• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Zonder zelf te spelen heeft DAW 2 donderdagavond het kampioenschap behaald. Concurrent Boekel Sport liet punten liggen tegen De Zwaluw (1-1) waardoor de ploeg van Ton van Tuyl niet meer te achterhalen valt. Zeventien overwinningen en één gelijkspel blijken voldoende voor de titel. Het klinkt als een eenvoudig behaalde titel maar toch was het spannend, tot eind februari. De thuiswedstrijd tegen Boekel Sport (3-1 winst) bleek een cruciale zege voor het kampioenschap. Met deze zege werd Boekel Sport op acht verliespunten achterstand gezet en na deze wedstrijd liet Boekel Sport steeds vaker punten liggen waardoor de titel al op 14 april een feit werd. Een mooi seizoen wordt op deze manier al tussentijds bekroond.

De eenheid die het team vormt, is ongetwijfeld de sleutel tot succes geweest. Niet alleen op het voetbalveld, maar ook naast het voetbalveld kan dit team uitstekend met elkaar door een deur. De bereidheid om voor elkaar te werken is dan ook groot. Eén team, één taak, een slogan die al vroeg in het seizoen werd geintroduceerd. Maar wel kort samengevat wat de kracht is van DAW 2.

Hierbij willen we nog een aantal personen bedanken. Allereerst natuurlijk sponsor Van Casteren. Daarnaast alle trouwe supporters die, ook bij verre uitwedstrijden, altijd present zijn. Uiteraard krijgt de vrouw van Ton van Tuyl hier ook een vermelding. Manlief is tenslotte toch drie keer per week van huis om een bende ongeregeld in het gareel te houden en een stukje opvoeding bij te brengen. Verder een dankwoord richting hoofdtrainer Jurgen van Wanrooij. Hij was nimmer te beroerd om mee te denken in oplossingen richting het tweede elftal. Bij belangrijke competitiewedstrijden voor DAW 2 werd er rekening gehouden met de belangen van het tweede elftal. Klasse dat je als hoofdtrainer op die momenten niet alleen aan het eerste elftal denkt. Als laatste een bedankje voor iedereen die voor het tweede heeft klaargestaan bij blessures. Veel blessures zijn er niet geweest, maar als er dan toch een keer iemand opgetrommeld moest worden, kon een beroep worden gedaan op spelers uit het derde elftal en de A1.

Begeleiding

Ton van Tuyl, Frank van Rooij, Ton van Paasen

Je moet de uitdaging maar aangaan. Van de Biescamp naar d’n Heuvel. En dat driemaal per week. Al snel werd duidelijk dat Ton van Tuyl een bijzondere kwaliteit heeft: In no-time werd een hecht team geformeerd met het kampioenschap als resultaat. Zelfs de grootste enfant terribles wist hij in het gareel te houden. Ook Frank van Rooij bleek dit jaar scherper dan ooit. Het schijnt dat hij op zondagochtend, voordat hij naar DAW gaat, thuis voor de spiegel staat te oefenen met zijn vlag. Grote klasse dat je iedere zondag langs de lijn staat om onze uistekend werkende buitenspelval te bekronen met een vlagsignaal. En Ton van Paasen: bedankt voor de uitstekende verzoring van de spelers. Iedere zondag moeten er toch elf spelers op het groene gras staan. En met een stukje tape of een behandeling weet jij vaak spelers wedstrijdklaar te maken.

Keeper(s) en verdediging

Rik v.d. Linden, Sjoerd den Brok, Bart Bongers, Tom Appelhof, Joost Heurkens, Wilmar Neelen, Ruud Leeijen, Nick van Son, Erwin Christiaans

Maar weinig tegenstanders wisten de Schaijkse defensie te verschalken. Tot op heden slechts 12 tegendoelpunten in 18 wedstrijden. Negen keer werd de “nul” gehouden. Keeper Rik van der Linden had er diverse rustige zondagen tussenzitten, maar hij stond er op de momenten dat hij er moest staan. Hij liet zien dat het vorig seizoen geen eenmalige uitschieter is geweest. Speciale dank gaat uit naar Sjoerd den Brok die Rik van der Linden diverse malen meer dan uitstekend heeft vervangen. Ook even een speciaal woordje voor “Mister DAW 2” Tom Appelhof. Als aanvoerder heeft hij eindelijk zijn titel in het tweede te pakken.

Middenveld en aanval

Tom den Ouden, Geert Loeffen, Niels de Groot, Ron Appelhof, Rob v.d. Ven, Devi Appelhof, Tim Huberts, Jeroen van Dijk, Robbert Knipping, Peter v.d. Heijden, Rob Vos, Dennis Kappen

Lastig om middenveld en aanval te splitsen. Veelal loopt het door elkaar bij het tweede. Wat een gouden formule is gebleken: Pure voetballers in het middenrif, snelhuidsduivels aan de zijkanten. Een prima combinatie: 54 doelpunten na 18 wedstrijden. Een prima gemiddelde van 3 per wedstrijd. De kracht van het team is dat veel mensen een doelpunt kunnen maken waardoor een uitgesproken topscoorder niet noodzakelijk is gebleken. Veel defensies hebben hun handen vol aan het aanvalsspel van het tweede elftal.

Het is altijd leuk wanneer uitgesproken ambities worden waargemaakt. Wat rest in dit mooie seizoen zijn vier wedstrijden om des keizers baard. Een leuke uitdaging is om de ongeslagen status 22 wedstrijden te handhaven en de grens van 60 punten te doorbreken.

Aanstaande zondag speelt DAW 2 de jubileumwedstrijd tegen Vitesse ’08. Aanvang niet om het vertrouwde tijdstip van 11 uur, maar om 10.30 uur
Tagged under Senioren