Log in

Voetbalnieuws

Das Zehnte herpakt zich met uitzege op koploper: 2-3!

 • Geschreven door Mister Bookmaker
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 92

Na een reeks beroerde uitslagen zijn de titelkansen van Das Zehnte gereduceerd tot ongeveer 12,7 %. Dat mocht de noeste ambities niet drukken en met opgeheven hoofd reisde de geoliede machine van Technisch Hart Steef & Zeger BV af naar Landerdgenoot Zeeland,. Daar wachtte een confrontatie met de ongeslagen koploper in onze Klasse: Festilent 7. De thuiswedstrijd verdiende eerder dit seizoen geen winnaar, maar ging toch met 0-2 verloren. De revanchemessen waren geslepen.

De uitgekookte tactiek van de Zeelanders werd al snel duidelijk: zo snel mogelijk de zwakste schakel van de tegenstander in laten spelen en daarvan optimaal profiteren. Dat plan viel al snel in duigen. De Hommel, eerder deze week nog internationaal erkend als dé ‘Eindeloos zeveraar’ van het volledig tijdperk na de zwart-wit TV, bemoeide zich namelijk zo nadrukkelijk met de ‘Man in Black’ dat hem dat in twee korte etappes een rode kaart opleverde. Plan A van de koplopers kon overboord.

Sonny van Nick leek de laatste weken eindelijk de aansluiting gevonden te hebben bij het torenhoge niveau van de technisch begaafde Mannschaft van Das Zehnte, maar tegen de offensieve linie van de koploper bleek het andere koek. Een ruk aan de noodrem in het strafschopgebied bleek noodzakelijk en de daarop volgende pingel werd benut: 1-0.

Een matige uitgangspositie, maar in de wetenschap dat door het vertrek van de Hommel meer ruimte ontstond én de strategie van de Tabellenführer in duigen lag, herpakte Das Zehnte zich wonderwel. Ko groef diep in zijn aderen en vond daar nooit eerder ontdekte aanvallende kwaliteiten. Onhoudbaar trok hij vanaf de linkerflank naar binnen en schoof daar vakkundig de rappe ausgleich tegen de touwen: 1-1! Dat gaf de ploeg zoveel vertrouwen dat Mister Venne strak aan de zijlijn spontaan tal van gigantische trucjes uit zijn sok toverde. Het massaal uitgerukte publiek genoot met volle teugen. Halbzeit.

Optimistisch gestemd kwam Das Zehnte uit de kleedhokken en dat bleek al snel terecht. Box ‘Roberto Carlos’ van Hanstel legde aan voor een vrije trap net buiten de zestienmeter en schoof feilloos binnen: 1-2! De weergaloze vreugde was van korte duur. Na half ingrijpen van de Schaijkse defensie kon een Festilentenaar opstomen over rechts en de bal strak voor de pot slingeren. De daarop volgende inzet kon in eerste instantie nog gepakt worden door D’n Steef, maar in de rebound werd het alsnog 2-2.

Even later leek ook de 3-2 in de maak. De Zillanders kregen een Sahariaanse oase van ruimte om een lange bal te geven. D’n Steef bleef als een Duitse herder in zijn hok en vertrouwde terecht op zijn uitgezakte tijgerachtige reflexen op de doellijn. Met een cruciale heldenredding hield hij Das Zehnte op de been.

De oog-voet coördinatie van de thuisploeg bleek ten opzichte van de thuiswedstrijd nog niet veel verbeterd en het was wederom een fysiek potje. Het al ruime tijd in ondertal spelend Vaandelelftal van DAW Schaijk wist echter van geen wijken en werkte zich een homerun in de rondte. Dat leek zowaar de 2-3 op te leveren, toen een hoge bal binnen de zestienmeter voor de voeten van de Keijzer belandde. Die schampte het witte leder met zijn suikerbeen: naast! Festilent was gelukkig solidair en miste aan de overkant ook een kopkans van Sovjet-Unische grootte.

Das Zehnte hield kranig stand en in de slotfase lanceerde De Zeger in een opwelling van genialiteit met een steekbal Dikkop ‘Onze d’n Twedde’ van den Hoogen, die knap afrondde: 2-3! Nadat Das Zehnte ook de niet bescheiden blessuretijd overleefd had kon de kruk definitief van de fles. Met een dik verdiende uitzege van PSV en een even dik verdiende nederlaag van de hoofstedelingen werd het op sportief vlak al met al een onvergetelijke middag.

DAW Schaijk te sterk voor Sparta ‘18

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 256

DAW won zijn thuiswedstrijd met ruime cijfers van Sparta’18, met rust was de stand al 3-0, na negentig minuten 4-0. Corik Megens was met drie treffers de gevierde man.

Het eerste gevaar komt van Corik Megens die vanaf rechts de doelman onder vuur neemt. Doelman Yannick Vullings kan redelijk eenvoudig pakken. Twee minuten later weer Corik Megens, passeert twee spelers, in de korte hoek is doelman Vullings attent. Aan de andere zijde na een dik kwartier een enorme scrimmage, uiteindelijk ruimt Robyen van der Heijden tweemaal op. Halverwege het eerste bedrijf, goede kaats Corik Megens, de uithaal van Freek van Boekel is mooi maar keeper Vullings redt. Na een dik half uur vrije trap Freek van Boekel aan de rechterkant, de kopbal van Corik Megens is doeltreffend, 1-0. Een minuut voor rust, Mike van de Ven op Robyen van der Heijden, het schot, van Robyen verdwijnt in de rechterbenedenhoek, 2-0. Vanaf de aftrap komt DAW wederom in balbezit Corik Megens stuit in eerste instantie op doelman Yannick Vullings, maar in de rebound bolt het net wel, 3-0.

