Voetbalnieuws

DAW Schaijk 1 delft onderspit in derby: 2-3

 • Geschreven door Erwin Christiaans
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 194

DAW Schaijk 1 delft onderspit in derby: 2-3

Al vroeg in de wedstrijd liepen de oranjehemden achter de feiten aan. Na een handvol minuten spelen was het namelijk Joël van de Berg die een voorzet van Edwin Huibers tegendraads wist binnen te koppen: 0-1. Die score werd binnen het half uur zelfs verdubbeld nadat Donny van Herpen vanaf 11 meter een toegekende strafschop wist te scoren. DAW stichtte weinig gevaar in het eerste bedrijf en had enigszins geluk dat Van Herpen een verkeerde terugspeelbal niet wist af te straffen. In het tweede bedrijf kwam de Schaijkse formatie terug in de wedstrijd. Een hoekschop van Noah van Deijne belandt bij Corik Megens. Waar Corik doelman Denny Witjes op zijn weg vond, wist broer Mark de goalie wel te passeren: 1-2. Berghem Sport wist in de 63e minuut de marge weer terug te brengen naar twee. Lars van der Kwartel schoot een afgeslagen hoekschop fraai met binnenkant voet in de rechter bovenhoek: 1-3. Zo’n tien minuten voor tijd komt DAW wederom terug in de wedstrijd. Een voorzet van Roel Janssen wordt door Mark Megens teruggekopt op broer Corik. De Schaijkse spits rondt met een dropkick in het dak van het doel fraai af: 2-3. Dan is de tijd aangebroken voor het slotoffensief. DAW krijgt kansen op de 3-3. Invaller Robbert Knipping is als stormram dichtbij en in de laatste minuut gaat zelfs doelman Rick van Aalst mee naar het front. Het mocht niet baten. De 2-3 eindstand bleef op het scorebord staan.

Het is bijzonder spannend in de stand. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer laatst is slechts negen punten. Volgende weekend vindt de inhaalwedstrijd tussen Helvoirt en Heeswijk plaats. Bij puntverlies van Heeswijk is de periodetitel voor Berghem Sport. DAW Schaijk neemt het na de onderbreking op tegen Olympia ’18.

1. Berghem Sport 8-16
2. Vianen Vooruit 8-15
3. Olympia'18 8-15
4. Prinses Irene 7-12
5. Heeswijk 6-10
6. Venhorst 7-10
7. EVVC 8-10
8. DAW Schaijk 8-10
9. SVSSS 8-10
11. Volharding 8-8
12. Real Lunet 8-8
13. Helvoirt 6-7
14. Volkel 8-7

 

DAW Berghem Sport

DAW op zoek naar eerherstel tegen Berghem Sport

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 387

Zondag, een prachtig affiche op sportpark d’n Heuvel. Berghem Sport komt op bezoek en dat zijn doorgaans “mooie potjes”. Bij Berghem Sport speelt zeker Bram Kappen niet mee, hij kreeg een rode kaart tegen Volharding wegens ernstig gemeen spel (twee wedstrijden) DAW nog zonder Freek van Boekel en Robbert Knipping. Rob van der Ven baalt nog na van de eerste tien minuten in Vught, al is de knop ook alweer omgezet en de focus op zondag.

Rob; “Wanneer je zo begint als tegen Lunet afgelopen zondag, dan win je geen enkele wedstrijd. Vanaf de eerste minuut liepen we achter de feiten aan en mogen we van geluk spreken dat we terug in de wedstrijd komen door een rode kaart en later nog de penalty, beide terecht overigens. Uiteindelijk geven we de 3-1 te gemakkelijk weg en creëren we ondanks veelvuldig balbezit te weinig in de laatste fase van de wedstrijd. Een verdiende overwinning voor Lunet, al hebben we dat met name aan ons zelf te danken. We hebben vanaf dinsdag de focus direct gelegd op Berghem Sport en prima getraind. Het zal wederom een pittige wedstrijd worden waarbij Berghem zoals altijd de grens op zal zoeken. Een ploeg met veel ervaring, duelkracht en spelers, zoals Edwin Huibers en Donny van Herpen, die voetballend het verschil kunnen maken. Behalve Freek van Boekel en Robbert Knipping kunnen we compleet aantreden en is het aan ons om te laten zien dat we ons dit keer wel kunnen wapenen tegen de bekende kwaliteiten van Berghem Sport”.

