DAW 4 moest dit weekeinde op bezoek bij middenmoter Ravenstein 2. Het was een mooi zonnige dag en de heenreis werd dan ook opgeleukt met heel veel vrolijke diertjes die her en der in de tuinen en weien te zien waren. Ze werden begroet met enthousiast claxongetoeter, maar verwaand als ze waren werd er niet terug gezwaaid. Na een motiverend “laat je niet afleiden door de treinen, dan winnen we vandaag van die Ravensteinen!” (eerlijk gejat) konden we de mat op.

De Gelb-schwarzen hadden het in het eerste half uur erg druk met een aardig combinerend DAW 4. De kansen vielen als rijpe kalveren in de put en een 0-3 voorsprong was zomaar mogelijk geweest. Zo stuitte Hiddefantoom van dichtbij op een goede reflex van de Ravensteinse doelman, kopte De Guusman na een goede corner van FC Bens van NOG dichterbij over het doel en trof onze doordeweekse zaalvoetbalkoning Mas Bartens van dichtbij de buitenkant van de kruising. Door de gebruikelijke trage (lees: niet bestaande) omschakeling van de oranjelingen, kreeg Ravenstein aan de overkant ook een grote kans om de score te openen, maar daarbij werd sportief voorlangs geschoten. DAW speldenprikte vrolijk verder en dat werd na ongeveer een stuk of wa minuten met een fraai doelpunt beloond. Een mooi passje van Braimar belandde bij Dylan “hoezo staat er iemand vrij?” Bens, die na drie eerdere verdwaalde afstandsschoten vanaf rechts feilloos hard raak schoot in de verre hoek, 0-1! Naar mate de eerste helft vorderde kwamen de stedelingen wat beter in de wedstrijd. Het Barcelonariaanse overwicht van DAW was verdwenen en nog voor de thee stond de gelijkmaker op het bord. Hiddefantoom had zijn trendy in rood uitgevoerde oogkleppen nog op en bleek zijn gehoorapparaat vergeten te zijn, waardoor hij de aandacht volop op een voorbij razende sneltrein gericht hield, waarmee hij in zijn eentje het buitenspel van de Ravensteiners ophief. Daardoor konden ze alleen op Stefan van Summeren af, die na topoverleg binnen DAW-gelederen als nieuwe DAW4-goalie naar voren geschoven is. In perfecte scoringspositie werd besloten om de bal alsnog beroerd af te leggen, waardoor DAW met de schrik vrij leek te komen. In de kluts, rebound en nastoot kon de bal helaas alsnog in de goal gefrommeld worden, 1-1. Met een compleet onterechte en zeer geflatteerde 1-1 ruststand nipte DAW in de rust teleurgesteld aan hun lauwe bakjes thee.

Het tweede was nog maar net onderweg, toen Stefan “pizzaaa!!” van Summeren met een mooi uitgevoerde showduik de 2-1 kon voorkomen. Hoop in bange dagen Ricky “komt ieeeeee!!” van Boekel maakte kort daarop zijn opwachting in het veld, door de stiekeme Ravensteinse mol in de ploeg Tom Kusters te vervangen. Zijn inbreng leidde al binnen twee minuten tot een doelpunt, maar helaas niet aan de door DAW zo begeerde zijde van het veld. Alsnog 2-1 dus. DAW 4 kon vlinders gaan vangen, paarden gaan fokken of kleiduiven gaan schieten. In plaats daarvan zette het de jacht op de gelijkmaker in. De laatste twintig minuten hadden de Schaijkenaren het overwicht weer redelijk in handen, maar scoren bleef helaas een probleem. Door een gebrek aan scherpte in de afronding, het ontbreken van killerinstinct bij De Killer en een goede reflex van de keeper van Ravenstein, bleef de hatelijke 2-1 op het bord staan. Ravenstein, dat zich bijna de hele wedstrijd al op de counter concentreerde, kreeg ondertussen de nodige mogelijkheden om de beslissing te forceren. Na opnieuw een gebrek aan omschakeling in defensieve zin braken de stationsportparkenaren door over links. Bij de tweede paal kon de baal in twee instanties binnen gegleden worden. De goed fluitende scheidsrechter keurde het doelpunt terecht af, omdat je de bal nou eenmaal niet met de hand in de goal mag slaan, tenzij je de keeper van de verdedigende partij bent. En dat was ie niet. In de gezapige slotfase bleek DAW niet bij machte om de gelijkmaker nog te forceren, waardoor de tweede nederlaag van dit seizoen tegen Ravenstein een feit was. Schrale troost was dat we op de terugweg opnieuw konden genieten van de vele paardjes, zwanen, kippen, geitjes en lama’s, die we ondanks een klotehumeur opnieuw met vrolijk claxongetoeter vriendelijk begroetten. Opnieuw totaal geen reactie, contactgestoorde rotbeesten…