilspellend voorgevoel en kwam beide ploegen niet meer ophalen voor de tweede helft. Tot verdriet achteraf van SCV, Das Zehnte en met name de toeschouwers namen de spelers zelf het initiatief, waardoor de leidsman niet ontkwam aan het verneuken van 45 extra minuten van alle bij de wedstrijd betrokken levens. Op een veld dat door de weinig inspirerende regen met de minuut minder bespeelbaar werd, had de tweede helft hoofdzakelijk het amusementsgehalte van een gesloten Efteling. De thuisploeg kwam zelfs nog een aantal keren in de buurt van de 2-5, maar die bedorven kers op de horrortaart bleef Das Zehnte dankzij sluitpost The Rock bespaard. SCV ergerde zich ondertussen nog wel geel en blauw aan een aantal opmerkelijke ingooien van de kant van Das Zehnte en die rekening werd na 73 minuten vereffend. Met veel gevoel voor slapstick en amateurtoneel stormde slachtoffer De Neel over het veld, in de hoop aan het eind van dit seizoen in aanmerking te komen voor de Oscar voor ‘Beste Medisch Centrum West act’ of ‘Snelst genezen gebroken been’. De jury beraadt zich nog volop op de nominaties.

Ondanks de drassige tweede helft toch drie broodnodige punten voor Das Zehnte. It eend immers over til its over.

Disclaimer:
Over de volgorde, volledigheid en juistheid van zaken kan uitvoerig worden gecorrespondeerd. Het heeft alleen geen zin.

Afgelast: 13/3 keepersschool Geurts/Janssen

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 159

In verband met de berichtgeving over het coronavirus, het beleid van NOC*NSF, de KNVB en DAW Schaijk hebben we helaas moeten besluiten dat ook de keeperschool van a.s. vrijdag 13/3 wordt afgelast!