• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
DAW 2 speelde in Volkel tegen Volkel 2. Na de winterstop had Volkel 2x gelijk gespeeld en de rest gewonnen dus DAW 2 was gewaarschuwd. Op een schandalig slecht bijveldje (al zijn de velden overal slecht), +/- 26 graden heet en al kampioen, allemaal ingrediënten om je moeilijk te motiveren. Toen in de warming up Rob van de Ven ook nog geblesseerd weg viel moest het elftal ook nog omgegooid worden.
Uiteindelijk was het doel van de dag om het schitterende seizoen waardig af te sluiten, zeker ongeslagen en als het kan met een driepunter zodat het ongelooflijke aantal van 64 punten bereikt zou worden.

Of het nu door de broodjes kwam of door de gekookte eitjes maar het eerste half uur werd Volkel helemaal weg gespeeld. Het ontbijtje was goed verteerd en het spel speelde zich grotendeels af op de speelhelft van Volkel. DAW creëerde een aantal kleine en grote kansjes maar de bal wou er niet in. Het duurde uiteindelijk tot de 32ste minuut tot er een speler van Volkel aan te pas moest komen om te scoren. Een strakke vrije trap over de grond van Jeroen van Dijk werd door Ed in zijn eigen doel gegleden.
Na deze 0-1 voorsprong was de scherpte er een beetje af behalve bij Rik van de Linden. Een voorzet van rechts werd door de spits van Volkel vanaf de penalty stip snoeihard op goal geschoten maar Rik redde op schitterende wijze. Dit was het keerpunt in de wedstrijd. We gingen rusten met een 0-1 voorsprong en Volkel liet de hoop op een goede uitslag een beetje lopen. Creëer je een keer een goede kans tegen DAW staat die keeper weer in de weg.

Al snel in de tweede helft stuurde zeurtje 1 (Tim H.) de bal diep op zeurtje 2 (Rob V.) deze bracht Ron Appelhof in stelling en deze ronde bekwaam af, 0-2. In de zestigste minuut een te korte terugspeelbal op de keeper van Volkel en zeurtje 2 ronde netjes af en de drie punten waren binnen, 0-3. Hier bleef het uiteindelijk bij, de wedstrijd werd op een gezapig tempo uitgespeeld, ons doel van de dag was bereikt. Op naar de Jagermeister, eindelijk de laatste……..

Via deze weg wil DAW 2 nog een aantal mensen bedanken binnen DAW. DAW 2 heeft een schitterend seizoen gehad en dat was niet mogelijk geweest als ze niet de volledige medewerking hadden gehad van DAW 1 en DAW 3 (spelers en technische staf). Ton van Paasen die iedere trainingsavond en zeker iedere zondagmorgen op een (soms) ondankbaar tijdstip de heren nog een beetje fit te krijgen. Het kantine personeel dat altijd, die in het begin van de middag rustige DAW 2-ers en hoe later op de middag luidruchtigere DAW 2-ers van drank (en vette hap) moesten voorzien. De heren van de materiaal verzorging, die na de eerste training in heel Schaijk al 8 ballen moesten gaan zoeken en toch altijd weer paraat stonden. Ook de gevraagde nieuwe tassen werden geregeld. Het wedstrijd secretariaat dat regelmatig een “fatsoenlijke” vriendschappelijke tegenstander moest zoeken om DAW 2 een beetje scherp te houden. De technische commissie die deze manschappen bij elkaar gezocht heeft. De trouwe supporters die met weer of geen weer altijd weer langs de lijn stonden, ook al was de zoon des huizes naar DAW 1 gepromoveerd of geblesseerd ze stonden langs de lijn. DAW A1 met het aanvullen van onze manschappen als we in de personele problemen zaten, soms was het voor 90 minuten maar het konden ook ooit maar 2 minuten zijn. John Lamers als trouwe supporter en als reserve vlagger. Het kwam niet vaak voor, maar ook onze eerlijke vlagger Frank van Rooy zat ooit in de lappenmand en het is fijn om dan iemand achter de hand te hebben. De webredactie van DAW voor het plaatsen van alle zin en onzin. Diegene met de ondankbaarste taak van allemaal moeten we zeker niet vergeten, de wasvrouw. Iedere zondagmiddag (en vaak ook doordeweeks na een vriendschappelijke wedstrijd) de gemaakte zooi weer fatsoenlijk zien te krijgen. Je kunt het honderd keer tegen de jongens zeggen, oranje bij oranje, wit bij wit, sokken goed doen het werkt niet maar uiteindelijk zat alles zondagmorgen weer netjes gevouwen en fris in de tas.

Kortom…..DAW 2 is kampioen maar dat wordt je niet alleen. Allemaal bedankt !!

De heren van DAW 2

Tagged under Senioren