Een prima herfstdag voorspeld zondag. Ik zou zeggen ga er maar eens goed voor zitten als scheidsrechter Marvin Lahaije uit Nieuwstad gaat om half drie beginnen. Namens spelers en begeleiding tot zondag.

De laatste tien competitiewedstrijden thuis tegen Berghem Sport

21-10-2018 DAW – Berghem Sport          2-1 Siem van Merwijk 1X Joey Cissen 1X            

01-10-2017 DAW – Berghem Sport          4-3 M. Raaijmakers 1X S. van Merwijk 1X R. Knipping 1X ed 1X

15-04-2017 DAW – Berghem Sport          3-0 Corik Megens 1X R Knipping 1X M Raaijmakers 1X

21-09-2014 DAW – Berghem Sport          0-1

13-10-2004 DAW – Berghem Sport          1-4 Dennis Kappen 1X

16-09-2001 DAW – Berghem Sport          1-4 Teun van Maasdijk 1X

29-10-2000 DAW – Berghem Sport          1-0 John van Ras 1X

31-10-1999 DAW – Berghem Sport          3-1 Michel Jans 2x John van Ras 1X

04-04-1993 DAW – Berghem Sport          2-5 Jos Keizer 1X Frandy Manders 1X

09-02-1992 DAW – Berghem Sport          1-1 Erik van den Heuvel 1X

Hoog bezoek voor Das Zehnte uit bij Estria

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 154

Bij DAW Schaijk zijn alle elftallen even belangrijk. Om die nobele gedachte te onderstrepen reisden dit weekend zowel onze voorzitter ‘Thierry’ Henrie Lamers als de voorzitter van de Technische Commissie Gerard ‘Salah’ Manders af naar Escharen voor een uitwedstrijd van Das Zehnte. Tot ieders teleurstelling bleek bij het verzetten van de klok iets gruwelijk mis gegaan te zijn, waardoor beide heerschappen pas zo’n twee uur na de aftrap op het strijdtoneel verschenen. Na afloop van ons duel, maar extreem toevallig wel pal voor de aftrap van DAW 3, dat ook tegen Estria mocht aantreden. Wat een geluk bij een ongeluk.

Ietwat ontdaan door het verzaken van de Hoge Heren begon vooral Mister ‘Arjen Ribben’ Bookmaker als een natte zeepkist aan de wedstrijd. Met de kleurenblindheid van een anaconda onder een tafelkleed strooide hij met passjes op de rood-witte thuisploeg, die daar gelukkig bar weinig mee uitrichtte. Toch was hij even later per ongeluk ook twee keer aan de goede kant van de piste te vinden. Met een gedrukt schot na een afvallende bal bezorgde hij de thuiskeeper eerst gruwelijke bibbers. Daarna zette Hommelinho hem vrij voor diezelfde keeper, maar had de vergane gokglorie ongeveer 14 jaar en 27 dagen de tijd nodig om de bal klaar te leggen, waardoor een thuisbackske alsnog voor de bal kon gaan liggen.

Door een uitblinkende Nicky ‘Fort Knox’ van Son gaf Das Zehnte nauwelijks echte kansen weg en door een florerende Hommelinho was de aanvallende creativiteit van onze armada niet op twee vorkjes te prikken. Halverwege de eerste helft was de Hommel – in Spaanse kringen bekend als Iniesta Obesitas – zelf met een schot van buiten de zestienmeter dicht bij de 0-1. Ook Estria kreeg na iets te laat (lees: traag) uitkomen van onze poortwachter een joekel van een kans, maar zoals wel vaker in onze Kelderklasse bleek het idee – een subtiele lob op doel – oneindig veel beter dan de uitvoering.

Een Frits van Turenhoutje bij de thee leek onvermijdelijk, maar Das Zehnte zou toch nog één grote kans krijgen: na een afgemeten voorzet vanaf links kon Peppie ‘toet-toet boing-boing’ zonder Kokkie bij de tweede paal 0-1 maken. Helaas: als een ijsdanser die zijn trainingsuren niet gemaakt heeft en zijn motoriek thuis op de plank heeft laten liggen wist hij niet alleen de kans om de shampoo te wikkelen, maar voorkwam hij ook dat een gretig instormende Arjen Ribben de touwen kon kastijden. Alsnog 0-0 am Halbzeit.

