Op deze, qua voetbalomstandigheden ( 14 graden Celsius en windstil ) perfecte dag trad DAW 1 aan tegen de 4de Osse tegenstander aan in de competitie, FC Schadewijk. Het betrof een inhaalduel van eind december. DAW miste door blessures (Maikel van Orsouw, Bart Fransen en Robbert Knipping ) nog een aantal spelers, maar kan door de brede selectie toch altijd een prestatief elftal op het veld laten verschijnen.

De start van DAW was uitstekend. Nadat Mike van Son in de 7de minuut, na een individuele aktie net over de kruising knalt, weet Dennis Kappen in de 10de minuut het netje wel te laten bollen. Tussen 2 verdedigers door weet hij de keeper van Schadewijk door de benen te spelen. 1-0 voor DAW. Daarna volgt er een van beide zijden rommelige fase. Dit resulteert in een aantal kansen.
Brian Peters komt op links goed door, maar schuift de bal naast het doel. Bij de volgende stuurt Nick van Son Dirk van den Hoogen de diepte in. Zijn voorzet wordt door Mike van Son tot treffer gepromoveerd. 2-0. Daarna komt Schadewijk door slordigheden in het spel van DAW een aantal malen dreigend voor de goal voor Sylvester. Ze weten deze mogelijkheden echter niet om te zetten tot goals. In de 36ste minuut komt DAW op een 3-0 voorsprong. Na een voorzet van rechts en een scrimmage voor het doel komt de bal terecht bij Rik Willems. Deze krult de bal schitterend over de keeper van Schadewijk bij de 2de paal in het doel. Als slotakkoord in de 1ste helft stuit de goed spelende Dirk van den Hoogen nog een keer op de goalie van Schadewijk na een goede 1-2 met Dennis Kappen.

De verwachtingen voor het 2de deel van de wedstrijd waren hoopgevend. 3-0 voorsprong, dus doel was om deze voorsprong uit te breiden, aangezien Schadewijk met veel risico zou moeten gaan spelen. De eerste 20 minuten van de 2de helft lieten geen goed voetbal zien. Rens Wijnakker schiet in de 15de minuur net langs de goal. Via een aanval van achteruit komt in de 24ste minuut de bal bij Rens Wijnakker, die Brian Peters aan de rechterzijde aanspeelt. Na zijn aktie binnendoor, knalt hij hard en laag in de verre hoek binnen. 4-0.
In de 27ste minuut kopt Dennis Kappen een bal net naast na een vloeiende aanval startend vanuit de achterhoede. Iets later een aanval over de rechterkant, die Dennis helaas niet tot goal kan promoveren. Waar iedereen een uitbreiding van de score verwacht, valt er een goal aan de andere kant in de 37ste minuut. Uit de kluts scoort Roel van Bergen na een vrije trap van Schadewijk: 4-1. In de 42ste minuut wordt het zelfs 4-2. Na een crosspass vanaf rechts, komt Michael Groenendijk vrij voor het doel. Hij rondt deze kans beheerst af.

Er volgen nog 2 kansen in deze matige 2de helft. Dennis Kappen kapt in een counter een verdediger van Schadewijk uit, maar schiet de bal net naast het doel. Het slotakkoord is voor Schadewijk. Een voorzet vanaf rechts valt over Sylvester heen, maar Tom den Ouden weet deze nog van de doellijn weg te koppen.

De goed leidende scheidsrechter fluit daarna voor het einde van de wedstrijd. Door deze verdiende overwinning komt DAW vaster op
de 2de plaats. De achterstand op koploper DESO bedraagt, met nog 5 wedstrijden te gaan, 4 punten.

Volgende week zondag 10 april: DAW – Hapse Boys. Aanvang 14.30 uur