Na de pauze, hoekschop Freek van Boekel, de kopbal van Corik Megens wordt van de lijn gehaald. Na vijf minuten, Bart Schouten komt vrij voor Rick van Aalst. De keeper redt subliem. Na klein uur hoekschop Freek van Boekel, Corik Megens torent hoog boven iedereen uit en kopt de bal tegen de touwen,4-0 Aan de andere kant, Bram Wijnhoven vrij voor doelman van Aalst, wederom een prima redding. Even later inzet Bart Schouten, redding Jaap Maathuis, de aansluitende corner, weer een knappe redding van Rick van Aalst. Het slotakkoord is voor DAW maar het vliegende schot van Siem van Merwijk, na een pass van Mike van de Ven, zeilt over de kruising. Eindstand 4-0.

Een mooie en belangrijke overwinning. Volgende week, op de “Duitse Mittag”, komt hekkensluiter SC Irene uit Tegelen op bezoek. Niets anders dan winst wordt van DAW Schaijk verwacht, en ja, eindelijk, het wordt voorjaar! Tjusch.

DAW ontvangt Sparta ‘18

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 190

Zondag komt Sparta’18 uit Sevenum naar sportpark d’n Heuvel. De ploeg van Ralf de Haas bezet de voorlaatste plaats en knokt voor lijfsbehoud. Het is voor trainer de Haas het laatste seizoen in Sevenum, Ronald Steijlen zal de Haas opvolgen. DAW wil weg uit de onderste regionen. Winst de komende twee duels zal daarbij helpen. Zondag werd er terecht niet begonnen aan de wedstrijd, Sparta’18 en SSS’18 begonnen nog wel maar ook zij, zochten wijselijk de warme kantine op naar een tiental minuten. Trainer Rob van der Ven over zondag.

Rob “Afgelopen zondag een terechte beslissing van de scheidsrechter in samenspraak met beide teams om tien minuten voor aanvang alsnog de wedstrijd af te gelasten. Voetballen onder deze omstandigheden was simpelweg geen doen. De komende twee wedstrijden zijn cruciaal voor de rest van het seizoen. Thuis tegen achtereenvolgens Sparta'18 en Sportclub Irene. Hopelijk kunnen we de komende weken gewoon op ons eigen hoofdveld terecht en hoeven we niet meer uit te wijken naar het kunstgras. Vooralsnog lijkt het erop dat we sinds lange tijd weer eens compleet zullen zijn, wat er voor zorgt dat er keuzes gemaakt kunnen worden. Wie er gaan starten is nog even de vraag, maar uiteindelijk telt alleen een overwinning, alle andere zaken zijn van ondergeschikt belang”.

Zondag word het droog en de zon zal zich weer eens laten zien. Scheidsrechter is de hr Luc Linders uit Munstergeleen! Een dik uur rijden. Petje af. De arbiter zal ongetwijfeld om half drie exact willen beginnen. De supporters zijn er klaar voor. Namens spelers en begeleiding tot zondag.

Hoe komt DAW uit de carnaval?

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 237

Dit is de grote vraag. Een aantal jongens bonden de laten onder, maar de meeste waren in de “moeshutte” te vinden. Prachtig om te zien hoe ook, met carnaval het een echt team was. Tel daarbij op, dat DAW nu een bijna blessure vrije groep heeft, en met 6 thuiswedstrijden van de komende 7 duels, dan kan succes niet uitblijven. Volharding uit was niet een “beste” wedstrijd zullen we maar zeggen, vanuit DAW perspectief bekeken. Tijd voor een ander DAW als in Vierlingsbeek. Hierover is het iedereen wel eens. Trainer Rob van der Ven over zondag as.

“Komende zondag de eerste van vier thuis wedstrijden deze maand. Feit is dat we in Vierlingsbeek destijds zijn overklast door een veel scherper Volharding. Daarnaast moesten we toen enkele belangrijke spelers missen, maar dat mag eigenlijk geen excuus zijn. Voor zondag lijkt onze groep compleet te zijn, maar de vraag is natuurlijk hoe we uit de carnaval zijn gekomen. Wie er zondag wel of niet bij zijn bij Volharding vind ik niet eens zo belangrijk. We zullen vooral naar ons zelf moeten kijken en op moeten brengen wat we ook in verschillende helften de afgelopen maand hebben laten zien. Lukt dat, dan ga ik er vanuit dat we Volharding dit keer wel tegenstand kunnen bieden”.

DAW heeft nog een kleine kans in de 2e periode, maar kan niet veel meer punten laten liggen. Maartse buien worden verwacht. Maar de echte supporter zal zich daar niets van aantrekken. Scheidsrechter deze middag is de hr de Graaf uit Venray. Deze zal om 14.30 willen beginnen. Namens spelers en begeleiding tot zondag.