Voetbalnieuws

DAW Schaesberg donderdag as 20.00 uur

  • Geschreven door Jan Janssen
  • Categorie: Voetbalnieuws
  • Hits: 93

DAW Schaijk speelt donderdag as. een thuiswedstrijd in de 2e ron de van de nacompetitie tegen het zuid Limburgse VV Schaersberg uit Landgraaf. VV Schaesberg is een fusieclub ontstaan uit RKONS en RKVV Kolonia en is ontstaan in 2003. Leuk feitje is dat de velden van sportpark Strijthagen tijdens Pinkpop worden gebruikt als camping. Dan de wedstrijd, de ploeg uit Landgraaf eindigde in de competitie als dertiende en voorlaatste en werd dus veroordeeld tot de nacompetitie. Doelsaldo 39 voor en 66 tegen. Het betreft wederom een alles of niets wedstrijd, bij een gelijke stand is er een verlenging, aansluitend eventueel strafschoppen. Rob van der Ven blikt nog kort terug, het vizier is uiteraard inmiddels vol op donderdag as.

Rob: “Goed om te zien dat we de vorm van de laatste weken een vervolg hebben kunnen geven in de wedstrijd tegen RVU. Een iets wat geflatteerde maar absoluut verdiende 5-1 overwinning die we na de wedstrijd even samen gevierd hebben. Hierna is de knop alweer vrij snel omgegaan in de richting van donderdag. We hebben momenteel de luxe dat we over een enorm grote en zeer gemotiveerde spelersgroep kunnen beschikken. Het is nog even de vraag hoe we fysiek uit de wedstrijd van zondag zijn gekomen, maar vooralsnog lijkt het er goed uit te zien. Donderdag wacht ons een eersteklasser, die wat ervaren jongens gedurende het seizoen noodgedwongen hebben teruggehaald. Een mooie uitdaging om ons te meten met deze wederom onbekende tegenstander.

Mike van de Ven

("stille kracht" Mike van de Ven in actie tfoto Marja Megens)

Scheidsrechter deze avond is de ervaren Cris-Stan van Daal uit Bernheze, Assistent-scheidsrechters zijn de heren Lamers en Witjes. Namens spelers en begeleiding tot zondag.

DAW Dames 1 speelt beslissingswedstrijd

  • Geschreven door Jacques Schriks
  • Categorie: Voetbalnieuws
  • Hits: 45

Zondag 11 juni spelen de dames van Dames 1 Voetbal een beslissingswedstrijd om klassebehoud veilig te stellen. Zij spelen dan op neutraal terrein tegen de Dames 3 van FC Eindhoven av. Plaats van handeling: voetbalvelden van FC De Rakt. Aanvangstijdstip: 11.00 uur. Kom allen onze dames steunen!

Overtuigende zege DAW op RVU.

  • Geschreven door Jan Janssen
  • Categorie: Voetbalnieuws
  • Hits: 365

DAW is de nacompetitie gestart met een overtuigende 5-1 zege, het was gedurende het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Na een 2-0 voorsprong werd het vlak voor de pauze verrassend 2-1, na de thee kwam RVU wat opzetten, het was DAW dat uiteindelijk makkelijk uitliep naar een 5-1 zege. In de volgende ronde donderdagavond as. is V.V. Schaesberg de volgende tegenstander op sportpark d’n Heuvel. De 1e klasser versloeg Maastricht West met 3-1.

Al in de zevende minuut een grote kans voor DAW, Siem van Merwijk vrij voor de doelman die redding brengt, in de rebound, voor open doel Corik Megens over. Na een klein half uur de verdiende voorsprong Hidde van der Heijden op Jacco van der Heijden, voorzet vanaf de rechterkant , Siem van Merwijk kopt door, Bart Vos zit er goed achter en schiet beheerst de bal tegen de touwen 1-0.

 juichend DAW tegen RVU

(DAW viert wederom een doelpunt foto Marja Megens)

Vijf minuten later is het weer raak, mooie aanval DAW over veel schijven, Freek van Boekel op Bart Vos over de linkerkant, Bart legt terug bij de 2e paal is Jacco van der Heijden trefzeker, met een droge schuiver de 2-0 drie minuten voor de rust, eerste speldenprik RVU, Rick van Aalst redt op het schot van Bér Dreesen. Twee minuten voor rust een vrije trap ver van het doel, de muur overbodig, bal komt in de kluts bij Casper Heukelom die de aansluittreffer maakt 1-2.

Tien minuten na de pauze, Jacco van der Heijden passeert aan de rechterkant twee tegenstanders, via een verdediger komt de bal in het zijnet. Aan de andere zijde, Youri Poper met de voorzet, Casper Heukelom mist de bal Koen Veugen in riante positie voorlangs. DAW komt goed weg. Driekwart wedstrijd, diepe hoge bal Siem van Merwijk op Corik Megens, Corik kopt de bal door goede controle Jacco van der Heijden , die beheerst de bal onder de doelman schuift. 3-1. Kwartier voor tijd, Bart Vos speelt aan de rechterkant Jacco van der Heijden aan, Jacco legt terug op Hidde van der Heijden die de bal beheerst en keurig in de bovenhoek legt 4-1, wedstrijd gespeeld! Het slotakkoord is voor de invallers Siem van Merwijk wordt aangespeeld door Noah van Deijne, Siem legt terug op Marc van Heesch die met een mooie voetbeweging de bal hoog in het doel doet belanden 5-1 eindstand.

Zoals keeper Rick van Aalst terecht opmerkte “we hebben nog niks” donderdag gaan we verder tijdstip wordt later bekend zeker is dat het een thuiswedstrijd zal zijn tegen Schaesberg.