Vroeg in de tweede helft brak Das Zehnte dan toch de ban. Met een diagonaal in de verre hoek tekende een kersverse Merk de 0-1 aan. Daar stak de leidsman helaas een eigen vlaggenstokje voor. Aangezien hij het vanuit de middencirkel een stuk beter kon bekijken dan de eigen grensrechter van Estria die wel op één lijn stond, besloot hij de goal wegens buitenspel af te keuren. Dat leidde tot geVARieerde reacties aan oranje-blauwe zijde

Lange tijd kabbelde de wedstrijd voort als een zaksloot en leek Das Zehnte kostbare punten te verliezen in de strijd om het kampioenschap en de DAW-periodetitel. Totdat daar opeens onze miniprins uit de as van het veld herrees. Onder de rook van het epicentrum van Market Garden bereikte de inventiviteit van onze legerautootjeskijker ongekende hoogten. Met het speels gemak waarmee Tom Okker in 1968 Lew Hoad versloeg in de finale van het toernooi in Dublin, torpedeerde hij de bal in de voeten van invaller Commice du Doyenne. Die bleef Antarctiaans koel en passeerde de vijandelijke goalie in de korte hoek. De onvoorspelbaar gebleken eigen waarnemingen van de leidsman constateerden gelukkig ook een uitdoelpunt: 0-1!

In de laatste tien minuten werd het net door beide partijen niet meer gevonden, waardoor Das Zehnte met stiletto’s over de greppel met drie punten huiswaarts trok. Onze hoog bekleedde kaderleden zagen DAW Schaijk 3 even later teleurstellend met 3-1 verliezen van Estria 2. Pick your battles.


Disclaimer
Wegens medische beperkingen van de auteur en een gebrek aan mobiele notitieblokken kan over de volgorde van gebeurtenissen en de volledigheid van het verslag niet worden gecorrespondeerd.

Verlies voor DAW Schaijk in Vught

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 296

DAW verloor in Vught van Real Lunet. De ploeg kwam al vroeg op een 2-0 achterstand. Na een man meer situatie door een rode kaart, kon men de opgelopen schade niet meer rechtzetten. Het verloor uiteindelijk met 3-2.

In de zevende minuut Murat Dogan haalt hard diagonaal uit en zet de 1-0 op de borden. Real met veel druk naar voren troeft DAW af en drie minuten later ligt de 2-0 in het netje, een van richting veranderd schot van Kevin Magandu treft doel. Na een kwartier kantelt de wedstrijd Corik Megens breekt door de defensie en Freek Langermans trekt aan de noodrem. De uitstekende jonge leidsman Steve Janssen is onverbiddelijk, Langermans kan inrukken. DAW komt beter in de wedstrijd en krijgt kansjes, vijf minuten voor de pauze de aansluittreffer, Noah van Deijne zet de bal voor het doel, Tyronne Burgers rond af. 2-1 rust

Na tien minuten, snoeiharde vrije trap van Noah van Deijne, de bal ploft naast de paal. Rondom een uur spelen, kleine kansen voor de DAW de gelijkmaker hangt in de lucht. Een razendsnelle uitbraak op het spekgladde kunstgras gooit roet in het eten. Steffan Moes steekt de bal op Emin Balta, Emin heeft een mooie voorbeweging komt binnendoor, en vrij voor Rick van Aalst faalt de aanvaller niet 3-1. Twee minuten later een actie van Roel Janssen, keeper Dogan tikt Roel aan, stafschop. Klusje Mark Megens 3-2. Nog twee grote kansen voor DAW, maar de 3-2 score blijft op de borden.

Door de resultaten op de andere velden kruipt de stand weer in elkaar, DAW verliest maar stijgt door het doelsaldo twee plaatsen. Volgende week de altijd mooie derby tegen het sterke Berghem Sport. Een mooie aangelegenheid tot eerherstel.

 

Uitslagen 2e klasse H

Olympia'18 - Prinses Irene 2-2
Venhorst - EVVC 2-0
Helvoirt - SVSSS 3-0
Real Lunet - DAW Schaijk 3-2
Volharding - Vianen Vooruit 1-1
Heeswijk - Volkel 3-1
Emplina - Berghem Sport 0-2

De stand

1. Vianen Vooruit 7-15
2. Berghem Sport 7-13
3. Olympia'18 7-12
4. Prinses Irene 6-11
5. EVVC 7-10
6. DAW Schaijk 7-10
7. Emplina 7-10
8. SVSSS 7-10
9. Real Lunet 7-8
10. Heeswijk 5-7
11. Venhorst 6-7
12. Volharding 7-7
13. Helvoirt 5-4
14. Volkel 7-4