Voetbalnieuws

Competitie indeling DAW 1 bekend.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 204

Hieronder de competitie indeling voor het seizoen 2018/19 voor DAW 1


2e Klasse H

Berghem Sport
DAW Schaijk
EVVC Vinkel
RKVV Emplina
VV Erp
VV Heeswijk
VV Helvoirt
SV Real Lunet ( Vught)
SSS'18 Overloon
Sparta’18 (Sevenum)
Sportclub Irene (Tegelen)
RKSV Venhorst
Vianen Vooruit
RKVV Volharding (Vierlingsbeek)


In de komende DAW’er. een vooruitblik op de tegenstanders van DAW, komend seizoen.

Waskosten en gele/rode kaarten seizoen '17-'18

 • Geschreven door Erwin Christiaans
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 190

Beste DAW'-ers,
 
GELE - RODE KAARTEN
Enkelen van jullie hebben afgelopen seizoen één of meerdere gele (of rode) kaarten ontvangen van de scheidsrechter. De kosten hiervan worden omstreeks vrijdag 29 juni geïncasseerd via automatische incasso.

Gele kaart - tarieven seizoen 2017-2018:
- € 6,90 euro (junioren; bij 5 kaarten en meer wordt € 15,10 per eerstvolgende kaart in rekening gebracht).
- € 15,10 (senioren; bij 5 kaarten en meer wordt € 26,60 per eerstvolgende kaart in rekening gebracht).

Rode kaart - tarieven seizoen 2016-2017:
- € 15,10 (junioren) en € 26,60 (senioren).
 
WASKOSTEN TENUES
Daarnaast wordt bij spelers van DAW 1-2-3 € 12,50 geïncasseerd in verband met de waskosten van de tenues. Bij de JO 19-1 spelers bedraagt dit € 7,50. Dit gaat over het afgelopen seizoen (dus 2017-2018). Ook dit zal rond 29 juni plaatsvinden.

DAW naar de 2e klasse, wint van VV ALFA Sport

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 1400

In een knotsgekke wedstrijd dwong DAW, voor het eerst in zijn historie, promotie af naar de 2e klasse. Het won in Someren op sportpark De Potacker met 2-4. Het was zoals gezegd een memorabele wedstrijd, de eerste helft eindigde met 0-2 maar had voor hetzelfde geld 4-4 kunnen staan. In de tweede helft moest DAW ver terug op eigen helft, VV ALFA Sport kwam tot de gelijkmaker. DAW piepte en kraakte, maar hield stand. In de omschakeling, diep in de tweede helft, trok het de winst naar zich toe.

DAW begon aarzelend aan het duel, een schot van Stan Wolters gaat naar twee minuten over het doel. Aan de andere zijde, goede voorzet Freek van Boekel, de kopbal van Robbert Knipping gaat voorlangs. Na en kleine tien minuten de oersterke Henry Prescott draait weg bij Mark Megens, het schot, een meter over het doel. Meteen aan de ander kant hoekschop Freek van Boekel, Bart Vos verlengt met de voet, Corik Megens jaagt het “vijfje” tegen de touwen, 0-1.
Na een kwartier, Mike van de Ven legt de bal breed op Bart Vos, zijn schot wordt gekraakt. Weer twee minuten later hoekschop ALFA Sport, kopbal  Lars Brinkman, redding met het hoofd op de doellijn van Freek van Boekel. Na twintig minuten, voorzet Freek, de kopbal van Corik Megens, via de onderkant lat het veld weer in, Bart Vos zijn inzet wordt geblokt. Halverwege de eerste helft, de kleine behendige Rik Janssen glipt op het kunstgras langs de DAW defensie, legt de bal goed terug, Freek van Boekel redt weer op de lijn.
Twee minuten later is het weer “plaaggeest” Janssen die Henry Prescott bedient, één op één brengt Rick van Aalst redding met de voet. Na een dik half uur, Corik Megens legt breed op Siem van Merwijk. Het schot uit de draai is te gehaast. Aan de andere zijde Tim Janssen gaat weer eens op avontuur, het is echter Tom den Ouden die het schot eruit haalt. Tien minuten voor rust, Corik, op Bart Vos, Bart vind Mike van de Ven, Mike tikt de bal voorbij de verdediger, die te laat is met zijn tackle, de goed leidende scheidsrechter Souwen is onverbiddelijk, strafschop. Mark Megens klaart, zoals gebruikelijk, stoïcijns de klus, 0-2.
AlLFA Sport wil meteen voor rust iets terug doen, voorzet Guy Hermens, de kopbal van Prescott gaat over het doel. Drie minuten voor rust, Siem van Merwijk trakteert het publiek op een mooie boogbal, keeper Roel van Kempen tikt de bal onder de lat weg. Corik Megens pikt op, voorzet, Bart Vos mikt naast. Het slotakkoord van het eerste bedrijf, is voor de lepe Peter-Jan Erkens, maar de kopbal gaat over het doel. Rust 0-2.

Gelijk twee minuten na de rust, een diepe bal van Prescott, de volley van Stan Wolters is fraai, steenhard valt de bal in de touwen 1-2. Na vijf minuten, Bart Vos gaat prima door over de rechterkant, de voorzet is op maat, Corik Megens ziet zijn kopbal weer via de onderkant van de lat het veld in springen. Twee minuten later voorzet Bart Vos, inzet Corik Megens, metertje naast.
Na een uur legt Peter-Jan Erkens maar weer eens de bal achter de verdediging, de kopbal van Marc Hermens een meter naast. Na driekwart wedstrijd, lage voorzet Bart Vos vanaf rechts, de inglijdende Corik Megens heeft geen geluk, de bal blijft onder keeper van Kempen liggen. Trainer Michel Broeders gaat wisselen, spits Feddo Mobers komt erin. Zijn eerste balcontact is raak. De vrije trap van Erkens, de volley slaat bij de tweede paal keihard binnen 2-2.
DAW moet ver terug maar veel kansen krijgen de Limburgers niet meer, DAW probeert te overleven. Drie minuten voor tijd, Freek van Boekel brengt de bal in de zestien, Corik Megens mist, bij de 2e paal is Robbert Knipping mee geslopen, voor de keeper prikt Robbert de bal met het hoofd tegen de touwen. Waanzinnige vreugde bij de oranje armada, zou het dan toch? Een minuut later, onderschepping op het middenveld, Corik frommelt en rommelt, maakt de bal vrij, met de binnenkant laat hij keeper Roel van Kempen kansloos. 2-4!!!! Scheidsrechter Souwen fluit diep in blessuretijd DAW naar de 2e klasse. Trainer Rob van der Ven, met zijn gehele begeleidingsstaf en spelers schrijven DAW historie!!

Na 35 wedstrijden beker, competitie en nacompetitie voetbal, is het gedaan. De doelstelling is bereikt, de 2e klasse. Volgend jaar weer nieuwe uitdagingen en kansen, we gaan naar clubs waar we nog nooit tegen gespeeld hebben. Maar ook een fiks aantal derby’s, Berghem Sport, Venhorst, EVVC, Erp (met oud coach Jurgen van Wanrooij), Vianen Vooruit, Heeswijk. Kortom, weer een seizoen om naar uit te kijken. Maar eerst een welverdiende vakantie. Tot eind augustus.

Joey Konings voor twee jaar naar Heracles

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 494

Heracles Almelo heeft Joey Konings voor twee jaar vastgelegd. De twintig jarige oud DAW'er komt tranfervrij over van PSV. Joey Konings speelde elf jaar voor de eindhovenaren en stond ook in de belangstelling van RKC Waalwijk.