• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Midden in de nacht en met de beats van het liedjesfestival nog dreunend in de oren, verzamelden de troepen van DAW 4 zich voor de vroegste uitwedstrijd van het seizoen: Nulandia 3. De koploper had dit seizoen pas 1 nederlaag geleden en dat was toevallig genoeg op de voetbalpiste van DAW. Wel zo leuk om daar nog een tweede nederlaag aan toe te voegen, zo dachten wij vooraf.
FC Bens was de avond voorafgaand aan deze kraker speciaal culinair op stap geweest en had zichzelf aan de rijksweg met steaks en pancakes verwend. Dat beviel kennelijk goed, want in de beginfase kwam er menig steakpassje van zijn voet. Ook reageerde hij alert toen de scheidsrechter iets te laat naar zijn pancake om een wissel te noteren. Ook de overige tien werkpaarden van DAW 4 begonnen overigens gretig aan de wedstrijd en Nulandia werd in de duels geregeld afgetroefd. De thuisploeg kwam niet echt aan aanvallen toe en voor zover dat per ongeluk toch het geval was, werden zij al dan niet abusievelijk getorpedeerd door Veldmaarschalk Van de Rande. Voordat de leidsman ons dwong om richting het theehok te verkassen, sloeg doelpuntenmaker-in-vorm Guus “Willy waar is mijn snor” Pennings genadeloos toe, door een uisteakende voorzet van FC Bens netjes binnen te koppen. Dat de enige goal uit de eerste helft door de lucht gemaakt werd was niet verwonderlijk, nu het tot hoofdveld omgedoopte maanlandschap weinig gelegenheid gaf tot vlotte combinaties. Het Nulands publiek werd met een 0-1 ruststand niet echt verwend. Iemand uit Her-pancake ook mee naar de wedstrijd, want die had net zelf op veld 3 gevoetbald.
 
Nulandia kwam gedreven uit de kleedkamers en binnen vijf minuten was de gelijkmaker al een feit. De bal kon vanaf links redelijk ongehinderd voor het doel gebracht worden en vanaf vijf meter kon de bal extreem ongehinderd binnen gekopt worden. Een vervelende steak onder water en DAW was hierdoor even van slag. Nulandia nam het heft in handen en voerde de druk op onze defensieve linie steeds verder op. De kansen stapelden zich op, maar Stefan van Summeren wist er een stokje voor te steaken, door een afstandsschot stijlvol te pareren. Ook werd hij nog een aantal keer vriendelijk geholpen door falende geelzwarte voorhoedespelers. Desondanks zou de 2-1 er toch komen. Opnieuw kon een voorzet vanaf de flanken in alle vrijheid binnen gekopt worden. De tweede helft werd de wedstrijd een stuk fysieker – met name Deguusman en Ricky “buffel” van Boekel deden van zich spreken – hetgeen met name de grensrechter van Nulandia gruwelijk irriteerde. Er leek opeens wel een steakje los te zitten bij de beste man. DAW liet zich niet uit het spel halen en bleef gewoon de onderliggende partij. De 3-1 was dan ook een kwestie van tijd en die leek er een kwartier voor tijd ook te komen. Stefan was geklopt en de bal hoefde nog maar met links in de goal getikt te worden. Omdat de betreffende speler echter gruwelijk rechtsbenig was, besloot hij toch om nog even te kappen en dat gaf Bas “reservedoelman” Martens de kans om zich op de doellijn op te stellen en de uiteindelijke inzet beheerst van de lijn te halen. Een puntje bleef dus nog altijd mogelijk, maar vlak voor tijd zou de definitieve doodsteak alsnog komen. DAW kon met een lege puntentas naar huis.
Tagged under Senioren